12 chei esențiale pentru fericire

Ce este fericirea?

12 chei esențiale pentru fericire Fericirea este o stare subiectivă. Ceea ce face fericită o persoană poate că nu o face fericită pe alta. Fiecare dintre noi își construiește propriul concept de fericire în raport cu gusturile personale și cu mediul în care se dezvoltă. Cu toate acestea, există unele chei universal valabile pentru a face mai ușoară calea către această stare mult dorită de noi toți. Trupul și mintea noastră trebuie să se relaxeze și să se odihnească pentru a obține fericirea și există anumite acțiuni, cum ar fi unele simple gesturi, care ne vor face să ne simțim mai bine cu noi și cu ceilalți oameni.

 Definiția fericirii: starea de spirit a persoanei care se simte pe deplin mulțumită să se bucure de ceea ce dorește sau să se bucure de ceva bun. A fi mulțumiți, a ne bucura, a ne îndeplini dorințele ... toate acestea implică fericire. Dar dacă trebuie să fim clari, trebuie să subliniem faptul că fericirea nu este o destinație, ci o călătorie.

 Se poate întâmpla de multe ori să devenim obsedați de ideea de a fi fericiți și nu ne mai dăm seama că drumul pe care am călătorit pentru a îndeplini un obiectiv este ceea ce ne-a făcut să ne simțim mai bine și mai fericiți, și nu faptul de a atinge scopul însuși. Așa încât să fim conștienți de această călătorie și ne vom bucura de fiecare clipă, pentru că acestea sunt piesele care vor alcătui puzzle-ul fericirii noastre.

Ce putem face pentru a fi mai fericiți?

 Se spune că pentru a fi fericiți avem nevoie de trei lucruri în viață: cineva care să ne iubească, ceva de făcut și ceva ce să așteptăm. Aceste elemente sunt pilonii de bază, dar în acest articol vă vom oferi o listă de acțiuni mici pe care le puteți face în fiecare zi pentru a fi mai fericiți și pentru a privi viața dintr-o perspectivă mai luminoasă și mai optimistă. Să vedem care sunt acestea:

1. Să realizăm regulat exerciții fizice

 Este dovedit științific faptul că exercițiile fizice ne ajută să ne relaxăm, stimulează activitatea cerebrală și ajută la îmbunătățirea imaginii corporale. Pentru a ne bucura de toate aceste beneficii nu este nevoie să tragem din greu la sală, ci este suficient să facem o plimbare în natură, să facem jogging, să dansăm sau să mergem cu bicicleta . Datorită acestor activități fizice organismul eliberează endorfine (care mai sunt numite și hormonii fericirii) care au rolul de a calma stresul și anxietatea, precum și de a reduce riscul de apariție a depresiei.

2. Să dormim bine și puțin mai mult

 A dormi bine este un element foarte important, deoarece somnul este responsabil pentru refacerea forței corpului, ajutându-ne să fim mai atenți și mai productivi a doua zi. Și nu numai asta, ci datorită unui somn puțin mai mult decât orele strict necesare recomandate de medici, ne vom proteja stimulii cerebrali pozitivi.

3. Să ne bucurăm de timpul cu familia și prietenii

 Menținerea legăturii cu oamenii la care ținem ne poate influența foarte mult starea de fericire. Oricât de introvertiți am fi, tot avem nevoie de contactul cu ceilalți, de a împărtăși experiențele de viață sau pur și simplu de a discuta despre orice subiect. A ne bucura de timpul petrecut cu membrii familiei și cu prietenii noștri ne va face să ne simțim mai bine, astfel încât să profităm de aceste momente speciale și să nu ne îndepărtăm de oamenii care ne iubesc.

4. Să petrecem mai mult timp în aer liber

 În general, oamenii se simt de obicei mai bine atunci când se află în locuri deschise unde se pot bucura de lumina naturală și de soare și nu în locurile închise. O plimbare bună pe munte sau de-a lungul plajei, ne poate aduce mult mai multe beneficii pentru sănătate decât credem deoarece lumina soarelui stimulează creierul, îmbunătățindu-ne astfel starea de spirit.

5. Să-i ajutăm pe ceilalți

 Așa cum am menționat anterior, oamenii sunt ființe sociale și noi toți avem nevoie de contact cu ceilalți, dezvoltând sentimente de empatie cu ei. A fi în solidaritate cu alte persoane este un aspect pozitiv nu doar pentru că oferim ajutor cuiva care are nevoie de, dar ne face totodată să reflectăm și asupra fericirii pe care o simțim în legătură cu noi înșine și cu societatea în care trăim. În mod inevitabil, a ajuta o altă persoană ne va face să ne simțim mai bine, fie că susținem financiar o cauză caritabilă sau că ajutăm fizic o persoană în vârstă să treacă strada. Tot ceea ce facem bine pentru ceilalți se va reflecta în noi înșine.

6. Să zâmbim și să râdem mai mult

 A zâmbi și a râde cât mai des ne va ajuta să ne simțim mai bine și să îndepărtăm gândurile negative, chiar dacă starea de moment nu este neapărat bună. În plus, ceilalți care ne văd zâmbind sau râzând ne vor percepe ca fiind persoane prietenoase și accesibile, lăsând deschisă posibilitatea ca cercul nostru de prieteni să se extindă. Pe de altă parte, prin râs eliberăm endorfinele, hormonii fericirii, așa cum se petrece și în cazul exercițiilor fizice.

7. Să planificăm o călătorie

 Când ne hotărâm să facem o călătorie, satisfacția și așteptarea generate de planificare este chiar superioară faptului că mergem într-o excursie. Și, deși acest lucru este unul dintre cele mai bune exemple, a planifica să mergem cu prietenii pentru a sărbători ceva sau pentru a petrece doar o zi de familie, acestea pot fi, de asemenea, benefice pentru fericirea noastră.

8. Să ne relaxăm și să medităm

 Pentru aceasta este bine să găsim un loc liniștit, confortabil și să respirăm. Relaxarea ne va permite să îndepărtăm stresul și îngrijorările care ne pot împiedica să avem o viață mai fericită. În plus, dacă practicăm în mod regulat tehnici de meditație, mintea va fi eliberată, ceea ce ne va ajuta să ne îmbunătățim capacitatea de atenție și să rămânem liniștiți, având o stare generală bună.

9. Să fim recunoscători

 Costă foarte puțin, iar efectele pozitive pe care le poate aduce recunoștința sunt foarte bune. Mulțumirea sau recunoștința poate fi un simplu gest care reușește să facă o altă persoană să zâmbească și astfel să ne facem ziua fericită. Trebuie să alegem în mod conștient să vedem partea bună a lucrurilor și să fim pozitivi cu privire la situația în care ne aflăm. Fiind conștienți și valorizând ceea ce avem deja, vom fi mult mai fericiți.

10. Să ne dedicăm mai mult timp

 A afla ceva nou, a urma un curs dorit, a citi o carte bună, a viziona un film de calitate sau a practica acea activitate care ne place foarte mult sunt activități care pot contribui cu adevărat la creșterea stării noastre de bucurie și de fericire. Viața este finită, deci mai bine să profităm de ea petrecând timpul în modul în care ne place cel mai mult.

11. Să avem un animal de casă

 Când un animal intră în casă, devine membru al familiei și va fi o sursă continuă de bucurie și fericire. Dacă doriți să vedeți cu ochii voștri ceea ce implică conceptul de "fericire", trebuie să vă uitați la câinele dumneavoastră atunci când ajungeți acasă după muncă și el sare în sus de bucurie și aleargă pentru a vă arăta recunoștința sa. Toate aceste stări vă vor transmite și vouă veselie și buna-dispoziție.

12. Să nu fim acaparați de conceptul de fericire

 Toate aceste sfaturi ne vor ajuta să fim mai fericiți în viața de zi cu zi, iar fericirea să devină pentru fiecare dintre noi un deziderat mai ușor de atins. Dar să ne amintim permanent că această stare a minții se regăsește în lucrurile mici sau în modul în care ne îndreptăm spre un scop, așa încât să ne bucurăm cu simplitate de fiecare clipă.