Retete pe baza de Nutella

 

5 rețete facile pe bază de Nutella

retete pe baza de nutella

 O cremă tartinabilă celebră pe plan mondial, cunoscută și apreciată atât de cei mici cât și de cei mari, Nutella este delicioasă. Dar nu se poate consuma doar clasic, unsa pe pâine. O poți folosi pentru o negresă, pentru o tartă cheesecake şi la multe alte deserturi delicioase. Iată câteva idei.

 

O negresă cu Nutella.

 Va fi foarte apreciată pentru o aniversare sau pentru viața de zi cu zi de către cei mai gurmanzi.

 Ai nevoie de 400 grame de Nutella, de 150 de grame de zahăr, de 100 de grame de unt, de 2 ouă, de 60 de grame de făină, 15 grame cacao pudră , o jumătate de lingură de extras de vanilie, drojdie şi sare. Negresa cu Nutella se pregătește la fel ca şi o negresă clasică.

 

Un lapte frappé cu Nutella.

 Iată o modalitate ideală pentru ca un copil să bea mai mult lapte. Poate chiar și cei mai mari dintre voi. Un lapte frappé cu Nutella sau un milkshake cu Nutella este foarte ușor de preparat.

 Ai nevoie de 4 linguri de Nutella, de 8 globuri de înghețată și de 20 cl de lapte. Amestecă într-un bol laptele cu înghețată. Adaugă Nutella topită în prealabil pe bain marie și amestecă din nou totul.

 

O cremă cu Nutella pentru desert.

 O plăcere de degustat oricând. Ai nevoie de 4 linguri de Nutella, de 3 gălbenușuri, de 25 grame de zahăr, 25 cl de lapte, 125 de grame de smântână lichidă. Amestecă gălbenușurile cu zahărul până obții o textură mai albă. Pune la fiert laptele și smântâna. Varsă amestecul cald peste primul preparat. Pune totul într-o caserola pe foc şi adaugă și Nutella amestecând mereu.

 

O prăjitură mille-feuille cu Nutella.

 Foile de aluat crocante și crema Nutella vin cu cel mai savuros desert de care nu te vei mai putea sătura.

 

Panna cotta cu Nutella.

 Un desert care îmbină gustul delicios care se topește în gură al unei creme de lapte și gustul indetronabil al cremei Nutella. Se prepară extrem de ușor și copiii vor fi cei mai încântați.

 Ai nevoie de 50 de cl de cremă de lapte, de 1 lingură de extras de vanilie, de 2 grame de agar-agar pudră și de 6 lingurițe de Nutella. Pune pe foc crema de lapte cu extrasul de vanilie. Adaugă şi agar agarul până obții o pastă omogenă. Adaugă Nutella şi mai lasă totul pe foc timp de 2 minute.