11 băuturi detoxifiante

 

11 băuturi detoxifiante

11 băuturi detoxifiante Stilul de viață modern, precum și efectele cauzate de poluare, pot genera o supra-încărcare a funcțiilor organismului uman, care devine suprasolicitat și trebuie să elimine toxinele care pot cauza diferite tipuri de boli. Corpul are capacitatea naturală de a elimina o mare cantitate de deșeuri și toxine care provin din alimentație sau care sunt cauzate de poluare; totuși, atunci când corpul este prea încărcat, are nevoie de un impuls pentru a se detoxifia.

 Detoxifierea corpului este o modalitate eficientă de a-l curăța, regenera și reîntineri pentru ca acesta să-și poată îndeplini în mod adecvat funcțiile. Chiar dacă o alimentație echilibrată și obiceiurile sănătoase pot sprijini procesul natural de detoxifiere, putem de asemenea să luăm în considerare câteva băuturi sănătoase care, datorită proprietăților lor benefice, sunt recomandate pentru detoxifierea corpului. Vă prezentăm în acest articol cele mai bune băuturi detoxifiante:

 

1. Sucul de morcovi

 Sucul de morcovi este o sursă bogată de antioxidanți, vitamina A și minerale. Sucul de morcovi ajută la eliminarea substanțelor toxice din corp și de asemenea facilitează eliminarea paraziților intestinali, combate problemele digestive și constipația. Datorită concentrațiilor ridicate de betacaroten pe care le are, sucul de morcovi poate contribui la prevenirea îmbătrânirii premature a organelor interne și a pielii.

 Totodată, efectul diuretic al morcovilor îi recomandă ca fiind remediul perfect pentru curățarea rinichilor, prevenirea retenției de lichide și dizolvarea calculilor renali. Dacă doriți să faceți o cură cu suc de morcovi, se recomandă consumul a 200 ml de suc zilnic, dimineața, înainte de masă, timp de trei săptămâni, cu pauză de o săptămână.

 În plus, sucul de morcovi stimulează pofta de mâncare, contribuie la cicatrizarea formațiunilor ulceroase gastro-intestinale, previne dezvoltarea tumorilor și are un aport important în menținerea structurii dinților. Pentru mineralizarea organismului, creşterea imunităţii şi a rezistenţei la infecţii este indicat consumul a 100-300 ml de suc pe zi, de preferat dimineaţa pe stomacul gol.

 

2. Sucul de mere

 Sucul de mere se caracterizează prin conținutul său bogat de vitamine, minerale, antioxidanți și fibre, care sunt de un real folos pentru detoxifierea corpului, fiind bogat în vitamina A, B, si vitamina C, minerale (fier, potasiu, magneziu, fosfor, siliciu, calciu) şi fitonutrienţi. O cură cu suc de mere ajută eliminarea toxinelor acumulate la nivelul ficatului, având efecte detoxifiante și pentru rinichi, colon și vezica biliară.

 Puteți realiza cura cu suc de mere, timp de o săptămână, timp în care puteți consuma câte patru căni de suc pe zi (un litru). Este recomandat să faceti câte o singură cană de suc, pentru a-l consuma imediat, deoarece acesta se oxidează foarte repede. Sucul de mere nu se va consuma în timpul mesei, ci înainte sau cu 2 ore după masă. 

 

3. Apa cu lămâie

 O băutură sănătoasă care nu trebuie să lipsească din dieta zilnică este binecunoscuta apă cu lămâie. Acest remediu natural ajută la realizarea unei digestii bune, stimulând eliminarea toxinelor acumulate în corp și facilitând expulzarea acestora prin intermediul tractului digestiv.

 Lămâile sunt un agent purificator și alcalinizant al organismului. Deși lămâile conțin acid citric, în corpul acesta devine alcalin și ajută la alcalinizarea sângelui. Sucul de lămâie ajută de asemenea la eliminarea mucozităților în exces din corp, de aceea se recomandă persoanelor cu probleme respiratorii și celor care suferă de astm. Lămâile mai ajută la reducerea inflamației din corp, extrăgând acidul uric din articulații. Beți în fiecare dimineață apă pură în care ați stors sucul de la o lămâie și veți observa în scurt timp efectele sale detoxifiante asupra corpului.

 

4. Sucul de ananas

 În ceea ce privește ananasul, puține alimente sunt la fel de benefice pentru sistemul digestiv și pentru creier. Sucul de ananas este o băutură delicioasă, răcoritoare și sănătoasă este ideală pentru curățarea corpului, stimularea eliminării toxinelor și combaterea în mod eficient a retenției de lichide. Sucul de ananas conține enzime, vitaminele C și B1, care sunt responsabile de detoxifierea eficientă a întregului organism. De asemenea, datorită bromelinei și enzimelor naturale pe care le conține, ananasul îmbunătățește nivelele de serotonină și ne oferă o stare de bună-dispoziție.

