8 beneficii ale vinului roșu

 

8 beneficii ale vinului roșu

8 beneficii ale vinului roșu A consuma din când în când câte un pahar cu vin roșu ne poate aduce anumite beneficii pentru sănătate. Vinul roșu este o sursă bogată de resveratrol, iar dacă se dorește evitarea alcoolului, acesta poate fi înlocuit cu sucul proaspăt de struguri roșii. Însă să nu uităm că este bine să recurgem la vinul roșu cu moderație și echilibru.

 Vă prezentăm în acest articol 8 beneficii ale consumului de vin roșu pentru sănătate:

 

1. Vinul roșu - un aliat pentru scăderea în greutate

 Se pare că vinul roșu dispune de o proprietate foarte specială și anume: activează o genă care împiedică formarea noilor celule de grăsime și în plus, ajută la stimularea celor existente pentru a le elimina mai ușor din organism. Pentru a demonstra aceasta, Institutul Tehnologic din Massachusetts a realizat diverse studii și a publicat rezultatele obținute în diverse reviste de specialitate.

 Totuși, pentru ca vinul roșu să aibă aceste efecte asupra siluetei, nu trebuie să consumăm mai mult de un pahar pe zi. Cu siguranță, rezultatele vor fi și mai vizibile dacă recurgem și la o dietă echilibrată și fără grăsimi.

 

2. Vinul roșu potențează activitatea creierului

 Vinul roșu este un bun mediator pentru îmbunătățirea proceselor cognitive. În prezent, există mai multe studii care demonstrează că vinul roșu, consumat în mod echilibrat, dar constant, ajută la prevenirea demenței și a bolilor degenerative ale creierului. Vinul roșu elimină inflamația din organism, ajută la evitarea îngroșării arterelor și în plus, inhibă coagularea sângelui, fluidizând fluxul sanguin.

 

3. Vinul roșu tratează infecțiile gingivale

 Persoanelor care se confruntă cu neplăcuta sângerare a gingiilor le este recomandat să consume puțin vin roșu la masă. Aceasta deoarece există anumiți compuși prezenți în struguri care, fiind fermentați în vin, au proprietatea de a împiedica dezvoltarea streptococilor și a bacteriilor care provoacă apariția cariilor și sunt foarte eficienți contra  gingivitei și inclusiv a durerilor în gât.

 

4. Vinul roșu crește nivelul de endorfine

 Amintiți-vă: consumați-l întotdeauna cu moderație pentru a vă bucura de beneficiile vinului roșu. Consumul vinului roșu determină eliberarea endorfinelor în organism, ajutându-ne să ne relaxăm și să avem o stare de bună-dispoziție. Un studiu recent care a demonstrat faptul că vinul roșu crește nivelul de endorfine din corp a fost realizat în cadrul Universității din California. De asemenea, vinul roșu în combinație cu anumite alimente sau mâncăruri își potențează și mai mult aroma.

 

5. Vinul roșu reduce colesterolul

 Vinul roșu este o sursă naturală foarte bogată în polifenoli, unul dintre aceștia fiind el binecunoscutul resveratrol, o substanță chimică bogată în antioxidanți care, conform Clinicii Mayo din Statele Unite, are grijă de sănătatea vaselor de sânge și împiedică formarea cheagurilor de sânge și reduce nivelele de colesterol “rău”.

 

6. Vinul roșu - excelent pentru sănătatea cardiacă

 Pe lângă polifenolii pe care i-am menționat anterior, vinul roșu este bogat în vitamina E, care ajută la purificarea sângelui, evitarea cheagurilor de sânge și protejarea țesuturile vaselor sanguine. Astfel, un singur pahar de vin roșu ne impulsionează sănătatea cardiovasculară.

 

7. Vinul roșu reduce riscul de cancer

 Resveratrolul din vinul roșu este un foarte bun antioxidant. Resveratrolul este o resursă naturală capabilă să blocheze de exemplu creșterea celulelor responsabile de apariția cancerului de sân și de plămâni. Una dintre cele mai puternice proprietăți este acțiunea pe care o exercită resveratrolul asupra estrogenului, împiedicând ca acest hormon să determine probleme cancerigene în cazul femeilor.

 

8. Vinul roșu combate infecțiile urinare

 Datorită proprietăților sale antioxidante și astringente, vinul roșu împiedică dezvoltarea bacteriilor nocive în vezica urinară și în rinichi și totodată, optimizează, filtrarea substanțelor nocive și purificarea acestor organe. Un pahar cu vin roșu pe zi ne poate ajuta să beneficiem de aceste importante proprietăți.

Categorie: