Beneficiile orezului roșu

 

Orezul roșu: un nou aliment depurativ

beneficiile orezului rosu

 Orezul roșu integral este o varietate mai puțin cunoscută însă extrem de nutritivă. Orezul roșu își datorează culoarea faptului că pielea care înconjoară sămânța este menținută, aceasta având un conținut bogat de nutrienți și de fibre.

 

Care sunt beneficiile orezului roșu?

 Pentru început vom enumera beneficiile orezului roșu asupra sănătății deoarece reprezintă ingredientul esențial din cadrul regimului depurativ pe care urmează să vi-l propunem:

 - Este bogat în fibre;

 - Reglează nivelul de zahăr din sânge;

 - Este antioxidant;

 - Conține Vitamina B6 și minerale precum fierul, manganul și zincul;

 - Reduce nivelul de colesterol și trigliceride;

 Spre deosebire de celelalte varietăți de orez, în orezul roșu se află lignani. Lignanii reprezintă un grup de compuși chimici ce au un rol esențial în toate procesele organismului uman. Acest grup de lignani sunt capabili să prevină apariția cancerului, reglează nivelul hormonal, contribuie la întărirea sistemului imunitar, alături de antioxidanți etc.

 În plus, o masă ce conține orez roșu va fi mult mai sățioasă, proteinele conținute contribuind la sporirea nivelului de energie al adulților dar și al copiilor. Benefic atât pentru copii cât și pentru adulți, orezul roșu reprezintă o alegere extrem de sănătoasă care ține obezitatea, dar și alte probleme de sănătate la distanță.

 

Care sunt avantajele unui regim pe bază de orez roșu?

 Acest regim nu trebuie urmat mai mult de trei zile. Îți va curăța organismul și te va ajuta să compensezi excesele din viața de zi cu zi.

 Orezul roșu integral este un aliment extrem de nutritiv, te va ajuta să scapi de senzația de foame în timpul acestor trei zile. Corpul, stomacul în special, se va dezumfla datorită acestui regim care facilitează procesul digestiv. Datorită acestui regim vei reuși să scapi de kilogramele în plus, vei combate constipația fără să mai fii nevoită să apelezi la laxative datorită fibrelor conținute de orez.

 Orezul roșu facilitează eliminarea toxinelor, corpul putându-se elibera cu ușurință de substanțele care îl intoxică. Corpul poate elimina excesul de mucozități ceea ce va ameliora patologii cronice precum sinuzita.

 

De ce ai nevoie?

 Pentru a realiza acest regim depurativ ai nevoie de următoarele ingrediente:

 - Orez integral complet, de origine biologică de preferință;

 - Gomasio (sare de susan);

 - Mere (opțional, ideal pentru persoanele care suferă de hiperaciditate gastrică);

 Timp de trei zile, vei consuma doar ingredientele citate mai sus. Consumă zilnic 250g de orez asezonat cu gomasio, repartizat în patru mese de-a lungul zilei. Pentru ca acest regim să funcționeze, este esențial să mesteci de 80 de ori fiecare lingură ingerată până când hrana devine aproape lichidă. Este una din cheile succesului acestui regim.

 Dacă suferi de hiperaciditate gastrică și ai nevoie să consumi alimente crude, poți mânca până la trei mere pe zi, mestecându-le în același fel ca orezul.

 Gomasio este un aliment tradițional din bucătăria asiatică cu numeroase proprietăți. Conține o cantitate mare de vitamine și de minerale, calciu în special. Gomasio este extrem de nutritiv, conferă energie, facilitează digestia, are efecte diuretice, este alcalinizant și stimulează metabolismul.