Spanacul, aliatul de fier pentru o primavara mai verde

 

Spanacul are efecte terapeutice puternice

Spanacul, aliatul de fier pentru o primavara mai verde Spanacul este cunoscut drept planta primaverii cu efecte terapeutice puternice. Calitatile curative ale spanacului sunt binecunoscute inca din cele mai vechi timpuri, acesta fiind cunoscut drept “matura intestinului”.

 Spanacul este cunoscut in special datorita continutului bogat de fier insa acesta poseda o multime de alte elemente importante.

 

Spanacul este bogat in fibre

 Spanacul este una din cele mai bogate legume in fibre – 2,7g/100g. Acesta stimuleaza in mod eficient tranzitul intestinal fiind o leguma digestiva. Spanacul constituie alegerea excelenta pentru persoanele care isi doresc o alimentatie lejera si sanatoasa: o portie medie de 200g furnizeaza in jur de 50 de calorii si 7g de fibre, mai bine de un sfert din cantitatea zilnica recomandata. Continutul sau vitaminic este de necontestat: 200g de spanac gatit confera cel putin 8g de provitamina A (necesarul zilnic este de 3-5mg), 30-40mg de Vitamina C (jumatate din aportul zilnic recomandat). Spanacul permite acoperirea a ¾ din necesarul de acid folic.

 

Spanacul are calitati mineralizante reale

 Spanacul joaca un rol eficient in reincarcarea minerala a organismului. Acesta are un continut bogat de fier, calciu si magneziu. O portie de 200g de spanac gatit contine in jur de 140mg de minerale, in jur de 40% din portia zilnica recomandata.

 

Spanacul are proprietati anticancerigene si antiinflamatorii

 Extractele din spanac au capacitatea de a scadea viteza de multiplicare a celulelor canceroase. Datorita faptului ca spanacul este o sursa excelenta de Omega 3, acesta detine si proprietati antiinflamatorii. Persoanele care consuma spanac in mod regulat sunt mai putin supusi riscului de a dezvolta unele afectiuni precum arteroscleroza. Spanacul este recomandat si persoanelor care se confrunta cu probleme de vedere. Luteina si zeaxatina continuta de spanac, doua substante antioxidante, le ajuta pe aceste persoane.

 In spanac se mai regasesc o serie de substante – seleniu, iod, magneziu- care ajuta la tratarea diferitelor afectiuni ale pielii precum si la regenerarea acesteia.

Categorie: