Proprietățile curative ale algei Chlorella

 

Care sunt beneficiile algei Chlorella?

Proprietățile curative ale algei Chlorella

 Chlorella este o microalgă verde care există de mai bine de 2500 milioane de ani și care face parte dintre cele aproximativ 23.000 tipuri de alge care există pe Terra. Această algă nu are contraindicații, iar dozele în care se administrează variază în funcție de afecțiunile de sănătate, așa cum vom vedea în continuare.

 În acest articol vă prezentăm proprietățile curative ale algei Chlorella care ajută la tratarea multor probleme de sănătate, iar în plus, protejează organismul de agresiunile externe, cum este de exemplu poluarea.

 În prezent există multe studii care indică faptul că suplimentarea dietei cu alga Chlorella ajută printre altele la reducerea colesterolului, reducerea tensiunii arteriale ridicate, accelerarea cicatrizării rănilor și la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, alga Chlorella ajută la reducerea riscului de a suferi de anumite boli care sunt relaționate cu un stil de viață nesănătos și dezechilibrat. Totodată, există unele studii medicale care au indicat faptul că chlorella reduce nivelul de dioxină din laptele matern (dioxinele sunt substanțe chimice cu efect toxic și chiar cancerigen și se găsesc în alimentele procesate, tutun, combustibili, etc.).

Proprietățile medicinale ale algei Chlorella

 Această algă este una dintre cele mai nutritive și este considerată de către nutriționisti unul dintre cele mai sănătoase alimente pe care le putem consuma.

 Chlorella conține o mare cantitate de clorofilă, fiind una dintre cele mai bogate surse alimentare, atât de clorofilă, cât și de proteine vegetale. Chlorella conține aproximativ 58 grame de proteine de calitate ridicată la 100 grame.

 În cazul pacienților care suferă de fibromialgie, s-a demonstrat că alga Chlorella reduce durerile, iar în plus, îmbunătățește starea de sănătate generală a persoanelor.

 Un alt studiu medical a arătat faptul că în cazul pacienților care sufereau de hipertensiune arterială și au luat Chlorella timp de 2 luni, tensiunea arterială s-a echilibrat. Pacienții respectiv au luat zilnic, timp de 2 luni, câte 10 grame de Chlorella sub formă de comprimate și câte 100 mililitri de extract de Chlorella.

 Proprietățile curative ale algei Chlorella sunt foarte indicate de asemenea pentru întărirea sistemului imunitar, deoarece cresc între 2 și 4 ori cantitatea de anticorpi.

 În plus, alga Chlorella este un aliment care ajută la eliminarea metalelor grele din organism. Chlorella este un antidot natural pentru eliminarea metalelor grele din sânge și din organism, precum aluminiu, bariu sau mercur, printre altele.

 De asemenea, alga Chlorella este recomandată pentru persoanele diabetice, deoarece ameliorează sensibilitatea la insulină.

 Iată în continuare care sunt cele mai importante proprietăți curative ale algei Chlorella:

 - Anticancerigenă

 - Alcalinizantă

 - Antialergică

 - Antibacteriană

 - Antigripală

 - Antidepresivă

 - Antiîmbătrânire

 - Antioxidantă

 - Antitumorală

 - Antivirală

 - Cardioprotectoare

 - Cicatrizantă

 - Depurativă

 - Detoxifiantă

 - Dezodorizantă

 - Digestivă

 - Elimină sângerarea gingiilor

 - Stimulează creșterea în cazul copiilor

 - Stimulează ficatul

 - Hipocolesterolemiantă

 - Imunostimulentă

 - Fungicidă

 - Stimulează respirația

 - Non-toxică

 - Crește randamentul fizic

 - Purificatoare

 - Regenerează celulele și țesuturile

 - Reglează presiunea sanguină

 - Tónica.

Vitamine

 Chlorella conține următoarele vitamine:

 - Vitamina C

 - Betacaroten (provitamină)

 - Vitamina B1 (tiamină)

 - Vitamina B2 (riboflavină)

 - Vitamina B3 (niacină)

 - Vitamina B5 (acid pantotenic)

 - Vitamina B6 (piridoxină)

 - Vitamina B9 (acid folic)

 - Vitamina B12

 - Vitamina E

 - Vitamina H (biotină)

 - Vitamina K

 - Colină

 - Inozitol

 - Acid para-aminobenzoic

Minerale

 În ceea ce privește mineralele, alga Chlorella conține:

 - Calciu

 - Fosfor

 - Magneziu

 - Fier

 - Zinc

 - Iod

 - Mangan

 - Cupru

 - Cobalt

Acizii grași din Chlorella

 Acizii grași pe care îi conține alga Chlorella sunt în proporție de 80% nesaturați, iar în plus conțin un fitonutrient unic. Chlorella are un complex de acizi nucleici și de aminoacizi care accelerează creșterea propriilor sale celule.

 Alte plante sau animale se reproduc prin fisiune binară, însă alga Chlorella face aceasta prin divizându-se în 4 celule noi la fiecare 16 sau 20 ore.

 S-a demonstrat de exemplu, că în cazul copiilor, Chlorella ajută la dezvoltarea acestora, iar în cazul adulților poate încetini procesul natural de îmbătrânire.

Cum se administrează alga Chlorella?

 În ceea ce privește administrarea algei Chlorella, se recomandă să se consume câte 6 grame de chlorella zilnic, împărțite în doze de câte 2 sau 3 grame, amestecate cu apă sau suc de fructe. Aceasta va ajuta la eliminarea metalelor grele din sânge, cu toate că se pot lua cantități mai mici de Chlorella dacă se ia doar ca supliment nutrițional.

Rețetă detoxifiantă și alcalinizantă cu Chlorella

 Vă oferim în continuare o rețetă care conține Chlorella, cu efecte de detoxifiere și alcalinizare asupra organismului. Această rețetă este pentru cantitatea de un litru de apă:

Ingrediente:

 - 1 litru de apă de mare izotonică (se prepară amestecându-se 3 părți de apă de izvor sau apă filtrată cu 2 părți de apă de mare)

 - 1 linguriță de Chlorella pulbere

 - 4 lămâi

 - 1 tultpină mare de țelină

 - 1 lingură mare de suc de iarbă de grâu pulbere sau 4 mâini de iarbă de grâu proaspătă

Cum se prepară?

 Mai întâi se extrage sucul de lămâie și cel de iarbă de grâu, apoi se amestecă toate ingredientele într-un recipient și se procesează cu ajutorul unui blender până când se obține un amestec omogen. Se consumă imediat, întotdeauna pe stomacul gol, sau după ce s-a realizat o sesiune de exerciții fizice intense.

 Acest suc este foarte energizant, alcalinizant și detoxifiant deoarece conține toți aminoacizii esențiali pe care organismul uman nu-i poate sintetiza, pe lângă bogăția de vitamine, minerale și enzime pe care îi conține în mod natural alga Chlorella.