Rucola: proprietăți și beneficii

 

Rucola: proprietăți și beneficii

Rucola: proprietăți și beneficii Știați că Rucola este una dintre cele mai complete legume și are grijă de sănătatea noastră? Rucola este folosită cel mai des în salate, dar și în paste sau în sandviciuri.

 Rucola este foarte populară în zona mediteraneană și este într-adevăr specială, nu doar datorită aromei sale particulare, ci și datorită avantajelor pe care le aduce organismului. Pe lângă faptul că susține sănătatea sistemului cardiovascular, Rucola are și proprietăți anticancerigene.

 Vă prezentăm în acest articol proprietățile și beneficiile pe care ni le oferă Rucola, dar și o rețetă de salată delicioasă, ușor de preparat.

Rucola și beneficiile sale pentru sănătate

 - Rucola conține vitamina K care ajută la evitarea bolilor cardiovasculare și favorizează asimilarea de către organism a calciului. Acesta ajută la întărirea sistemului osos.

 - Rucola ajută de asemenea la ameliorarea digestiei și este sățioasă, însă conține puține calorii. De asemenea, Rucola este recomandată în dietă dacă doriți să pierdeți un exces de kilograme.

 - Rucola îmbunătățește rezistența la boli, întărind sistemul imunitar datorită vitaminei C pe care o conține.

 - Rucola conține unele minerale esențiale pentru buna funcționarea organismului (potasiu, fosfor și magneziu).

 - Rucola scade nivelul de colesterol negativ din sânge și ajută la reglarea nivelului de zahăr, prevenind boli precum diabetul.

 - Rucola este foarte bună și pentru sănătatea oculară datorită conținutului său bogat în carotenoizi.

 - Rucola este de asemenea un bun remediu detoxifiant, la fel ca alte legume verzi, precum brocoli.

 - Datorită conținutului său bogat în acid folic și vitamina B, Rucola previne îmbătrânirea prematură și inflamațiile repetitive.

 

Rucola – remediu preventiv contra cancerului

 - Unele legume, precum Rucola, conțin o substanță numită glucozinat, care este foarte eficientă în lupta contra anumitor tipuri de cancer (cancer de pancreas, cancer de sân, cancer colorectal).

 Datorită conținutului său bogat în vitamina A, dar și în flavonoizi, Rucola ajută la prevenirea și altor tipuri de cancer (cancer de plămâni, cancer bucal și cancer de piele).

 Clorofila pe care Rucola o conține evită ca ficatul să fie afectat de substanțe cancerigene.

 

Rețetă de salată Caprese cu rucola

Aceasta este o rețetă foarte ușor de preparat, iar rezultatul este o salată delicioasă, colorată și minunată pentru sănătatea noastră. Această salată este recomandată mai ales în sezonul cald, deoarece este ușor răcoritoare. Pentru prepararea sa avem nevoie de următoarele:

 Ingrediente:

 - 4 căni de Rucola

 - 4 roșii proaspete de bună calitate

 - 1 bucată de mozzarella

 - măsline negre

 - ulei extravirgin de măsline

 - sucul de la o lămâie

 - sare marină sau de Himalaya

 - câteva frunze proaspete de busuioc

 Preparare: Într-un bol de salată se adaugă roșiile și mozarella tăiate felii subțiri, măslinele, Rucola spălată și frunzele proaspete de busuioc. Se prepară un dressing din uleiul de măsline, sucul de lămâie, sare și piper și se adaugă peste ingrediente. Se consumă proaspătă, iar pe timpul verii poate înlocui o masă (de exemplu cina).

Categorie: