Toxinele îngrașă ?

 

Să fiți siguri că toxinele îngrașă!

Toxinele îngrașă ? “Grăsimile nesănătoase”, pesticidele, erbicidele, metalele toxice, aspartamul, glutamatul de monosodiu (MSG), hormonii, antibioticele, toate acestea ne poluează alimentele pe care le consumăm. S-a constatat că anumite toxine, chiar şi în cantităţi mici, pot să afecteze funcţionarea normală a celulelor, conducând spre boală, obezitate şi chiar moarte.

 Toxicitatea se formează la nivel intracelular în sistemul vascular, în organe şi în glande, în intestine şi în cavitățile din organism. Combinând starea de intoxicare cu o dietă intens acidă, veţi avea parte de inflamaţii, ulceraţii, tumori, iar în cele din urmă, de moarte celulară (degenerare). Acumulările de toxine şi de mucozități vor genera obstrucţii, blocând circulaţia sanguină şi limfatică către şi dinspre celule, iar această stare va reduce semnificativ capacitatea celulei de a funcţiona corect şi de a se menţine sănătoasă.

 

 Efectele toxinelor se amplifică atunci când dietele sărăcăcioase ne privează de nutrienţii esenţiali de care sistemul nostru de detoxifiere are nevoie pentru a ne elibera corpul de toxine. O sursă majoră de toxine provine din procesarea lor în semipreparate. Alimentele procesate chimic, de la cerealele pentru micul dejun până la alimentele de tip fast-food, sunt încărcate de conservanţi artificiali toxici, coloranţi şi arome, plus nitriți, îndulcitori artificiali şi multe toxine ascunse.

 Pe măsură ce toxinele se acumulează în organismul nostru, activitatea celulară normală scade vertiginos şi rezultă îmbătrânirea prematură, împreună cu problemele de sănătate, inclusiv obezitatea.

 “Creşterea în greutate nu se rezumă doar la o voinţă slabă, la lăcomie şi lene. Mare parte se datorează şi incapacității organismului de a se lupta cu toxinele din mediu şi din alimente”. (P.B Hamilton)

 Unul dintre factorii importanți pe care oamenii care încearcă să slăbească nu îl observă este modul în care toxinele din mediu se opun scăderii în greutate. Toxinele interferează cu controlul asupra apetitului şi cu funcțiile de control asupra grăsimii. Ele vă pot menţine apetitul deschis în timp ce vă instruiesc celulele să depoziteze grăsime. Aşadar, toxinele din mediu vă ajută să acumulați kilogramele!

 Toxinele sunt atât de răspândite încât evitarea lor este practic imposibilă. Aditivii alimentari toxici vă pot afecta sistemele de control asupra greutății determinând câștigul în greutate, chiar dacă mai eliminaţi din calorii.

 

Toxinele depozitate în ţesutul adipos ne afectează în mai multe moduri:

 - dezactivarea enzimelor ce procesează grăsimile în celulele adipoase, determinând grăsimea să rămână unde este;

 - otrăvirea enzimelor ce ard grăsimile din celulele musculare, privând aceste celule de energie şi cauzând pierderea de ţesut muscular şi arderea grăsimilor;

 - metalele grele, cum ar fi mercurul, plumbul şi cadmiul, au fost asociate cu obezitatea.

 Glutamatul de monosodiu (MSG) şi alţi intensificatori de aromă sunt adăugaţi pentru a face ca mâncarea de slabă calitate să aibă un gust bun sau cel puţin să păcălească creierul să gândească: “Uau! Este delicios! Mai vreau!”. Faptul că glutamatul de monosodiu (MSG) contribuie la instalarea obezității este cunoscut de decenii. MSG este ascuns pe etichetele alimentelor în cuvinte cum ar fi: arome naturale, condimente, proteină vegetală hidrolizată, proteină vegetală, cazeinat de sodiu, proteină organică, extract de proteină de soia, etc.

 

        Metode de eliminare a toxinelor din organism

 1. Plantele medicinale

 Din punct de vedere spiritual, plantele medicinale sunt purtătoare ale „conştiinţei originare”, de care dispun încă din momentul în care au fost create. Cum plantele medicinale care cresc în natură nu sunt alterate prin hibridare, ele își păstrează proprietățile nutritive naturale şi întreagă încărcătură electrică. Plantele medicinale sunt folosite de veacuri de oameni pentru tratarea diverselor boli, dar și în scopuri nutritive. Cele mai importante plante în procesului eliminării toxinelor din organism sunt:

 - brusturele

 - mătasea porumbului

 - castanul sălbatic

 - fructele de soc

 2. Fructele de pădure

 Fructele cu cele mai multe beneficii sunt cele culese din locuri neplouate, adică cele de pădure, care sunt foarte bogate în fibre şi antioxidanţi. Fructele de pădure ajută creierul să rămână sănătos prin mai multe mecanisme. S-a constatat că fructele de pădure modifică modul în care neuronii creierului comunică între ei. Se recomandă folosirea fructelor de pădure și nu a celor de cultură – zmeură, fragi, afine, cătină, coacăze, ruzinci, mure, cătină.

3. Cataplasme cu ulei de ricin

 Cataplasmele cu ulei de ricin aplicate pe abdomen sunt de natură să detoxifice întregul sistem. Pot fi utilizate în tratarea sindroamelor dureroase, deplasărilor de disc, tumorilor, țiuitului în urechi, grețurilor, inflamațiilor, organelor întărite sau lăsate (splină, ficat, rinichi, ganglioni limfatici şi intestine) şi într-o multitudine de alte afecțiuni. Aplicate local, ele pot contribui la dislocarea sau dizolvarea formațiunilor canceroase.

4. Sauna

 Transpirația joacă un rol esențial în detoxifierea zilnică. Pielea, supranumită “al treilea rinichi”, elimină o cantitate de reziduuri din organism egală cu cea eliminată prin plămâni, rinichi şi intestine. Sauna topește stratul de grăsime din piele permițându-i acesteia să iasă din glandele sebacee împreună cu toxinele solubile în grăsime. După saună este foarte important să vă spălați cu săpun vegetal. Aceasta spală toxinele pentru a nu fi reabsorbite în piele. Uleiurile esențiale oferă avantaje corpului, în scopul eliminării prin piele, plămâni, rinichi, chiar și intestine având că efect rapid şi eficient eliminarea toxinelor din organism. Se recomandă uleiurile de eucalipt, mesteacăn, salvie sau lavandă.

5. Periajul pielii pe uscat

 Trebuie reținut faptul că omul elimină zilnic prin piele până la 1 kg de toxine și deșeuri organice produse în urma proceselor metabolice. Această metodă contribuie la îndepărtarea celulelor îmbătrânite, favorizând circulația sanguină şi limfatică, permițând pielii să „respire” mai bine. Pentru piele, nu trebuie folosite niciodată perii cu fire din plastic, ci o perie din fibră vegetală, cu coadă lungă.

 A fi sănătos înseamnă a ajunge în starea în care toate celulele funcționează la nivel optim, comunicând şi cooperând împreună, iar astfel organismul se autoreglează şi echilibrează în mod natural!

Categorie: