Friganele

 

Frigănele

friganele

 Frigănelele, sau pâinea cu ou, sunt un aperitiv delicios, și ne aduce mereu aminte de copilărie. Frigănelele pot fi consumate ca și aperitiv, simple, sau dimineața, alături de o ceașcă de cacao cu lapte, sau de lapte dulce simplu, fiert cu puțină sare. Frigănelele sunt extrem de ușor de preparat, și nu necesită multe ingrediente. De asemenea, dacă aveți poftă de ceva dulce, nu ezitați să apelați la delicioasele frigănele peste care puneți din abundență zahăr.

 

Ingrediente pentru friganele

 Așa cum spuneam, frigănelele sunt genul de desert sau de aperitiv pregătit în grabă, cu ce aveți la îndemână. Pentru a pregăti frigănelele, aveți nevoie de pâine, ou, puțin lapte (opțional) și zahăr, și, bineînțeles de ulei pentru prăjit.

 

Preparare friganele

 Aveți nevoie de vreo zece felii de pâine, de preferat nu așa proaspătă, să se poată tăia în felii, la două ouă.

Înmuiați feliile de pâine în puțin lapte (dar puteți sări peste această etapă dacă nu aveți lapte la îndemână) și apoi dați-le prin oul bătut bine. Încingeți uleiul și puneți frigănelele la prăjit, întorcându-le pe ambele părți. Scoateți frigănelele pe o farfurie sau pe un platou unde ați așezat și un prosop de hârtie pentru a absorbi grăsimea în exces. Se servesc ca atare sau cu zahăr sau miere deasupra. Pot fi un aperitiv delicios, sau un desert de criză, un mic dejun copios, sau o gustare pe fugă.

Pofta buna!