Cum poți elimina sarea acumulată în corp?

 

Cum poți elimina sarea acumulată în corp?

Cum poți elimina sarea acumulată în corp? Sarea este un condiment prezent într-o mulțime de bucătării ale lumii deoarece vine cu o savoare particulară pentru o mulțime de feluri de mâncare. Dar unele studii recente tind să demonstreze faptul că sarea are un efect destul de negativ asupra stării de sănătate în general. Lucrul cel mai îngrijorător este însă că foarte multe persoane o consumă uneori în exces.

 Un lucru este sigur, corpul nostru are nevoie de puțină sare sau de sodiu pentru a putea funcționa așa cum trebuie. Dar asta nu înseamnă că trebuie să consumi în mod abuziv. Unii experți sunt de părere chiar că ar trebui să se suprime în întregime sarea din regimul alimentar pentru a căuta această doză de sodiu altundeva.

 Consumul excesiv de sare poate să ducă cu timpul la serioase probleme de sănătate precum boli cardiace, accidente vasculare cerebrale sau multe alte patologii. În plus, este unul din cauzele principale ale retenției de apă și umflării.

 Dar schimbând acest prost obicei, al consumului excesiv de sare, este posibil să îți eliberezi organismul de toată sarea acumulată.

Iată și cum  poți face aceasta:

 

Consumă mai multă apă

 Specialiștii recomandă să se consume între 6 și 8 pahare de apă pe zi, deoarece consumul de apă este cel care poate stimula eliminarea excesului de lichid din corp și în același timp și excesul de sare. Ambele vor fi eliminate prin urină. Un bun obicei care te va ajuta să îți cureți organismul, să îl menții hidratat și să eviți umflarea.

 

Elimină sarea din regimul tău alimentar

 Ideal ar fi să cauți și alte surse pentru a veni cu mai multă savoare pentru felurile de mâncare. Dar mai pot fi consumate și unele doze minime de sare. Trebuie să ții cont și de faptul că sarea este prezentă în exces în mezeluri, în alimentele și supele din conservă sau în cele congelate. Mărește deci consumul de fructe și de legume care pot elimina și ele excesul de sare.

 

Înlocuiește sarea

 Să elimini sarea din organism poate fi un lucru ușor dacă începi să te obișnuiești să înlocuiești sarea cu unele alternative mult mai sănătoase precum usturoiul, pătrunjelul, curry, oregano sau chimion.

 

Fă exerciții fizice

 Exercițiile care favorizează transpirația sunt foarte recomandate. Astfel, îți vei elibera corpul de impurități și de excesul de sare. Nu uita că trebuie să consumi cât mai multă apă.

 

Pătrunjelul te poate ajuta să elimini excesul de sare

 Pătrunjelul este celebru datorită proprietăților sale de a curăța rinichii și de a stimula eliminarea de toxine prin intermediul urinei. Rinichii joacă un rol extrem de important în dezintoxicarea corpului.

 Pentru a putea profita de toate beneficiile pătrunjelului îți poți prepara o infuzie de pătrunjel cu un pumn de frunze de pătrunjel pe care să le pui la fiert timp de 10 minute. Trebuie să se consume de preferință pe stomacul gol. Dar nu uita că trebuie să se consume în mod regulat. Este o băutură care va împiedica și retenția de apă și te va ajuta și să slăbești.

Categorie: