Suplimente naturale care previn și vindecă cancerul

 

5 suplimente naturale contra cancerului

Suplimente naturale care previn și vindeca cancerul Natura, în generozitatea sa, ne pune la dispoziție nenumărate remedii și alimente vindecătoare. Cu ajutorul lor putem preveni sau vindeca diverse boli sau afecțiuni de sănătate. Vă prezentăm în acest articol câteva suplimente naturale care pot ajuta atât la prevenirea, cât și la vindecarea cancerului:

        1. Graviola

 Graviola este un fruct exotic care se găsește în Peru, Mexic, Caraibe, America Centrală și de Sud. Graviola are multe proprietăți benefice pentru sănătate, atât nutritive, cât și anticancerigene.

Proprietățile graviolei:

- Antitumorală
- Anticancerigenă
- Antispasmodică
- Antibacteriană
- Sedativă
- Citotoxică
- Febrifugă
- Antiparazitară
- Astringentă
- Vasodilatatoare
- Combate astmul
- Combate hipertensiunea
- Combate diabetul
- Eficientă în tulburări hepatice

Graviola și cancerul

 În prezent, graviola este considerată planta anticancerigenă cea mai puternică de pe planetă și este utilizată în tratarea cancerului de mai bine de 40 ani în Statele Unite, Europa și Asia. Graviola este un puternic remediu anti-cancerigen, iar acest lucru a fost dovedit științific în nenumărate rânduri. Atât coaja arborelui de graviola, cât și fructele, frunzele și rădăcina graviolei acționează asupra celulelor din corp, distrugându-le în mod selectiv pe cele care nu sunt bune. Anonacina este principiul activ din graviola care are aceste efecte asupra tulburărilor celulare.

 Graviola acționează contra cancerelor de: sân, ovare, colon, sistemului limfatic, ficat, tiroidă, pancreas, prostată, rinichi și plămâni.

 În anul 2011, revista “Nutrition and Cancer” (“Nutriţie şi Cancer”) din Statele Unite a prezentat o cercetare interesantă asupra fructului de graviola şi a efectelor sale în cazul cancerului mamar. Mai exact, cercetătorii au descoperit că extractul de graviola (GFE) suprimă exprimarea oncogenei (adică gena care cauzează cancerul) în cadrul celulei cancerului mamar.

 Studiile medicale realizate în acest sens au mai indicat faptul că extractul de graviola acționează în organism în mod selectiv, distrugând doar celulele canceroase, fără a le ataca pe cele sănătoase.

      2. Semințele de in

 Semințele de in sunt o sursă bogată în elemente anticancerigene cunoscute sub denumirea de lignani; acestea conțin de 800 ori mai mulți lignani decât orice altă sursă vegetală. Lignanii sunt fitoestrogeni care au un rol important în prevenirea anumitor cancere pe bază hormonală, precum cel de prostată la bărbați și cel de sân la femei.

 De asemenea, acizii grași omega-3 din semințele de in au un efect anticancerigen contra cancerului de colon, de sân, a leucemiei și a melanomului malign cutanat, ajutând la stoparea creșterii celulelor cancerigene.

 S-a demonstrat deja că aceste semințe au un rol important în prevenirea și tratarea cancerului de sân, pe lângă faptul că acționează ca fitoestrogeni.

 Se pare că semințele de in induc apoptoza celulelor cancerigene, iar în același timp inhibă angiogeneza (procesul prin care corpul construiește vase de sânge), ceea ce poate ajuta la evitarea metastazelor.

      3. Ciupercile Shiitake

 Ciupercile Shiitake sunt recomandate în caz de cancer și tumori deoarece pe de o parte au un efect antioxidant (conțin Lentinan, Beta-glucan, enzima Superoxid Dismutaza, vitaminele A, C, E și seleniu), iar pe de altă parte, întăresc sistemul imunitar.

 Polizaharidele cu lanț lung, în mod particular moleculele Alfa și Beta-glucanul, sunt principalii responsabili de efectele benefice ale ciupercilor pentru întărirea sistemului imunitar. Într-un studiu recent, s-a evidențiat faptul că adăugarea uneia sau a două porții de ciuperci Shiitake uscate într-o mâncare gătită are un efect benefic direct asupra modulării funcției sistemului imunitar.

 Într-un studiu japonez efectuat pe animale, cobailor care sufereau de sarcom li s-a dat extract de ciuperci shiitake, astfel șase din zece cobai au prezentat o regresie completă a tumorii. Când li s-au dat concentrații mai mari din acest extras, toți cei zece cobai au prezentat o regresie completă a tumorii. În plus, s-a descoperit că Lentinanul din ciupercile shiitake crește rata de supraviețuire a pacienților cu cancer.

     4. Ceaiul verde

 Acțiunea antioxidantă indiscutabilă a ceaiului verde a determinat oncologii din întreaga lume să cerceteze posibilitatea ca ceaiul verde să protejeze împotriva îmbolnăvirii de cancer.

 Polifenolul EGCG, prezent în frunzele de ceai verde inhibă creșterea celulelor cancerigene, atunci când se consumă două sau trei căni de ceai zilnic, indică deopotrivă experții de la Universitatea din Murcia (Spania) și de la Centrul John Innes din Norwich (Anglia).

 În plus, ceaiul verde are activitate antiangiogenică, adică previne dezvoltarea noilor vase de sânge și a tumorii și apariția metastazelor.

 Din toate cercetările medicale efectuate până în prezent a rezultat că ceaiul verde poate preveni diverse tipuri de cancer, în special cancerul de piele, plămâni, prostată, sâni sau ovare. Totodată, ceaiul verde poate avea un rol de susținere în timpul tratamentului împotriva cancerului prin chimioterapie sau radioterapie. Oamenii de știință continuă și în prezent să cerceteze și să aprofundeze prin diverse studii toate beneficiile excepționale ale ceaiului verde pentru prevenirea și tratarea cancerului.

     5. Noni

 Supranumit și “fructul vieții” sau fructul zeilor”, Noni (Morinda Citrifolia) are proprietăți terapeutice deosebite, care au fost validate de numeroase studii științifice. Pe lângă faptul că este analgezic, antiinflamatoriu, antibacterian, antiseptic, Noni întărește sistemul imunitar activând producerea de macrofage și limfocite, reglează funcția celulară și regenerează celulele deteriorate.

 Fructul Noni poate ajuta la inhibarea creșterii celulelor canceroase. Într-un raport științific care a fost prezentat în cadrul întâlnirii anuale a Asociației Americane pentru cercetarea Cancerului din luna mai 1992, s-a demonstrat că Noni a prelungit în mod semnificativ viața cobailor cărora li se grefaseră celule de tip Lewis de carcinom pulmonar. S-a ajuns la concluzia că sucul fructului Noni a încetinit creșterea tumorilor prin stimularea sistemului imunitar. Această cercetare a propus teoria conform căreia compușii specifici din sucul de Noni au proprietatea de a stimula activitatea celulelor T din sistemul imunitar. În cazurile de cancer de exemplu, Noni poate ajuta la combaterea grețurilor și a altor efecte secundare cauzate de chimioterapie.

Noni este recomandat ca supliment în următoarele afecțiuni:

 - cancer de ficat

 - cancer de rinichi

 - cancer de prostată

 - diabet

 - dureri musculare și articulare

 - artrită

 - tendinită

 - oboseală cronică

 - infecții

 - hipertensiune

 - tulburări renale

 - probleme digestive

 - migrene

 - depresie

 - alergii

 - infertilitate

Sursa: Ayurvedic Medica