16 motive pentru a consuma ananas

16 motive pentru a consuma ananas

16 motive pentru a consuma ananas În afară de gustul său delicios, ananasul ne poate ajuta să avem o piele sănătoasă, ajută la reducerea inflamației din corp și a problemelor digestive, previne răcelile și gripa, și ajută inclusiv la întărirea sistemului osos.

 Ananasul este unul dintre fructele tropicale care au cea mai mare bogăție nutrițională. Vă oferim în acest articol 16 motive pentru a include cât mai des ananasul în dietă pentru a beneficia de proprietățile sale terapeutice deosebite. Iată care sunt acestea:

1. Ananasul este bogat în nutrienți

 Ananasul proaspăt ne oferă o cantitate generoasă de vitamine și minerale, inclusiv vitamina A, C, E, B1, B6, calciu, potasiu, magneziu, iod, cupru și mangan și ajută la eliminarea excesului de lichide din corp, fiind un bun diuretic.

2. Ananasul ajută la întărirea oaselor

 Conținutul de mangan din ananas ajută corpul să construiască oase și țesuturi sănătoase. Pe lângă întărirea sistemului imunitar și stimularea sistemului digestiv, ananasul este recomandat și în cazul copiilor pentru accelerarea creșterii osoase, a țesuturilor și pentru întărirea sistemului nervos.

3. Ananasul stimulează digestia

 Enzima numită bromelină din ananas ajută la reglarea secrețiilor pancreatice care stimulează digestia. Dacă vă confruntați adeseori cu o digestie dificilă, este indicat să consumați după o masă copioasă o jumătate de cană de felii crude de ananas și un ceai verde fierbinte.

4. Ananasul menține gingiile sănătoase

 O cană cu felii proaspete de ananas ne oferă aproximativ 105% din valoarea zilnică recomandată de vitamina C. Din acest motiv, consumul regulat al acestui fruct tropical reduce în mod semnificativ riscul de gingivită și de boală periodontală.

5. Ananasul ameliorează durerile cauzate de artrită

 Ananasul are proprietăți antiinflamatorii, care ajută la ameliorarea durerilor artritice și a altor afecțiuni similare precum guta și sindromul de tunel carpian. În plus, consumul ananasului proaspăt este indicat ca auxiliar în tratamentul artritei reumatoide, a sciaticii și pentru controlul obezității.

6. Ananasul ajută la prevenirea hipertensiunii

 Dacă vă confruntați cu nivele ridicate de tensiune arterială, este indicat să consumați cât mai des ananas crud, deoarece conținutul de potasiu din acest fruct poate ajuta la menținerea tensiunii arteriale la nivele sănătoase.

7. Ananasul poate preveni cancerul

 Un studiu medical care a fost publicat în anul 2007 a confirmat proprietățile anticancerigene ale ananasului datorită conținutului său de bromelină. Conținutul ridicat de antioxidanți din ananas ajută la combaterea radicalilor liberi, ceea ce menține sănătatea celulelor, evitând mutațiile celulare, ceea ce înseamnă implicit prevenirea cancerului. În plus, enzimele proteolitice din ananas pot ajuta la tratarea cancerului deoarece acestea reechilibrează sistemul imunitar.

8. Ananasul combate tusea și răceala

 Așa cum am menționat anterior, ananasul este un fruct foarte bogat în vitamina C care așa cum se știe, stimulează în mod natural sistemul imunitar, ajutând la combaterea tusei și a răcelilor. În plus, bromelina din ananas ajută la eliminarea excesului de mucus și suprimă tusea.

9. Ananasul previne degenerarea maculară

 Fiind o sursă naturală de betacaroten, ananasul poate ajuta la reducerea riscului de apariție a acestei boli cu aproximativ 36%.

10. Ananasul previne formarea cheagurilor de sânge

 Conținutul de bromelină din ananas ne poate proteja de formarea cheagurilor de sânge, fiind recomandat persoanelor care au un risc mai mare de coagulare și celor care călătoresc frecvent.

11. Ananasul ajută la slăbit

 Dieta cu ananas pentru slăbit este foarte eficientă, deoarece este un plan alimentar care se bazează pe consumul unui unic aliment principal, ananasul. Acesta este un aliment diuretic și ajută corpul să-și regăsească forma prin eliminarea lichidelor reținute în mod rapid, facilitând digestia și oferind o mare cantitate de vitamine organismului.

12. Ananasul menține sănătatea intestinală

 Sucul proaspăt de ananas este perfect pentru o bună sănătate intestinală, deoarece reglează tranzitul intestinal și elimină bacteriile și paraziții.

13. Ananasul ajută la creșterea fertilității

 Numeroase studii medicale au demonstrat faptul că o dietă bogată în antioxidanți poate îmbunătăți fertilitatea. Antioxidanții și nutrienții specifici din ananas precum vitamina C, beta-caroten, zinc și acid folic, afectează în mod pozitiv atât fertilitatea masculină, dar și cea feminină.

14. Ananasul reduce inflamația din corp

 Datorită enzimei bromelina, ananasul are o acțiune antiinflamatorie utilă, fiind eficient pentru reducerea inflamației din organism și este recomandat în cazul afecțiunilor inflamatorii precum sinuzită acută, laringită, faringită, artrită, gută, dar și a durerilor asociate cu leziuni și intervenții chirurgicale.

15. Ananasul ajută la menținerea sănătății pielii

 Ananasul este o sursă foarte bună de vitamina C, care protejează corpul contra radicalilor liberi, substanțe care atacă celulele sănătoase. Totodată, conținutul ridicat de vitamina C din ananas stimulează producerea de colagen, ceea ce ajută la menținerea sănătății și hidratării pielii.

16. Ananasul poate ajuta pacienții diabetici

 Dintre enzimele conținute în ananas, cea mai importantă este bromelina, care evită creșterea nivelelor de insulină din sânge provocată de absorbția produselor constituite din zaharuri rapide care au ca și consecință depozitarea acestora sub formă de grăsime corporală. S-a demonstrat de asemenea că extractul de frunze de ananas a inhibat dezvoltarea rezistenței la insulină în cazul cobailor având diabet de tip 2, ceea ce a sugerat că acest extract ar putea fi utilizat pentru a dezvolta un produs care să reducă rezistența la insulină în cazul pacienților diabetici.

Categorie: