Ghid complet pentru slăbit (I)

 

Cum să slăbim într-un mod sănătos?

Ghid complet pentru slăbit (I) Eliminarea kilogramelor nedorite este o problemă cu care multe persoane se confruntă, chiar dacă fac în mod regulat exerciții fizice și adoptă o dietă “sănătoasă”. Cărui fapt se datorează ineficiența curelor sau a metodelor de slăbit?

 Unul dintre motive este acela că persoanele care doresc să slăbească încearcă să elimine un exces de toxine acumulate în țesutul gras prin pori, iar aceasta nu este neapărat o modalitate foarte eficientă. Creșterea în greutate este un mecanism de protecție a corpului, este o modalitate de a combate stresul și toxinele care ne bombardează (printre altele). Corpul atrage aceste toxine în țesuturile grase și folosește de asemenea grăsimea corporală pentru a depozita energia (mâncarea în exces).

 Conform unor studii științifice realizate recent, celulele de grăsime ale unei persoane de greutate medie sunt saturate cu toxine. Acesta este unul dintre motivele principale pentru care este atât de dificil să se elimine grăsimea corporală doar prin focalizarea asupra activității fizice.

 Atunci când facem sport, pe lângă faptul că ne lucrăm musculatura și alte zone ale corpului, stimulăm totodată și eliminarea toxinelor, în acest caz prin piele, datorită transpirației. Dacă de exemplu corpul ar decide să elimine grăsimea în mod rapid, acesta ar elibera mari cantități de toxine în fluxul sanguin, ceea ce poate cauza probleme grave de sănătate, tocmai de aceea corpul rezistă și menține depozitele de grăsime. Acesta este de fapt, un mecanism natural de apărare a corpului.

 Modalitatea cea mai sigură, eficientă și preferată de corp pentru eliminarea tuturor acestor toxine este prin detoxifierea intestinelor. Dacă avem o evacuare regulată zilnic a toxinelor nedorite și urinăm suficient, corpul nostru poate elimina excesul de toxine fără probleme, ceea ce ne permite să scădem în greutate și să ne îmbunătățim sănătatea în general într- un termen scurt și fără eforturi mari.

 Toate cazurile pe care le găsim cu ușurință pe internet despre persoane care au pierdut câte 10, 20 și chiar 30 de kilograme într-o perioadă mai scurtă de timp, fără nicio intervenție medicală se datorează acestui principiu. Ceea ce toate aceste cazuri au în comun, este o schimbare a focalizării, scopul fiind o bună stare de sănătate ceea ce are ca rezultat automat dobândirea unei greutăți corporale echilibrate.

 Pentru aceasta, este necesar să se petreacă fără îndoială o schimbare a alimentației, însă această schimbare nu se bazează pe dietele în care se elimină o categorie completă de alimente (cum sunt carbohidrații sau grăsimile), iar la final vei avea chiar mai multe kilograme, ci pe a furniza corpului într-un mod echilibrat toți nutrienții necesari pentru a putea funcționa. Dacă impulsionăm funcția metabolică, digestia, funcționarea tiroidei (în multe cazuri), etc. Atunci eliminarea surplusului de kilograme va deveni un țel ușor de atins.

 Aceasta nu înseamnă că exercițiile fizice nu au un rol important în pierderea excesului de grăsime, ci că nu este neapărat primul pas pe care trebuie să-l facă o persoană supraponderală. De asemenea, în cazul persoanelor care au depuneri de grăsime doar în zona abdomenului, însă în rest au proporții normale, aceasta înseamnă că problema nu este lipsa exercițiilor, ci o alimentație dezechilibrată și/sau probleme de digestie. Bineînțeles, trebuie să subliniem faptul că doar exercițiile fizice nu contracarează efectele negative ale unei alimentații greșite.

 Un alt factor care trebuie luat în considerare este acela că de multe ori alimentația pe care în general o considerăm ca fiind sănătoasă, în realitate nu este. De obicei este vorba de o alimentație deficientă în mulți nutrienți, ceea ce explică de ce persoanele care urmează diete comerciale pentru a slăbi suferă tot timpul de foame, se simt obosite, stresate, indispuse și nu au prea multă energie pentru activitățile zilei. Așa apare și nedoritul efect yo-yo care înseamnă pierderea câtorva kilograme, după care acestea revin la loc, chiar cu un surplus. Atunci când forțăm corpul până își atinge limitele, ca regulă generală apare un moment în care nu mai rezistăm și recuperăm toate kilogramele pe care le-am pierdut și chiar mai mult. Astfel, se activează din nou mecanismul de apărare al corpului; în acest caz, corpul percepe situația ca și cum ar muri de foame și de aceea cere ceea ce a pierdut și chiar mai mult, pentru a fi protejat în cazul în care se repetă “înfometarea”, adică dieta respectivă.

 Metodele naturale pentru slăbit nu se bazează pe arderea grăsimilor cu anumite suplimente alimentare, ci prin impulsionarea mai eficientă a metabolismului, o eliminare mai bună a toxinelor și o funcționare îmbunătățită a întregului corp.

 Atunci când organismul este bine hrănit cu alimente naturale, în principiu este imposibil să ia în greutate într-un mod necontrolat și să se ajungă la supragreutate corporală sau obezitate. Atunci când o persoană are instrumentele adecvate, poate elimina excesul de greutate corporală fără chiar să își dea seama, într-un mod simplu și natural.

 Tot ceea ceea ce trebuie să facem este să-i oferim corpului aceste instrumente necesare (nutriția adecvată) pentru ca el să acționeze în sensul impulsionării metabolismului. Odată ce atingeți greutatea ideală, urmați și sugestiile și recomandările din partea a doua a acestui articol pentru a vă menține în formă maximă.

 

              7 metode sănătoase pentru a slăbi

 Fiecare punct sau metodă prezentată în acest articol constă într-o mică introducere, urmată de instrucțiunile specifice referitoare la aplicarea metodei pentru a slăbi în mod natural.

Observație:

 Combinarea acestor metode poate îmbunătăți rezultatele în mod drastic. De asemenea, luați în considerare faptul că 2 metode funcționează mai bine decât una singură, iar 4 mult mai bine decât două, iar aplicarea simultană a tuturor metodelor prezentate va produce în mod cert o transformare vizibilă a siluetei dumneavoastră.

1. Alegeți uleiul de cocos

 Numeroase informații furnizate de doctori, nutriționiști sau diverse instituții guvernamentale sugerează faptul că trebuie să renunțăm la consumul de grăsimi, pentru a ne menține starea de sănătate. Totuși, din această cauză poate apărea în organism o deficiență cronică de grăsimi alimentare (există o diferență între grăsimea corporală și grăsimea din alimente). Multe alimente pot avea un conținut sărac în grăsimi, însă bogat în zahăr rafinat sau sare rafinată sau în cel mai rău caz, ambele.

 Așa cum știm cu toții, zahărul îngrașă. Chiar și fără grăsimi prezente, corpul secretă insulină rapid (insulina este hormonul depozitării de grăsime), iar atunci când consumăm produse care conțin zahăr, organismul va depozita aceste excese sub formă de grăsime corporală. Inclusiv alimentele care conțin îndulcitori artificiali (acei îndulcitori cu zero calorii) ne fac să câștigăm în greutate. Astfel, nu vom avea parte de grăsimea naturală de care corpul are neapărat nevoie pentru a funcționa și apare o problemă de deficiență de nutrienți și supragreutate corporală.

 Toate celulele corpului conțin grăsimi. Grăsimile sunt un component esențial al structurii celulelor. De exemplu, membranele celulare conțin cel puțin 50% grăsimi saturate. Distincția necesară care trebuie făcută este între grăsimile periculoase pentru sănătate și grăsimile sănătoase.

 Uleiul de cocos remediază însă această problemă, fiind o sursă excelentă de grăsimi saturate. În plus, aceste grăsimi nu sunt depozitate de corp ca alte grăsimi toxice, ci se prezintă sub formă de acizi grași cu lanț mediu (AGCM) și sunt utilizate rapid ca sursă de energie, impulsionând astfel rata metabolismului și acoperind deficiențele.

 Uleiul de cocos are multe alte beneficii pentru sănătate, de exemplu reduce inflamația ficatului și dimensiunea mărită în cazul ficatului gras, iar un consum regulat de ulei de cocos (câte o lingură zilnic) ne poate ajuta să prevenim deteriorările hepatice produse de consumul de alcool.

 Așa cum am menționat deja, uleiul de cocos, dacă este consumat în mod regulat, impulsionează metabolismul și favorizează arderea depunerilor de grăsime. De asemenea, uleiul de cocos ajută la îmbunătățirea funcțiilor sistemului digestiv, iar în același timp potențează absorbția adecvată a vitaminelor solubile în grăsimi. Un alt fapt remarcabil este acela că grăsimile saturate care se găsesc în uleiul de cocos au proprietăți antimicrobiene, care determină organismul să elimine posibilele bacterii, ciuperci și paraziți care cauzează indigestie și alte tulburări digestive.

Instrucțiuni specifice:

 Recomandarea este de a consuma între 3 - 5 linguri de ulei de cocos zilnic (înainte de ora 18). Pentru început se va consuma doar o linguriță (5 ml) și se va crește până se ajunge la doza dorită, multe persoane nefiind obișnuite cu atâția nutrienți într-un singur aliment și pot reacționa la consumul de ulei de cocos. Alte persoane, în principal femeile, au probleme în a digera grăsimile fie din cauza prezenței ciupercii Candida în sistemul digestiv sau din alte motive. Tocmai de aceea este recomandat să începeți treptat cu consumul uleiului de cocos, însă dacă doriți să obțineți rezultate mai rapid, începeți cu o lingură de ulei de cocos dimineața pe stomacul gol. 3 lingurițe de ulei (5 ml) sunt echivalentul unei linguri (15 ml).

2. Beți apă din abundență

 Așa cum am menționat în introducerea acestui articol, scopul este acela de a pierde în greutate prin stimularea eliminării naturale a exceselor de toxine din corp. În acest sens, hidratarea este extrem de importantă.

 Consumul optim de apă determină o bună funcționare a ficatului, ceea ce ajută la eliminarea toxinelor prin intermediul urinii. De asemenea, o cantitate de adecvată în corp stimulează peristaltismul intestinal și o evacuare regulată a intestinelor.

Instrucțiuni specifice:

 Ca regulă de bază, consumați 8 pahare de apă de-a lungul zilei. La fel ca în cazul uleiului de cocos, dacă vă obișnuiți să beți apă dimineața pe stomacul gol, puteți obține rezultate vizibile mult mai rapid. Scopul este de a consuma între 1 și 2 litri de apă dimineața pe stomacul gol. Nu va trece mult timp până când veți începe să observați rezultatele, iar dacă adăugați suc de lămâie sau consumați apă călduță cu suc de lămâie, veți ajuta organismul și mai mult să se detoxifice și să elimine reziduurile și toxinele.

3. Luați enzime digestive

 Dacă nu aveți o problemă gravă de supragreutate corporală, ci doar doriți să pierdeți câteva kilograme și aveți abdomenul proeminent, atunci enzimele digestive vă pot ajuta extraordinar de mult.

 Uleiul de cocos și apa nu vor ajuta pe toată lumea să slăbească, ci doar pe acele persoane care au un exces de greutate. Dacă însă aveți o problemă cu un abdomen foarte inflamat sau cu câteva kilograme în exces, enzimele digestive pot fi o soluție salvatoare.

 În această situație, persoanele pot să facă numeroase exerciții abdominale, care însă nu vor da rezultate deoarece nu vor elimina cauza distensiei abdominale.

 Unul dintre factorii care provoacă distensia (umflarea) zonei abdominale este o digestie proastă, iar aceasta se petrece din lipsa enzimelor din alimente, dacă se consumă alimente procesate sau o combinație greșită a acestora. Odată cu trecerea timpului, rezervele noastre de enzime încep să se reducă. Alimentele procesate nu conțin enzime și de asemenea legumele proaspete (care conțin enzime), atunci când le gătim își pierd aproape toate enzimele deoarece acestea nu sunt rezistente la căldură mai mare de 48 C (118 F).

 În acest caz putem lua în considerare două opțiuni diferite sau putem opta pentru ambele: includerea în dieta noastră a unei cantități semnificative de alimente crude sau consumarea unui supliment cu enzime digestive. Acestea vor ajuta la stimularea peristaltismului intestinal și la eliminarea completă a toxinelor în doar câteva săptămâni.

Instrucțiuni specifice:

 Începeți să consumați multe legume, verdețuri, fructe, nuci și orice tip de alimente crude, care au un conținut ridicat de enzime. Ca alternativă puteți consuma un supliment de enzime care este o modalitate mai practică de a profita de aceste elemente importante care au atâtea funcții în corp.

 Dacă optați pentru un supliment alimentar, asigurați-vă că cumpărați unul care să conțină acid clorhidric (HCL), enzime pancreatice (pancreatină), pepsină și un amestec de alte enzime digestive și enzime din surse vegetale cum sunt papaina (extrasă din papaya) și bromelina (extrasă din). Luați acest supliment dimineața pe stomacul gol și apoi înainte de fiecare masă. Acesta este de asemenea un remediu simplu și necostisitor contra acidității stomacale și a indigestiei.

