Știința confirmă: turmericul are eficacitatea a 14 medicamente

Curcumina din turmeric are eficacitatea a 14 medicamente

Știința confirmă: turmericul are eficacitatea a 14 medicamente Turmericul este una din plantele cele mai studiate la ora actuală. Proprietățile sale medicale și componentele sale (în principal curcumina) au fost subiectul a peste 5600 de recenzii și studii biomedicale publicate. De fapt, unul din proiectele de cercetare desfășurat pe o durata de cinci ani pe aceasta planta sacră a dezvăluit peste 600 de aplicații potențiale preventive și terapeutice, precum și 175 de efecte fiziologice benefice distincte.

 Având în vedere multitudinea de cercetări efectuate pe acest condiment remarcabil, nu este de mirare că un număr tot mai mare de studii au ajuns la concluzia că pot compara favorabil turmericul cu o varietate de medicamente convenționale , inclusiv:

- medicamente anti-inflamatorii : Un studiu din 2004 publicat în revista Oncogene a constatat că curcumina ( precum si resveratrol ) au fost alternative eficiente la aspirina, ibuprofen, sulindac, fenilbutazona, naproxen, indometacin, diclofenac, dexametazona, celecoxib, și tamoxifen exercitând o activitate antiinflamatorie și anti - proliferativ împotriva celulelor tumorale.

-Lipitor / Atorvastatina ( medicamente contra colesterol ) : Un studiu din 2008 publicat în revista Drugs specializata in cercetare și dezvoltare a constatat că un preparat standardizat de curcuminoide din Curcuma are efecte superioare în comparație cu atorvastatina din medicamente ( denumirea comerciala Lipitor) pe disfuncția endoteliala , patologia ce sta la baza modificării vaselor de sânge care conduce la ateroscleroza , în asociere cu reduceri ale inflamație si stresului oxidativ la pacienții cu diabet zaharat de tip 2.

- corticosteroizi ( medicamente cu steroizi ) : Un studiu din 1999 publicat în revista de cercetare Fitoterapie a constatat că polifenolul primar din turmeric, șofranul sau pigmentul cunoscut sub numele de curcumina , este comparat favorabil cu steroizii în tratarea bolii uveita anterioara cronica, o boala inflamatorie a ochilor . Un studiu din 2008 publicat în Critical Care Medicine a descoperit ca Curcumina acționează mai bine în comparație cu dexametazona din medicamentele cu corticosteroizi ca o terapie alternativa pentru protecția în vederea transplantului pulmonar

-Prozac / Fluoxetină și Imipramina ( antidepresive ) : . Un studiu din 2011 publicat în revista Acta Poloniae Pharmaceutica a constatat că curcumina este favorabilă în comparație cu ambele medicamente în reducerea comportamentului depresiv.

- Aspirina ( pentru subțierea sângelui ) : In 1986 un studiu în vitro și ex vivo publicat în revista Arzneimittelforschung a constatat că Curcumina are prostacicline anti - plachetare și efecte superioare față de aspirina , indicând ca poate avea o valoare terapeutica la pacienții predispuși la tromboza vasculara și care necesita terapie anti -artrita.

- Oxaliplatina ( medicament de chimioterapie ) : Un studiu din 2007 publicat în Revista Internațională de Cancer a constatat că Curcumina se compară favorabil cu oxaliplatina ca agent antiproliferativ în linii celulare a cancerului colorectal.

- Metformina ( medicament pentru diabet zaharat ) : Într-un studiu din 2009 publicat in revista Biochemitry și Biophysical comunitatea de cercetare a explicat cum curcumina ar putea fi valoroasă în tratarea diabetului zaharat , constatând că acesta activează AMPK ( care crește absorbția glucozei ) și suprimă expresia genelor gluconeogenice ( care suprima producția de glucoză în ficat ) în celulele de hepatom . Interesant, au descoperit curcumina (în forma cunoscută sub numele de tetrahydrocurcuminoids ( THC ) ca fiind de 500 de ori pana la de 100.000 de ori mai puternică decât metformina în activarea AMPK și ținta în aval de acetil -CoA carboxilaza ( ACC).

Sursă: Ayurvedic Medica