Brioșe haioase și delicioase

briose

 Brioșele sunt un desert delicios, ușor de pregătit și adorat de cei mari și de cei mici. Brioșele pot avea diferite forme deoarece există acum pe piață tot mai multe forme de prăjituri care merită achiziționate pentru plăcerea și deliciul celor mici. Dacă v-ați săturat să cumpărați prăjituri din comerț pline de E-uri dar copilul le cere pentru forma interesantă pe care o au și ambalajul strălucitor, puteți încerca să faceți dvs. în casă o delicioasă rețetă de prăjituri cât mai eco cu putință ce vor fi cu siguranță apreciate.

 

Ingrediente necesare pentru briose

 Pentru 12 brioșe aveți nevoie de două ouă, 250 ml lapte, 300 grame făină, o lingură de cacao, jumătate de plic de praf de copt, 150 de grame zahăr tos, 100 ml ulei, o esență de portocale sau de rom, coaja rasă de la o portocală, și dacă doriți să le umpleți cu ceva, puteți folosi diferite gemuri ori ciocolată tăiată în bucățele mici, fructe, ori ce vă mai vine prin minte.

 

Cum preparam briosele

 Brioșele se prepară foarte rapid. Aveți nevoie de un bol mare unde să spargeți ouăle și să le bateți bine cu zahăr până se face spumă. Apoi turnați laptele și amestecați bine compoziția. Uleiul și esența de rom se adaugă și ele, și apoi se toarnă făina amestecată cu praful de copt în ploaie până ce iese o compoziție mai legată decât cea de clătite. Păstrați o parte din compoziție și amestecați-o cu cacao. Dacă doriți, puteți incorpora și alune prăjite sau diferite semințe, ori stafide care au stat la scăldat în esență de rom.

 Ungeți formele de brioșe cu unt sau cu ulei și le puteți și tapeta cu făină și turnați compoziția simplă și cea de cacao în diverse combinații, cum vă place.

Brioșele se dau la cuptor circa 20 de minute, până trec testul scobitorii.

Briosele se servesc calde sau reci lângă o cană de lapte sau de cafea, ori ceai.

Pofta buna!