5 remedii naturiste contra cistitei

 

5 remedii naturiste contra cistitei

5 remedii naturiste contra cistitei Vă prezentăm în acest articol câteva remedii naturiste contra cistitei, aceasta fiind una dintre infecțiile cele mai răspândite în cazul femeilor. Această dureroasă inflamație a vezicii urinare poate avea diverse cauze, unele interne, iar altele externe.

 În majoritatea cazurilor, cistita este produsă de o bacterie numită Escherichia coli, care există în mod natural în intestin. Problema apare atunci când această bacterie are acces în tractul urinar, putând să producă această infecție.

 Alimentația ne poate ajuta să prevenim și să tratăm cistita. De exemplu, ceapa are proprietăți antibacteriene și diuretice, care favorizează dezinflamarea.

Cauzele și originea cistitei

 Cauzele care pot determina apariția cistitei sunt foarte variate. Cistita poate apărea de exmplu în urma unui contact sexual neprotejat sau ca urmare a schimbărilor hormonale cauzate în organism de o sarcină sau de menopauză sau de simplul fpt de a nu urina atunci când simțim nevoia.

 Este important de asemenea să evităm expunerea la frig și umiditate prelungită a zonei genitale. Uneori vara, simplul fapt de a păstra costumul de baie ud mai mult timp poate provoca apariția cistitei.

 Printre simptomele cele mai comune ale cistitei se numără durerile acute în abdomen și senzația de arsură la urinare.

 

5 remedii naturiste contra cistitei

 Dacă suferi de cistită, cel mai recomandat este să mergi la un medic specialist pentru a trata infecția cât mai repede posibil. De fapt în întreaga lume se înregistrează aproximativ 150 de milioane de cazuri de cistită în fiecare an, fapt care a plasat cistita între principalele motive de a consulta medicul de familie.

 Pentru a evita posibilele infecții cauzate de cistită, îți oferim o serie de remedii naturiste contra cistitei,  foarte ușor de aplicat, care îți vor proteja corpul de infecții urinare. Iată care sunt acestea:

 - Consumă trei căței de usturoi zilnic.

 - Bea un pahar de apă fie cu o linguriță de bicarbonat de sodiu sau cu două lingurițe de oțet de mere și miere, de două ori pe zi.

 - Prepară o supă din următoarele ingrediente: 3 sau 4 cepe și semințe de muștar la un 1 litru de apă și consum-o de-a lungul zilei.

 - Fă băi de șezut cu apă caldă la care poți adăuga 2-3 picături de ulei esențial de pin sau un amestec realizat din 2 linguri de rozmarin și 2 de cimbrișor fierte într-un litru de apă.

 - Bea zilnic trei pahare de suc de merișoare (se găsește în magazinele naturiste), deoarece acest fruct conține o substanță antioxidantă care va împiedica fixarea bacteriilor pe căile urinare.