Infuzii naturale care tratează simptomele de menopauză

 

6 infuzii naturale pentru a trata simptomele de menopauză

Infuzii naturale care tratează simptomele de menopauză Dacă urmezi un tratament medicamentos pentru a controla simptomele de menopauză trebuie să știi că și remediile naturale pe care urmează să le prezentăm sunt extrem de eficiente.

 Menopauza nu survine de la o zi la alta. Nicio femeie nu este pe deplin pregătită pentru a această etapă deoarece aceasta provoacă o serie de simptome destul de neplăcute precum oboseala și insomnia. Nu există o anume vârstă la care survine menopauza. Unele femei suferă de menopauză prematură în timp ce altele se pot bucura timp de mai mulți ani de acțiunea protectivă a hormonilor sexuali. În general, între 45-50 de ani încep să își facă apariția primele simptome ale menopauzei care vine să perturbe echilibrul cotidian al femeilor, provocând bufeuri de căldură, transpirație excesivă și anxietate. În astfel de momente, susținerea medicală se dovedește a fi de un real ajutor.

 De asemenea, este extrem de util să introduci în regimul tău de zi cu zi infuzii naturale care îți permit să combați majoritatea din aceste simptome jenante. Te invităm să le descoperi în acest articol.

 

Sunătoarea

 Sunătoarea este o plantă naturală extrem de folosită în combaterea simptomelor de menopauză, în tratarea problemelor precum schimbările bruște de dispoziție, tristețea sau irascibilitatea. Pe cale internă, sunătoarea permite tratarea anxietății, problemelor digestive, sindromul colonului iritabil, fragilitatea capilară. Sunătoarea se poate consuma sub formă de infuzie însă și sub formă de ulei esențial.

 Sunătoarea este bogată în tanini, substanțe care dispun de o acțiune antiseptică. Sunătoarea conține hipericină, un principiu activ, antidepresiv care permit îmbunătățirea stării de spirit a femeilor care suferă de o depresie lejeră sau de o slăbiciune psihologică datorată menopauzei. În cazul în care folosești ulei esențial de sunătoare doza optimă este de 3ml pe zi.

 

Lemn-dulce

 Lemnul-dulce conține un element cunoscut sub denumirea de glicirizină care permite reglarea producției de estrogeni din corpul nostru combătând în același timp simptomele legate de menopauză.

 Lemnul-dulce este bogat în magneziu, Vitamina C, calciu, flavonoide și beta-caroten, o serie de elemente extrem de eficiente în combaterea oboselii precum și a depresiei lejere. Datorită glicirizinei, acest compus capabil să acționeze ca un estrogen natural, lemnul-dulce permite compensarea diminuării producției acestui hormon feminin. Din momentul în care simți primele simptome de menopauză, consumă lemn-dulce sub formă de infuzie.

 

Floarea pasiunii și valeriană

 Floarea pasiunii este o plantă extrem de utilizată în tratamentul anxietății dar și al insomniei. Acțiunea sa este asemănătoare medicamentelor care conțin benzodiazepine. Aceasta îmbunătățește randamentul fizic, reglează ciclul de somn și acționează ca și un calmant muscular. Asociată valerianei, dă naștere unui tratament complet pentru a beneficia de un somn reparator. Această combinație permite tratarea durerilor de cap și a anxietății. În plus, contribuie la stabilizarea ritmului cardiac. Consumă infuzia pe bază de floarea pasiunii și valeriană cu o oră înainte de culcare. Dacă urmezi deja un tratament medicamentos pe bază de benzodiazepine atunci această infuzie nu este recomandată.

 

          Infuzii împotriva transpirației nocturne

Infuzie pe bază de tei

 Infuzia pe bază de flori de tei este ideală pentru combaterea bufeurilor de căldură și transpirației nocturne cauzate de menopauză. Pentru a o prepara, pune la fiert echivalentul a unui pahar cu apă (200ml) împreună cu 10 grame de frunze de tei. Bea această infuzie cu o oră înainte de culcare.

 

Infuzie pe bază de salvie

 Cunoscută drept planta femeilor, salvia poate contribui la combaterea simptomelor de menopauză, a transpirației nocturne în special, dacă este consumată în mod frecvent sub formă de infuzie. Poți beneficia de toate beneficiile salviei dacă pui la fiert un litru de apă la care adaugi 20 de grame de frunze de salvie. Bea această infuzie timp de trei zile consecutiv, după fiecare masă.

 

Infuzie pe bază de hammamelis

 Hammamelis este o plantă extrem de eficientă care îți va permite să beneficiezi de un somn reparator, să eviți bufeurile de căldură precum și episoadele de transpirație excesivă. Pentru a profita de toate aceste beneficii consumă o infuzie pe bază de hammamelis cu o oră înainte de culcare. Pentru a prepara o infuzie eficientă ai nevoie de 10 grame de frunze uscate de hammamelis și de 200ml de apă. Adaugă puțină miere și profită din plin de nopțile liniștite.