Știi cum se montează un fermoar?

 

Cum se montează un fermoar?

Știi cum se montează un fermoar? Nu multe persoane știu cum se montează un fermoar, puține fete știu cum se coase un nasture în ziua de astăzi, însă, cu puțină bunăvoință, un dram de pricepere și o situație care impune aplicarea unui fermoar de urgență, aceasta se poate rezolva rapid. Cu toții știm ce greu este atunci când se strică fermoarul de la geaca preferată sau de la pantalonii pe care trebuie să îi îmbrăcăm a doua zi și fuga la croitor de multe ori nu ne salvează. Montarea unui fermoar nu este atât de dificilă și înlocuirea acestuia se poate face extrem de simplu.

 

Metode pentru montarea unui fermoar

 Fermoarele pot fi montate extrem de ușor. Cu o vizită rapidă la o mercerie, măsurători exacte ale lungimii fermoarului pe care trebuie să îl schimbăm, această sarcină poate fi dusă la bun sfârșit extrem de repede și frumos. Fermoarele pot fi montate fie la vedere, fie mascat, după cum vă vine mai bine.

Metoda cu fenta petrecută este folosită mai ales la fermoarele din spate și din lateral ale fustelor dar și ale pantalonilor, iar această metodă se referă mai ales la aplicarea unei cusături aproape de dinții fermoarului, pe o parte a acestuia și a uneia la distanță de 1 cm de dinți, pe partea cealaltă a fermoarului, creând efectul de suprapunere. Metoda centrată însă constă în plasarea cusăturilor fermoarului la distanță egală de centrul fentei. Montarea fermoarului, așadar, nu este o treabă atât de complicată pe cât pare.

 

Metoda petrecută de montare a fermoarului

 Mașina de cusut vă va fi prieten de nădejde în montarea fermoarului cu metoda petrecută. La mașină veți trage cusătura în prelungirea căreia veți amplasa fermoarul. Lăsați însă o deschidere egală cu lungimea fermoarului măsurată pe dinții acestuia sau încă 2 cm dacă nu s-a finisat extremitatea deschisă. Continuați pe lungimea fentei aceeași operațiune. Cu piesa îndreptată spre dumneavoastră întindeți o latură a fentei pe banda fermoarului, aproape de dinți, cu fermoarul închis, și nu uitați de plusul de 2 cm la marginea nefinisată a materialului. În această poziție, prindeți fermoarul cu ace și însăilați. Dacă se află în lateral, fenta se petrece din față în spate, dacă se află în centru, fenta se petrece din dreapta spre stânga. Apoi trageți la mașină, foarte aproape de dinții fermoarului, de la bază, cu tălpița de cusut fermoare a mașinii. Atunci când ați terminat pe o parte, așezați și cealaltă latură a fentei peste fermoar, cu marginea la cusătura de pe partea cealaltă, acoperind astfel dinții fermoarului. Însăilați la 1 cm de margine, drept, ca să folosiți însăilătura ca și ghidaj când trageți la mașină. Trageți la mașină cu o cusătură scurtă, începând de la cusătura de îmbinare, perpendiculară pe lungimea fermoarului, continuând spre celălalt capăt. La jumătatea distanței, opriți mașina de cusut, cu acul în material, deschideți fermoarul și continuați, scoțând însăilătura.

 

Metoda centrată de montare a fermoarului

 Trageți la mașină cusătura materialului până la capătul închis al fermoarului ce trebuie montat, apoi continuați finuț, și mărunt, de mână. Descălcați cusătura pe întreaga lungime a materialului, și apoi, ținând materialul cu dosul spre dumneavoastră, întindeți fermoarul închis cu fața spre material și la 2 cm mai în jos la capătul liber, urmărind ca centrul fermoarului să vină peste cusătura de mână și prindeți, ușor, cu ace. Fermoarul se însăilează mai apoi la 7 mm de centru, pe fiecare parte, după care se întoarce materialul pe față și trageți la mașină începând de la capătul liber la bază, iar în continuare pe partea cealaltă. Astfel, prin aceste două metode extrem de simple de montare a fermoarelor, evitați vizita la croitor.

Categorie: