Semințele de in reduc mortalitatea în cancerul de sân

 

Consumul de semințe de in poate reduce mortalitatea în cancerul de sân cu până la 70 %

Semințele de in reduc mortalitatea în cancerul de sân Medicina alopată continuă să determine femeile să efectueze mamografii anual ca o modalitate de a se apăra împotriva epidemiei de cancer de sân. Cu toate acestea, mamografiile nu fac nimic pentru a preveni boala sau pentru a îmbunătăți rata de supraviețuire. În schimb, micile semințe de in au acest efect uimitor.

 Zeci de studii au evidențiat deja efectele anticancerigene ale semințelor de in. Cercetătorii de la Universitatea din Toronto au urmărit să răspundă la întrebări cu privire la compușii găsiți în semințele de in, cât și la întrebări despre cât de eficiente sunt acestea pentru reducerea riscului de cancer de sân și pentru stoparea creșterea tumorilor. Aceștia au publicat rezultatele studiilor realizate in vitro, pe animale și ale studiilor clinice privind uleiul de in și semințe de in, precum și lignanii găsiți în semințele de in.

 Lignanii sunt o clasă de fitoestrogeni sau estrogeni din plante care acționează, de asemenea, ca antioxidanți. Alte alimente ce conțin lignani sunt: susanul, floarea soarelui și semințele de dovleac, cerealele (secară, orz, grâu și ovăz), broccoli și fasole. Însă, semințele de in conțin de sute de ori o cantitate mai mare de lignani decât oricare dintre celelalte alimente.

 Documentele publicate de Universitatea din Toronto arată puterea uimitoare pe care o au semințele de in pentru prevenirea și încetinirea creșterii tumorilor de cancer de sân.

 

Iată ce ne spun studiile despre semințele de in:

 • Majoritatea studiilor pe animale arată că o dietă având 2,5% -10% semințe de in sau cantitatea echivalentă de lignani sau ulei de in reduce creșterea tumorii.

 • Dietele constând din 10% semințe de in și o cantitate echivalentă de lignani nu interferează negativ, ci cresc eficacitatea tamoxifenului (medicament folosit în tratarea cancerului de sân).

 • Lignanii reduc mortalitatea de cancer de sân cu 33% - 70%. De asemenea, lignanii reduc mortalitatea din toate cauzele cu 40% -53%.

 • Studiile clinice arată că administrarea de 25 de grame pe zi de semințe de in (care conțin 50 mg lignani) pentru 32 de zile, reduce creșterea tumorii la pacientele având cancer de sân.

 • Administrarea a 50 mg de lignani timp de un an reduce riscul de cancer de sân la femeile aflate la premenopauză.

 

Semințele de in pot proteja femeile de cancerul de sân într-o varietate de moduri. Iată câteva dintre aceste mecanisme:

 1. Semințele de in reduc proliferarea celulelor tumorale. Când consumăm semințe de in, lignanii din semințe sunt defalcați, în funcție de bacteriile din intestin, în 2 compuși de estrogen care circulă apoi prin ficat. Studiile pe animale au arătat că acești compuși ajută la prevenirea cancerului de sân prin prevenirea creșterii tumorii.

 2. Lignanii blochează alimentarea cu sânge a tumorii. Tumorile au nevoie de angiogeneză - noi vase de sânge - pentru a furniza oxigen și substanțe nutritive pentru creștere. Semințele in dezinhibă factorul de creștere necesar pentru a stimula angiogeneza, conform studiilor efectuate pe animale.

 3. Lignanii scad producția de estrogen. Lignanii blochează aromataza, enzima implicată în producerea de estrogeni. Blocarea enzimei scade producția de estrogen. Nivelurile ridicate de estrogen au fost relaționate cu dezvoltarea cancerului de sân.

 4. Lignanii blochează receptorii de estrogen. Fitoestrogenii precum lignanii au fost estimați a fi de sute de ori mai slabi decât estrogenii umani. Dar acești fitoestrogeni se fixează pe receptorii de estrogen și astfel previn activitatea puternic stimulatoare de cancer a estrogenilor umani și a celor din mediu sau xenoestrogenii. În acest fel, efectul lor este similar cu medicamentul pentru tratarea cancerului numit tamoxifen.

 5. Lignanii ajută la generarea estrogenilor protectori. Estrogenul este defalcat în ficat în trei metaboliți. Doi dintre aceste metaboliți sunt legați de creșterea celulelor cancerului de sân. Dar al treilea tip - 2-OH estrona - nu stimulează dezvoltarea cancerului și este considerat de protecție. Lignanii influențează modul în care ficatul descompune estrogenul și încurajează mai mult producerea metabolitului de protecție 2-OH estrona și mai puțin a altor metaboliți producători de cancer.

 6. Consumul de semințe de in reduce riscul de metastaze. Semințele de in pot scădea substanțial cazurile de metastaze. Într-un studiu pe animale, o dietă bogată în semințe de in reduce incidența metastazelor cu 82%, comparativ cu grupul de control.

Sursă: Ayurvedic Medica