Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii

 

Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii

Siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii Există siropuri naturale pentru combaterea problemelor respiratorii cum este bronșita, astmul, gripa, răceala și tusea; aceste siropuri se bazează pe puterea curativă a fructelor, legumelor și a plantelor medicinale, în combinație cu mierea sau zahărul brun.

 Aceste remedii naturiste, în mare parte, au fost transmise din generație în generație și sunt foarte eficiente. Vă prezentăm în acest articol câteva rețete de siropuri și remedii expectorante pentru căile respiratorii. Să vedem care sunt acestea:

Sirop natural de năsturel contra tusei

 Cu ajutorul unui blender se procesează frunzele de năsturel până devin lichide (dacă se consideră necesar se pot adăuga 3 sau 4 lingurițe de apă). Apoi se strecoară și se adaugă 3 lingurițe de miere naturală de albine. Se păstrează la frigider într-un recipient de sticlă închis la culoare; astfel, proprietățile sale active vor fi mai eficiente. Se consumă câte o lingură din acest sirop de trei ori pe zi.

Sirop natural de căpșuni contra durerilor în gât

 Se procesează cu ajutorul unui blender manual cinci căpșuni mari și 3 lingurițe de miere până se obține consistența unui sirop. Nu se strecoară. Se consumă câte o lingură din acest sirop de trei ori pe zi.

Sirop natural de ananas pentru gâtul iritat

 Se taie o jumătate de ananas în rondele și se lasă într-un bol cu 3 lingurițe de miere sau de zahăr brun. Se lasă astfel timp de o oră, apoi se pune într-o crăticioară la foc mic până se obține un sirop consistent. Se consumă câte o lingură din acest sirop de două ori pe zi. Ananasul are efecte antiinflamatorii puternice, fiind foarte recomandat în cazul gâtului iritat, putând fi consumat și crud, zilnic.

Sirop natural de lămâie și usturoi pentru gâtul iritat

 Se curăță 6 căței de usturoi, o ceapă și se stoarce sucul de la o lămâie. Cu ajutorul blenderului se procesează toate ingredientele, împreună cu un pahar de apă fierbinte. La final se adaugă trei linguri de miere și se mai procesează puțin. Se strecoară și se păstrează într-un recipient de sticlă închis la culoare. Se consumă câte o lingură din acest sirop de trei ori pe zi.

Sirop natural de ridiche neagră contra astmului și a bronșitei

 Se spală bine două ridichi negre. Se taie capacul la fiecare și puțin din bază pentru ca ridichile să aibă stabilitate. Apoi, cu un cuțit se extrage pulpa din centru, obținându-se o cavitate în care se adaugă câte două linguri de miere. Se acoperă și se lasă astfel timp de 24 ore. După aceea se varsă siropul de ridichi într-un recipient de sticlă închis la culoare. Se păstrează închis ermetic la frigider. Se consumă câte o lingură din acest sirop de trei ori pe zi. Dacă doriți, se poate adăuga sucul de la o jumătate de lămâie atunci când se consumă.

Sirop natural de lămâie și ghimbir contra gripei și a răcelilor

 Se spală bine o lămâie și se taie în patru, se lasă deoparte. Într-un recipient mic, se lasă la foc mediu un pahar cu apă și trei linguri de zahăr brun până când se caramelizează. Se adaugă lămâia și se amestecă bine, apoi 5 cuișoare, 1 lingură de ghimbir ras și un baton mediu de scorțișoară. Se lasă la fiert tot amestecul, aproximativ 5 minute, adăugând puțină apă. La final se adaugă 3 frunze proaspete de mentă, se ia de pe foc și se acoperă. Se lasă deoparte timp de 20 minute. Se consumă zilnic câte o lingură din acest sirop, dimineața și înainte de culcare.

Sirop natural de ghimbir contra răcelii

 Se adaugă o cană de ghimbir ras într-o crăticioară cu două căni de apă fierbinte. Când începe să fiarbă, se adaugă o rondea tăiată de ananas sau o jumătate de pahar de suc propaspăt de ananas. Se lasă la foc mic până se obține o consistență densă. Apoi se strecoară și se păstrează într-un recipient de sticlă la frigider. Se consumă zilnic câte trei linguri din acest sirop, preferabil după masă.

Sirop natural expectorant cu piper

 Se amestecă o jumătate de linguriță de piper de Cayenne cu două lingurițe de miere, un sfert de cană de oțet de mere și un sfert de cană de apă. Se consumă zilnic câte trei linguri din acest sirop, preferabil după masă.

Sirop natural contra gripei și a răcelilor

 Într-o crăticioară se adaugă o lingură de ridiche neagră rasă și o lingură de semințe de muștar, la o cană cu apă fierbinte și se lasă la foc mic timp de 20 minute. Se strecoară și se adaugă suficientă miere pentru a se obține un sirop. Se consumă zilnic câte două linguri din acest sirop.

Sirop natural de nap contra bronșitei

 Se spală bine un nap și se taie felii. Într-un recipient se alternează straturi de felii de nap și zahăr brun, succesiv. Se acoperă cu o folie și se lasă deoparte timp de 12 ore. După aceea, se strecoară siropul astfel format și se păstrează la frigider. Se consumă zilnic câte o lingură din acest sirop, dimineața și seara înainte de culcare.

Sirop natural de maracuya contra tusei și a sinuzitei

 Se spală bine două fructe de maracuya și patru frunze proaspete de mentă. Se taie maracuya și se extrage pulpa acestora. Se lasă la foc mic toate ingredientele până se obține un sirop dens. Se lasă să se răcească, apoi se strecoară și se păstrează la frigider, într-un recipient de sticlă închis la culoare. Se consumă zilnic câte trei linguri din acest sirop.

Sirop de ceapă și lămâie contra bronșitei

 Se curăță o ceapă mare și se taie rondele. Într-un bol de sticlă se acoperă feliile de ceapă cu o jumătate de cană de miere și se adaugă sucul a două lămâi. Se amestecă bine, se acoperă și se lasă deoparte timp de 24 ore. Apoi se strecoară și se păstrează într-un recipient de sticlă închis la culoare.Se consumă zilnic câte trei linguri din acest sirop.

Sirop natural pentru combaterea tusei uscate și persistente nr. 1

 Într-o crăticioară se lasă la foc mic o linguriță de semințe de anason și alta de cimbru uscat la două căni de apă, timp de zece minute. Apoi se strecoară și se adaugă o cană rasă de zahăr brun în lichidul cald. Acest sirop se consumă călduț, de trei ori pe zi.

Sirop natural pentru combaterea tusei uscate și persistente nr. 2

 Într-o crăticioară se lasă la foc mic timp de 15 minute un litru de apă cu un amestec din 3 linguri de lemn dulce, semințe de fenicul și de in, anason stelat, cimbru, oregano, melissa, 1 măr tăiat și 2 smochine uscate. Apoi se ia de pe foc și se lasă deoparte timp de 10 minute. Se strecoară și se adaugă sucul de la 2 lămâi și 4 sau 5 linguri de miere. Se amestecă bine și se consumă zilnic câte trei linguri din acest sirop.

Sirop contra tusei

 Cu ajutorul unui blender se procesează o mandarină cu o jumătate de cană de apă, apoi se adaugă o lingură de miere de albine. Se consumă câte o lingură din acest sirop de mai multe ori pe zi.

Sirop contra tusei cu usturoi

 Se fierb timp de 10 minute în 250 ml de apă, 2 căței de usturoi tăiați și 3 linguri de zahăr brun. Se ia de pe foc, se strecoară și se consumă câte o lingură din acest sirop din două în două ore.

Sirop contra tusei cu ceapă și vin alb

 Se curăță și se taie fin o ceapă mare. Se lasă într-un recipient de sticlă și se adaugă 2 pahare de vin alb. Se lasă la macerat o zi, apoi se strecoară și se încălzește puțin. Se adaugă apoi 150 g de miere de albine și se amestecă bine. Se consumă câte o jumătate de pahar de patru ori pe zi.