 Observație: Enzimele digestive ajută pe toată lumea, în orice situație și fără să conteze greutatea corporală. De asemenea, persoanele obeze și toți cei care doresc să slăbească în mod natural pot consuma enzime digestive.

4. Consumați cât mai multe mere

 Merele sunt fructe extrem de delicioase, care pe lângă faptul că au numeroase proprietăți benefice pentru organismul nostru și sunt un aliment fundamental într-o dietă sănătoasă și echilibrată, oferă de asemenea anumite beneficii pentru cei care doresc să slăbească sau să-și mențină silueta.

 Din punct de vedere nutrițional, merele sunt bogate în fibre dietetice, care ajută la combaterea constipației care apare adeseori în cazul dietelor de slăbit. Totodată, merele conțin acid malic care ajută la eliminarea și mobilizarea acelor grăsimi care se acumulează în organism și de care corpul nu are nevoie.

 Merele se evidențiază de asemenea dintre celelalte fructe datorită conținutului lor scăzut de calorii și de grăsimi, de exemplu 100 grame de mere conțin doar 52 kilocalorii și 0,4 grame de grăsimi totale. Nu putem neglija la acest capitol nici oțetul de mere care de asemenea nu conține calorii, ci ajută la reducerea apetitului și accelerează arderea depozitelor de grăsime.

 De exemplu, un măr bine spălat și consumat în mod individual, este un remediu excelent contra constipației, deoarece cea mai mare parte din conținutul său de fibre se găsește în coaja acestuia.

 Merele au un conținut ridicat de apă (aproximativ 85%), pe lângă faptul că oferă cantități interesante de hidrați de carbon, vitamine (dintre care se remarcă vitaminele A și C și cele din grupul B), precum și minerale (cum sunt fosforul, magneziul și potasiul).

 Pe de altă parte, nu trebuie să uităm de recomandarea pe care o fac mulți medici și specialiști referitoare la consumul de mere. După cum au constatat diferite studii științifice, consumul a două mere zilnic ajută la prevenirea bolilor cardiovasculare, iar așa cum zice un binecunoscut proverb popular “un măr pe zi ține medicul departe”.

Instrucțiuni specifice:

 Aportul caloric al merelor este foarte redus, fiind fructe recomandate și bine tolerate de către persoanele diabetice. Merele sunt fructe foarte versatile, astfel încât pot fi consumate ca atare în dietele de slăbit sau pot fi combinate cu alte alimente care au efecte diuretice. Merele pot fi combinate și cu alte fructe într-un cocktail natural de fructe, pe post de mic-dejun sau gustare sănătoasă între mese, oferindu-i astfel organismului diferiți nutrienți esențiali.

 Atunci când combinăm diverse fructe, trebuie să avem grijă să nu amestecăm fructele dulci cu cele acide, deoarece chiar dacă combinația de gusturi poate să fie delicioasă, acest amestec poate să fie o autentică “bombă” pentru stomacul nostru. Dat fiind faptul că merele sunt fructe semi-acide, cel mai bine este să fie combinate cu căpșuni, cireșe, piersici, pepene roșu, rodii, papaya sau pere.

 De asemenea, merele sunt ideale sub formă de suc proaspăt preparat, simplu, sau cu adaos de suc de morcovi sau țelină. Acest suc, dacă este consumat zilnic are puternice efecte diuretice și ajută la eliminarea rapidă a toxinelor din corp, ceea ce are ca rezultat pierderea kilogramelor nedorite.

5. Beți ceai verde zilnic

 Se cunoaște deja, datorită numeroaselor studii științifice care au fost realizate de-a lungul anilor, că ceaiul verde este capabil să activeze metabolismul grăsimilor.

 Ceaiul verde are ca efecte pozitive mobilizarea grăsimilor acumulate în corp și mai ales evitarea faptului ca acestea să se acumuleze de fiecare dacă când mâncăm ceva mai gras.

 În același timp, ceaiul verde purifică ficatul și facilitează, de exemplu, eliminarea toxinelor și a grăsimilor care s-au acumulat în acest organ vital, afecțiune cunoscută sub denumirea de ficat gras. De asemenea, complexul de vitamina B din ceaiul verde ajută în
principal la metabolizarea hidraților de carbon.

Instrucțiuni specifice:

 Dacă doriți ca ceaiul verde să vă ajute să eliminați surplusul de kilograme, este recomandat să consumați cel puțin 3 căni de ceai zilnic, mai ales dimineața, după prânz și după-masa, însă nu mai târziu de ora 18.00 p.m.

Categorie: