Chec pufos cu cacao

 

Chec pufos cu cacao

chec pufos cu cacao

 Nimic nu se compară cu un desert făcut în casă. Checul este unul din deserturile noastre preferate din copilărie, ce poate fi servit alături de o cafea caldă dimineața, de un pahar de lapte proaspăt sau de un iaurt de băut, pe mese festive sau cu ocazii obișnuite. Checul merge oricând – duminica, atunci când vrem să coacem ceva bun pentru întreaga familie, atunci când avem invitați, la zi de sărbătoare... Și dacă respectăm întocmai rețeta, checul va ieși delicios și pufos.

 

Ingrediente chec pufos cu cacao

 Pentru un chec pufos cu cacao avem nevoie de 4 ouă, opt linguri de ulei, opt linguri de făină și opt linguri de zahăr tos. De asemenea, mai avem nevoie de o lingură cu vârf de cacao, un pliculeț de praf de copt și o linguriță de zeamă de lămâie. Să nu uităm de un praf de sare, o lingură de zahăr pudră și, dacă vă place, miezul de nucă curățat și prăjit.

 

Mod de preparare a checului

 Checul nu necesită un timp foarte îndelungat de preparare. Checul este una din cele mai simple rețete, la îndemâna oricui. Primul pas în prepararea acestui chec este separarea albușurilor de gălbenușuri cu grijă. Albușurile se pun într-un castron sau într-un vas ceva mai înalt, în care se adaugă un praf de sare și se bat apoi bine cu telul sau cu mixerul până ce se fac spumă. Treptat, se incorporează și zahărul și se bate în continuare.

 Adăugați gălbenușurile pe rând, incorporându-le încet cu o lingură de lemn de preferabil. Apoi se adaugă uleiul și făina, până ce obțineți o compoziție mai groasă decât cea pentru clătite. Stingeți praful de copt cu zeama de lămâie și adăugați la final. Păstrați într-un alt bol mai mititel o parte din compoziție pe care să o amestecați cu lingura de cacao, pentru aspect. Între timp, puteți prăji miezul de nucă.

Ungeți tava de chec sau de cozonac cu ulei și tapetați-o cu făină, sau cu hârtie pergament, ori cu hârtie de calc, cum vă e mai la îndemână. Turnați compoziția simplă în tavă și apoi deasupra se adaugă și compoziția cu cacao. Se amestecă ușor cu o lingură sau cu un cuțit pentru a crea un aspect cât mai plăcut în interior. Adăugați și nucile prăjite deasupra checului și introduceți la cuptor vreme de 30-40 minute, până trece testul scobitorii.

Se servește cald sau rece, cu zahăr pudră deasupra.

Poftă bună!