 

5. Sucul de portocale

 Sucul natural de portocale se caracterizează prin conținutul său ridicat de vitamina C, minerale și betacaroten, care determină eliminarea substanțelor toxice din corp și ajută la prevenirea daunelor celulare cauzate de radicalii liberi. Totodată, consumul regulat de suc de portocale poate atenua fluctuațiile dispoziţiilor psihice şi mentale şi ajută la combaterea pe cale naturală a stărilor depresive şi a anxietăţii.

 

6. Sucul de aloe vera

 Sucul de aloe vera nu are un gust foarte plăcut, dar este foarte nutritiv. Acest suc este bogat în vitamine, minerale și antioxidanți care ajută la eliminarea toxinelor și la regenerarea corpului. Consumat în mod regulat, acest suc întărește sistemul imunitar. De asemenea, sucul de aloe vera este un bun remediu anti-inflamatoriu și un foarte bun hidratant celular și are proprietăți analgezice. Datorită vitaminelor din complexul B prezente în sucul de aloe vera, acesta poate ajuta la tratarea eficientă a durerilor gastrice sau digestive.

 

7. Sucul de varză crudă

 Cu toate că sucul de varză nu pare o băutură prea atractivă, se recomandă să-l încercați, deoarece este o sursă semnificativă de vitamina C și aminoacizi esențiali care ajută la purificarea corpului și la eliminarea toxinelor. În plus, nutrienții din sucul de varză pot acționa ca un remediu anticancerigen natural, prevenind de asemenea ulcerele stomacale sau problemele cu colonul. Varza roșie în special, este un ingredient care ajută la protejarea ficatului și la prevenirea diverselor boli cronice.

 

8. Sucul de sfeclă roșie

 Unul dintre sucurile detoxifiante prin excelență este sucul de sfeclă roșie. Acest suc este o sursă bogată de minerale, vitamine și antioxidanți care purifică organismul și ajută la combaterea daunelor cauzate de radicalii liberi.  Sucul de sfeclă roșie este o băutură puternică ce combate senzația corp greu și umflat, contribuie la curățarea ficatului, combate retenția de lichide și îmbunătățește capacitatea organismului de a arde grăsimile corporale în exces. În plus, sucul de sfeclă roșie este unul dintre cele mai cunoscute remedii naturale anticancerigene.

 

9. Ceaiul verde

 Ceaiul verde se caracterizează prin conținutul său ridicat de antioxidanți care ajută corpul să combată radicalii liberi. Consumul regulat de ceai verde determină atât eliminarea substanțelor toxice din organism, cât și prevenirea îmbătrânirii premature. Cercetătorii au arătat că componentele din ceaiul verde reglează expresia proteinelor implicate în procesul inflamației, a motilității celulare și angiogenezei și de asemenea s-a demonstrat asocierea dintre consumul de ceai verde și o reducere a riscului de cancer (inclusiv cel ovarian și de sân).

 Ceaiul verde sub formă de frunze este alegerea cea mai bună. Cel mai recomandat și mai sănătos este ceaiul verde sub formă de frunze, vărsat, decât ceaiul verde la pliculețe, care nu este așa intens. Se pot consuma 3 căni de ceai verde zilnic, însă nu mai târziu de ora 18.

 

10. Ceaiul de ghimbir

 Ceaiul de ghimbir este o altă băutură naturală pentru a detoxifia și a curăța corpul. Această băutură are de asemenea un efect calmant și relaxant atât pentru corp, cât și pentru minte. Consumat în mod frecvent, ceaiul de ghimbir ajută la reglarea florei intestinale și la menținerea unei digestii bune. Pentru a prepara ceai de ghimbir se folosesc următoarele ingrediente:

 - 1 rădăcină de ghimbir proaspăt

 - 1 lămâie

 - miere de albine după gust

Preparare:

 - Puneți apa la fiert, iar până când aceasta ajunge la punctul de fierbere, tăiați ghimbirul în bucățele mai mici sau dați-l pe răzătoare.

 - Stoarceți sucul de lămâie și amestecați-l într-o cană cu ghimbirul. Vărsați apa caldă în cană, iar când se răcește, îndulciți ceaiul cu puțină miere de albine.

 

11. Ceaiul de mentă

 O cană de ceai de mentă consumată zilnic poate marca o diferență asupra stării de sănătate, deoarece ajută la eliminarea toxinelor și restaurează echilibrul natural al colonului. În plus, ceaiul de mentă ajută la controlarea iritabilității nervoase și este ideal pentru a ne relaxa deoarece ameliorează simptomele de stres și anxietate. Potrivit cercetătorilor, menta are efecte vasodilatatoare care determină reducerea frecvenței durerilor de cap. Totodată, consumul de ceai de mentă este un foarte bun tratament de prevenire a bolilor gastrice.

 

Categorie: