Știi cum se montează un fermoar?

 

Cum se montează un fermoar?

Știi cum se montează un fermoar? Nu multe persoane știu cum se montează un fermoar, puține fete știu cum se coase un nasture în ziua de astăzi, însă, cu puțină bunăvoință, un dram de pricepere și o situație care impune aplicarea unui fermoar de urgență, aceasta se poate rezolva rapid. Cu toții știm ce greu este atunci când se strică fermoarul de la geaca preferată sau de la pantalonii pe care trebuie să îi îmbrăcăm a doua zi și fuga la croitor de multe ori nu ne salvează. Montarea unui fermoar nu este atât de dificilă și înlocuirea acestuia se poate face extrem de simplu.

 

Metode pentru montarea unui fermoar

 Fermoarele pot fi montate extrem de ușor. Cu o vizită rapidă la o mercerie, măsurători exacte ale lungimii fermoarului pe care trebuie să îl schimbăm, această sarcină poate fi dusă la bun sfârșit extrem de repede și frumos. Fermoarele pot fi montate fie la vedere, fie mascat, după cum vă vine mai bine.

Metoda cu fenta petrecută este folosită mai ales la fermoarele din spate și din lateral ale fustelor dar și ale pantalonilor, iar această metodă se referă mai ales la aplicarea unei cusături aproape de dinții fermoarului, pe o parte a acestuia și a uneia la distanță de 1 cm de dinți, pe partea cealaltă a fermoarului, creând efectul de suprapunere. Metoda centrată însă constă în plasarea cusăturilor fermoarului la distanță egală de centrul fentei. Montarea fermoarului, așadar, nu este o treabă atât de complicată pe cât pare.

 

Metoda petrecută de montare a fermoarului

 Mașina de cusut vă va fi prieten de nădejde în montarea fermoarului cu metoda petrecută. La mașină veți trage cusătura în prelungirea căreia veți amplasa fermoarul. Lăsați însă o deschidere egală cu lungimea fermoarului măsurată pe dinții acestuia sau încă 2 cm dacă nu s-a finisat extremitatea deschisă. Continuați pe lungimea fentei aceeași operațiune. Cu piesa îndreptată spre dumneavoastră întindeți o latură a fentei pe banda fermoarului, aproape de dinți, cu fermoarul închis, și nu uitați de plusul de 2 cm la marginea nefinisată a materialului. În această poziție, prindeți fermoarul cu ace și însăilați. Dacă se află în lateral, fenta se petrece din față în spate, dacă se află în centru, fenta se petrece din dreapta spre stânga. Apoi trageți la mașină, foarte aproape de dinții fermoarului, de la bază, cu tălpița de cusut fermoare a mașinii. Atunci când ați terminat pe o parte, așezați și cealaltă latură a fentei peste fermoar, cu marginea la cusătura de pe partea cealaltă, acoperind astfel dinții fermoarului. Însăilați la 1 cm de margine, drept, ca să folosiți însăilătura ca și ghidaj când trageți la mașină. Trageți la mașină cu o cusătură scurtă, începând de la cusătura de îmbinare, perpendiculară pe lungimea fermoarului, continuând spre celălalt capăt. La jumătatea distanței, opriți mașina de cusut, cu acul în material, deschideți fermoarul și continuați, scoțând însăilătura.

 

Metoda centrată de montare a fermoarului

 Trageți la mașină cusătura materialului până la capătul închis al fermoarului ce trebuie montat, apoi continuați finuț, și mărunt, de mână. Descălcați cusătura pe întreaga lungime a materialului, și apoi, ținând materialul cu dosul spre dumneavoastră, întindeți fermoarul închis cu fața spre material și la 2 cm mai în jos la capătul liber, urmărind ca centrul fermoarului să vină peste cusătura de mână și prindeți, ușor, cu ace. Fermoarul se însăilează mai apoi la 7 mm de centru, pe fiecare parte, după care se întoarce materialul pe față și trageți la mașină începând de la capătul liber la bază, iar în continuare pe partea cealaltă. Astfel, prin aceste două metode extrem de simple de montare a fermoarelor, evitați vizita la croitor.

Mai poți citi din Handmade

Știi cum se montează …

  Cum se montează un fermoar?  Nu multe persoane știu cum se montează un fermoar, puține fet...

ÃŽncondeierea ouălor d…

  Încondeierea ouălor   Ouăle de PaÈ™te sunt vedetele acestei sărbători. ...

CreaÈ›ii realizate din …

  CreaÈ›ii realizate din fimo  Arta nu se mai rezumă numai la pictură, sculptură, È...

Ikebana

  Ikebana este arta care exprimă frumosul, simplitatea, viaÈ›a, sentimentele, desăvârÈ...

Jucarii Waldorf lucrate…

  Jucăriile  Waldorf: păpuÈ™i moi, linii si detalii fine, culori calde.  Î...

Un pot pourri home-made

  Un pot pourri home-made  Pot-pourri-ul este un accesoriu ideal pentru a parfuma in m...

Figurine Origami 3D, Ma…

  De ce origami 3D?  Pentru mine Arta Origami 3D a început din dorinţa de a vedea cum aparen...

Broșe Handmade

  BroÈ™e Handmade  Oricine poate realiza o broșă handmade, È™i o mulÈ›ime de bijuter...

Felicitari quilling, Cr…

  Felicitări handmade, realizate cu tehnica Quilling Felicitarea este mai mult decât...

Origami

  Origami - arta plierii hârtiei colorate  Origami este o adevărată formă de ...

Quilling

  Quilling ca formă de artă  În România, quillingul este o formă de art...

Pahare Pictate, Cristin…

  De ce pahare de sampanie pictate? Pentru evenimente speciale cum sunt nuntile, am fost so...

Bratari de mana Shambal…

  Brățări de mana Shamballa lucrate manual.    AÈ›a folosită pentru brataril...

Vaze pictate, Cristina …

  De ce handmade?  Am inceput sa pictez astfel de vase de sticla in vremea cand e...

Boluri pictate, Cristin…

  De ce boluri pictate manual? Aceste boluri au calitarea de a putea fi folosite in cel put...