12 beneficii ale migdalelor

Ce conțin migdalele?

 Migdalele sunt unul dintre cele mai consumate fructe cu coajă lemnoasă din lume. Și nu numai pentru că sunt delicioase, ci și pentru că au mari beneficii pentru sănătatea noastră. Migdalele ne ajută să ne menținem sănătatea și, în plus, ele pot fi de asemenea folosite și pentru cosmetică. Deși, din punct de vedere tehnic, ele sunt considerate fructe uscate, migdalele sunt într-adevăr semințe, deoarece se găsesc în interiorul migdalei. Cu toate acestea, atât compoziția, cât și proprietățile lor sunt cele ale unui fruct uscat și de aceea sunt considerate ca atare.

 Migdalele nu sunt doar delicioase, ci au și un profil nutrițional excelent. Acestea sunt bogate în vitaminele B și E, acid folic, mulți aminoacizi esențiali și minerale importante, cum ar fi magneziu, cupru, calciu, potasiu, fosfor, zinc și fier. În plus, ele conțin, de asemenea, proteine de calitate ridicată, fibre și acizi grași mononesaturați.
Din cauza celor din urmă, ar trebui să le mâncăm cu moderație, deoarece au destule calorii. Cu toate acestea, consumul a 20 de migdale pe zi (maxim) va aduce beneficii mari pentru sănătate și chiar ne va ajuta să pierdem în greutate.

 Putem consuma migdalele în multe feluri, cum ar fi crude sau sub formă de făină de migdale, lapte de migdale sau unt de migdale. Desigur, nu este recomandat să le consumați prăjite sau sărate, deoarece astfel caloriile cresc, iar valoarea lor nutritivă scade.

12 beneficii pe care migdalele le oferă organismului

 După cum am văzut, migdalele au un profil nutrițional foarte complet, care le conferă proprietăți excelente pentru menținerea sănătății corpului. Printre beneficiile lor cele mai importante se află următoarele:

 1. Reduc colesterolul rău: migdalele sunt bogate în grăsimi mononesaturate și fibre, substanțe nutritive foarte benefice pentru a reduce nivelurile de colesterol LDL sau "colesterol rău". Consumând între 7 și 20 de grame de migdale zilnic vă va ajuta să reduceți colesterolul într-un mod sănătos.

 2. Stimulează circulația sanguină: migdalele sunt bogate în magneziu, care ajută la îmbunătățirea fluxului sanguin, protejând astfel organele importante cum ar fi inima sau rinichii. În plus, prin îmbunătățirea circulației sângelui, crește și aprovizionarea cu oxigen și nutrienți benefici în organism.

 3. Protejează inima: migdalele conțin multe substanțe nutritive care îmbunătățesc sănătatea inimii, cum ar fi grăsimile monosaturate sau vitamina E, care ajută la repararea țesuturilor deteriorate, prevenind astfel dezvoltarea bolilor cardiace. În plus, atât beneficiile migdalelor de a reduce colesterolul, cât și de a îmbunătăți circulația sângelui contribuie la reducerea tensiunii arteriale crescute, unul dintre factorii de risc pentru atacul de cord.

 4. Echilibrează zahărul din sânge: datorită grăsimilor sănătoase și a bogăției lor de vitamine, minerale și fibre, migdalele sunt ideale pentru echilibrarea nivelului de glucoză din sânge. Acest lucru poate ajuta la prevenirea dezvoltării diabetului zaharat și, de asemenea, contribuie la controlul bolii la persoanele care au fost deja diagnosticate.

 5. Îmbunătățesc capacitatea intelectuală: migdalele sunt bogate în vitamina E și conțin, de asemenea, zinc și magneziu, care sunt substanțe nutritive esențiale pentru sănătatea creierului. Capacitatea antioxidantă a migdalelor ajută la protejarea celulelor creierului de daunele provocate de radicalii liberi, precum și la regenerarea și repararea celulelor deteriorate. Acesta este motivul pentru care migdalele sunt aliați buni pentru îmbunătățirea atenției și a memoriei, precum și prevenirea dezvoltării unor boli neurodegenerative cum ar fi Parkinson sau Alzheimer.

 6. Ajută la pierderea în greutate: deși migdalele conțin suficiente calorii, consumul lor moderat vă poate ajuta să scăpați în greutate. Cum este posibil acest lucru? Datorită conținutului lor de fibre, proteine și grăsimi mono-saturate, migdalele vă pot face să simțiți mai mult timp starea de sațietate. În plus, vitaminele din grupul B și conținutul de zinc vă vor ajuta să controlați pofta de dulce.

 7. Previn cancerul: datorită grăsimilor sănătoase pe care le conțin, migdalele sunt foarte benefice pentru prevenirea cancerului. În plus, proprietățile lor antioxidante luptă împotriva radicalilor liberi, evitând astfel modificările celulare care pot duce la cancer. Pe de altă parte, datorită conținutului lor de fibre, migdalele sunt, de asemenea, foarte eficiente în prevenirea cancerelor legate de sistemul digestiv, cum ar fi cancerul de stomac sau de colon.

 8. Sunt ideale pentru femeile însărcinate: migdalele conțin acid folic, un nutrient esențial pentru toată lumea, dar mai ales pentru femeile însărcinate. Acidul folic contribuie la creșterea sănătoasă a celulelor și țesuturilor copilului, prevenind astfel defectele de naștere sau defectele congenitale, în special în zona creierului.

 9. Ajută la îmbunătățirea digestiei: fibrele conținute de migdale ne ajută să îmbunătățim digestia, prevenind astfel problemele stomacului, cum ar fi indigestia sau constipația. În plus, uleiurile lor sănătoase neutralizează acizii gastrici, împiedicând astfel arsurile la stomac.

 10. Contribuie la consolidarea oaselor: migdalele conțin calciu, fosfor, magneziu și mangan, toate fiind substanțe nutritive esențiale pentru menținerea sănătății oaselor. Aceste minerale vor ajuta la întărirea oaselor pentru a preveni eventualele fracturi și chiar pentru a preveni problemele legate de vârstă, cum ar fi osteoporoza. Migdalele vor ajuta de asemenea și copiii, astfel încât oasele lor să se dezvolte puternice și fără probleme.

 11. Mențin pielea sănătoasă: migdalele au proprietăți antioxidante, care luptă împotriva radicalilor liberi, responsabili de deteriorarea celulelor, care cauzează semnele premature ale îmbătrânirii, cum ar fi petele, liniile de expresie sau ridurile. În plus, conținutul lor bogat în vitamina E vă va ajuta, de asemenea, să vă mențineți o piele hidratată și flexibilă, pe lângă protejarea acesteia de razele ultraviolete ale soarelui. În plus față de consumul acestor fructe uscate, puteți utiliza și uleiul de migdale, pentru a vă menține pielea netedă și radiantă.

 12. Mențin sănătatea părului: datorită bogăției lor de vitamina E și a altor substanțe nutritive esențiale, cum ar fi biotina, manganul, cuprul, zincul și acizii grași, migdalele sunt ideale pentru sănătatea părului. Pe lângă faptul că oferă părului strălucire și volum, migdalele vă vor ajuta să luptați împotriva mătreței, căderii părului și a scalpului uscat. Pe lângă consumul de migdale crude, utilizarea uleiului de migdale ca o mască va fi foarte benefică pentru sănătatea părului.

Categorie: