7 remedii naturiste cu struguri

 

7 remedii naturiste cu struguri

7 remedii naturiste cu struguri Strugurii, originari din regiunea caucaziană, sunt fructe din genul Vitis, care aparțin familiei Vitaceae și se cultivă în prezent în Europa Centrală și sud-vestul Asiei, Maroc și Spania, sudul Germaniei, nordul Iranului și Statele Unite.

 Culoarea strugurilor variază de la auriu deschis, la nuanțe de verde, rubiniu, roz, violet sau albăstrui, până la negru.

 Aproximat 95% dintre strugurii care se cultivă azi sunt de origine europeană. În Statele Unite, aceste fructe se cultivă în principal în California. Diversele varietăți de struguri se clasifică în struguri pentru vin, struguri de masă și struguri din care se obțin stafidele.

Proprietățile nutritive ale strugurilor

 Strugurii sunt o sursă excelentă de fier, apă (81%), potasiu, calciu, siliciu, fosfor, sodiu, magneziu, proteine, hidrați de carbon (15%), calorii (76), vitaminele A, Bl, B2, B6, B3 și C.

 Alți nutrienți care se găsesc în struguri sunt: sulful, zincul, iodul, borul, acidul tartaric, acidul citric și acidul malic, zaharuri, glucoza, pigmenți, tanini, enzime, bitartratul de potasiu și lecitina.

 Este important să subliniem faptul că un kilogram de struguri oferă organismului o cantitate de săruri alcaline mai mare decât cea a unui litru de apă minerală.

 

Proprietățile terapeutice ale strugurilor

 Strugurii sunt recomandați pentru combaterea anemiilor persistente sau cronice, pentru dezinflamarea splinei, combaterea răcelilor și guturaiului, a bronșitei, ameliorarea bolilor de stomac, curățarea sângelui precum și pentru controlarea puseurilor subite de tensiune ridicată. alta.

 Acest fruct se recomandă de asemenea persoanelor care se află în proces de recuperare după o intervenție chirurgicală, deoarece au o acțiune antiseptică și cicatrizantă. Totodată, strugurii sunt foarte buni și în cazul copiilor, deoarece sunt un fruct ușor de digerat și sunt un aliment foarte nutritiv.

 În plus, strugurii au puternice efecte anti-îmbătrînire, sunt eficienți contra herpesului și previn cancerul. Cura cu struguri, efectuată toamnă, în plin sezon ajută la controlul greutății corporale, combaterea obezității și la alcalinizarea organismului, cu condiția să nu fie consumați în exces.

 Frunzele de viță-de-vie pot fi folosite la rândul lor, sub formă de infuzie, pentru activarea circulației sanguine.

 Vă prezentăm în acest articol cele mai bune remedii naturiste cu struguri. Să vedem care sunt acestea:

 

             7 remedii naturiste cu struguri

 1. Remediu cu struguri pentru revitalizarea organismului: O cană de vin roșu, consumată zilnic după-masă are un efect revitalizant asupra organismului. În cazul unei persoane active, aceasta este o cantitate suficientă și conține doar 300 calorii și nu produce alcoolism sau alte afecțiuni, ci are un efect favorabil asupra organismului.

 2. Remediu cu struguri contra durerilor în gât: Se poate folosi puțin vin pentru a face gargară deoarece are un efect dezinfectant.

 3. Remediu cu struguri contra tusei: Cu ajutorul unui blender se procesează 500 g de struguri fără semințe și 2 tije de țelină cu puțină apă (cât este necesară pentru a obține o băutură omogenă). Se consumă un pahar din acest suc înainte de culcare sau la nevoie, în timpul zilei.

 4. Remediu cu struguri pentru sănătatea ochilor: Se aplică zilnic, de trei sau patru ori pe pleoape, pe o dischetă din bumbac un amestec preparat din: o lingură de ulei de struguri, patru lingurițe de vin de struguri roșii și o lingură de apă.

 5. Remediu cu struguri pentru stimularea circulației sanguine: La un litru de apă fierbinte se adaugă 50 grame de frunze de viță-de-vie. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară și se consumă 4 căni de infuzie de-a lungul zilei. Are un efect stimulent și tonfiant asupra circulației sanguine.

 6. Remediu cu struguri pentru frumusețe: O metodă naturală de epilare constă în a tăia o tijă de viță-de-vie care se pune apoi la foc. Sucul care va rezulta datorită efectului căldurii se aplică pe zonele pe care doriți să le epilați.

 7. Remediu cu struguri pentru pielea capului iritată și uscată: Se topesc pe baie de aburi 3 linguri de ulei de cocos. Apoi se adaugă 1 lingură de suc de struguri și 1 lingură de suc de lămâie. Se amestecă bine toate ingredientele până când se obține un preparat omogen care se aplică pe pielea capului prin masaj circular. Se lasă să acționeze timp de 10-20 minute, apoi se spală părul în mod obișnuit cu șampon.

 

                Rețete sănătoase cu struguri

Rețeta sănătoasă cu struguri nr.1: Tort integral cu struguri

 - (ingrediente pentru șase persoane)
 - 800 g de struguri negri
 - 300 g de făină integrală
 - 20 g de drojdie de bere
 - 8 linguri de zahăr brut
 - 4 linguri de ulei extravirgin de măsline
 - un vârf de cuțit de sare

Preparare:
- Mai întâi, se dizolvă drojdia de bere în puțină apă caldă, apoi se adaugă treptat făina, cele 4 linguri de ulei extravirgin de măsline, jumătate din cantitatea de zahăr și un vârf de cuțit de sare. Se amestecă bine până când se obține un aluat omogen.

 - Se lasă aluatul deoparte, într-un loc răcoros timp de aproximativ o oră, apoi se întinde cu ajutorul unui sucitor și se adaugă într-o tavă unsă cu unt, astfel încât aluatul să depășească puțin marginea tăvii.

 - Apoi se adaugă boabele de struguri, acoperindu-le cu puțin zahăr și ulei.

 - Se mai așează încă un strat de aluat, până când boabele de struguri sunt complet acoperite, apoi se mai adaugă un strat de struguri, două linguri de ulei și se presară restul de zahăr.

 - Se coace în cuptorul preîncălzit la 175 °C timp de aproximativ o oră.

Rețeta sănătoasă cu struguri nr. 2: Pepene galben cu struguri

(ingrediente pentru 1 persoană):

 - un pepene galben
 - un ciorchine mare de struguri
 - un pahar cu suc natural de mere
 - sucul de la o jumătate de lămâie
 - 2 linguri de zahăr de trestie

Preparare:
 Pepenele galben se taie la un capăt, se scot semințele din interior și se taie miezul cuburi și se plasează într-un bol. Se adaugă boabele de struguri bine spălate, se presară cele 2 linguri de zahăr de trestie, apoi se adaugă sucul de mere și sucul de lămâie.

 Se amestecă bine toate ingredientele, apoi se varsă amestecul în coaja de pepene galben și se păstrează la frigider cel puțin o oră înainte de servire.

 

Recomandări pentru consumul strugurilor

 Când cumpărați struguri, alegeți-i pe cei cu coaja fermă și netedă. Evitați strugurii moi sau cei care se desprind ușor de pe ciorchine. Deoarece de obicei strugurii sunt stropiți cu muulte substanțe chimice, este mai bine să-i cumpărați pe aceia care au fost cultivați fără să fi fost stropiți cu acest gen de substanțe. Strugurii pot fi păstrați la frigider timp de câteva zile.

 

Precauții pentru consumul strugurilor

 Vinul obținut din struguri nu este recomandat persoanelor care suferă de boli de ficat, rinichi, eczeme, reumatism și gută.

 Nu se recomandă să se consume mai mult de un kilogram de struguri zilnic.

 Pentru a obține cele mai bune efecte și pentru a se evita fermentarea acestuia, sucul proaspăt de struguri trebuie să fie consumat dimineața pe stomacul.

 În cazul femeilor însărcinate și a celor care alăptează se recomandă evitarea consumului de vin.