Secretele unui desert lejer

 

Toate secretele unui desert lejer

secretele unui desert lejer

 În acest an îți dorești să te bucuri de un desert savuros dar lejer, un desert care să încheie cu brio cea mai delicioasă masă? Opțiunile nu lipsesc atunci când vine vorba despre a degusta un desert delicios și aerian.

 

Joacă-te cu cele mai lejere gusturi prin intermediul unei spume.

 Cu puțin agar-agar sau cu puțină gelatină, deserturile pe bază de spumă promit să vină fără indigestii a doua zi. Numeroase ingrediente se pot prepara sub forma unei spume fără să își piardă din gustul lor intens care să îți delecteze papilele gustative. Dacă ciocolata este un ingredient mai greu decât celelalte, zmeura sau alte tipuri de fructe exotice dau cele mai delicioase deserturi mai ales că se potrivesc de minune și la un sos coulis.

 Iată o idee de desert: o spumă cu două tipuri de ciocolată și cu fructul pasiunii. Dar și cu un sos coulis de mango.

 

Fructele, cei mai buni aliați ai tăi.

 Preparate sau folosite crude, fructele te ajută să obții cel mai delicios desert care se va digera și cel mai ușor. Ai de unde alege – un carpaccio de fructe, clătite cu fructe, o salată de fructe cu rom, fructe confiate la cuptor- pere, mere sau ananas…. Mai poți folosi pentru ele un sos caramel sau un sos vegetal.

 O idee de desert- un carpaccio de fructe de iarnă sau de pădure cu condimente.

 

Și de ce nu, un desert glasat?

 Ești în căutarea unui desert mai lejer dar care să respecte în același timp savorile tradiționale ale unei mese de Crăciun? Cel mai bine ar fi să mizezi pe o prăjitură tradițională- buturuga glasată, mai ușor de digerat decât cea cu cremă. Mai poți miza și pe variantele sale cu ciocolată, cu castane sau și cu fructe. Mai poți cumpăra sau prepara în casă un nougat glasat.

De un parfait cu castane ce zici?