Rețete savuroase și beneficii uimitoare ale nucilor pecan

 

Nucile pecan au un gust cu totul aparte

Rețete savuroase și beneficii uimitoare ale nucilor pecan Nu mulți dintre noi am auzit de nucile pecan și foarte puțini poate am avut posibilitatea de a le gusta. Nucile pecan, în ciuda denumirii pretențioase, sunt de fapt niște nuci mai speciale, originare din America de Nord, ce se pot consuma fie proaspete fie prăjite, în diverse combinații și prăjituri sau ca atare, fiind un ingredient ideal pentru multe deserturi. Miezul delicios al nucilor pecan se aseamănă miezului nucilor obișnuite, însă gustul lor este unul cu totul aparte. Nucile pecan au coaja de culoare brună, ușor de spart, miezul delicios, și sunt ingredientul de bază al celebrei „pecan pie”, sau plăcinta cu nuci pecan, din America. Să nu uităm și de uimitoarele beneficii pe care nucile pecan le aduc sănătății noastre, fiind o sursă excelentă de zinc și magneziu.

 

Ce conțin nucile pecan?

 Nucile pecan sunt un aliment deosebit, care, consumat pe termen lung, aduc numeroase beneficii organismului uman. Acestea sunt originare din America și gustul lor este inconfundabil, cremos, dulce, cu o aromă aparte. În afara gustului deosebit al acestor nuci, trebuie să menționăm și conținutul lor bogat în minerale și vitamine și aici menţionăm vitamina E ( nucile pecan conțin 1,5 mg per 100 mg de produs), vitamina A (care ne ajută să ne îmbunătățim vederea și calitatea oaselor și a dinților), vitamina B1, B2, B6, B5, mangan, cupru, zinc, fier, fosfor și magneziu. Nucile pecan conțin și o cantitate semificativă de antioxidanți, protejând astfel inima de afecțiuni nedorite, dar și sistemul vascular.

 

Beneficiile consumului de nuci pecan

 Nucile pecan ajută, în primul rând, la reducerea colesterolului datorită conținutului de acid oleic. Mai mult decât atât, nucile pecan, fiind bogate în magneziu, previn artrita și reduc riscul problemelor cardiovasculare, magneziul fiind un mineral cu un efect antiinflamator natural puternic. Tot conținutul mare de magneziu al nucilor pecan ajută la reglarea digestiei și la o stare de normalitate a sistemului nervos central. Nucile pecan sunt o comoară nutrițională de neprețuit, având în compoziție antioxidanți puternici și numeroși care ajută la detoxifierea organismului și la menținerea sănătății pielii și a ochilor, protejând, totodată, organismul de stres.

 

Rețete cu nuci pecan

 Rețetele cu nuci pecan variază, deoarece acestea sunt extrem de delicioase și sunt folosite în multe preparate culinare. În primul rând, nucile pecan, alături de alte ingrediente, pot fi folosite la prepararea micului dejun cu cereale, o sursă benefică de energie pentru întreaga zi. De asemenea, puteți prepara ca și aperitiv tartine cu pâine prăjită, cremă de brânză și nuci pecan, aperitive cu brânză mucegai și nuci pecan, frigănele umplute cu nuci pecan, salată de andive, sfeclă roșie și nuci pecan, iar ca desert puteți prepara delicioasa pecan pie, brownies cu nuci pecan sau tarta cu mere și nuci pecan.