A călători este o investiție pe viață

A călători fără regrete

A călători este o investiție pe viață Există numeroase beneficii pe care le oferă călătoriile și cunoașterea noilor țări și orașe. Călătoriile pot fi o experiență îmbogățitoare, unică, de nedescris și în general, nu le regretăm niciodată. Adevărul este că a călători în locuri noi ne oferă o senzație de nedescris. Călătoriile reprezintă una dintre cele mai bogate experiențe care există deoarece vor fi înregistrate în sufletul nostru pentru totdeauna. Multe dintre aceste călătorii pot implica o cheltuială financiară considerabilă. Dar suntem siguri că a călători poate fi o decizie pe care nu o veți regreta niciodată.

 Uneori poate fi dificil să ne permitem o excursie de mii de kilometri distanță. Mai întâi de toate, pentru că avem angajamente profesionale și personale pe care trebuie să le onorăm și ne împiedică să facem o călătorie "peste noapte". Prin urmare, întotdeauna trebuie să recurgem la perioadele de vacanță pentru a ne deconecta de la problemele noastre printr-o excursie.

 Oricum, dacă în orice circumstanță aveți posibilitatea de a călători în cel mai neospitalier loc de pe planetă, nu ar trebui să ezitați o secundă. Ar putea fi dificil la început să vă părăsiți zona de confort. Dar dacă reușiți să îl explorați și să vă depășiți limitele, cu siguranță o veți aprecia pe termen lung.

 Când vă vedeți în acel loc atât de diferit de locul vostru de origine, cu un popor atât de diferit, cu o limbă care nu are nimic de-a face cu cea nativă, cu siguranță că veți resimți o senzație de nedescris. Bunurile materiale vă pot oferi bunăstare pe termen scurt, dar trecerea frontierelor și cunoașterea noilor culturi vor deveni amintiri pentru toată viața. iar amintirile pe care le veți avea le veți putea împărtăși prietenilor și generațiilor viitoare fără nici o problemă.

Călătoriile ne deschid noi orizonturi

 Unul dintre marile avantaje ale călătoriilor este acela că veți întâlni noi oameni, culturi, gastronomie și arte dintre cele mai diverse. Luând în considerare cele peste 2000 de limbi recunoscute oficial de ONU, puteți avea o idee despre varietatea care există pe planeta noastră.

 Din acest motiv, atunci când pășiți într-un oraș complet nou, veți deveni mult mai cosmopoliți. Persoanele care sunt mult mai deschise, își vor da seama că nu există o rasă, o cultură, o civilizație sau o religie mai bună sau mai rea decât cea proprie.

 Pentru toate aceste motive, călătoriile reprezintă una dintre cele mai pozitive experiențe existente în viață. Acestea ne pot ajuta să cunoaștem mai bine modul în care funcționează lumea noastră; cu peste 6.000 de milioane de locuitori în lume și 256 de națiuni diferite, planeta noastră va fi întotdeauna în continuă schimbare.

Alternative pentru a călători mai ieftin

 Dacă banii reprezintă o problemă pentru a călători mai mult, există unele alternative minunate care vă vor permite să descoperiți lumea pentru mai puțini bani decât credeți. Există o problemă care se adresează tuturor atunci când este vorba de a face o călătorie. Cât voi cheltui? Ce buget am pentru această vacanță?

 În mod normal, alegerea unor date în plin sezon turistic poate însemna o călătorie mai scumpă sau destinații turistice binecunoscute și foarte vizitate. De multe ori avem o idee exactă că nu vrem decât să mergem într-un anumit loc la acea dată exactă dar, dacă ne deschidem mințile și lăsăm și alte destinații să ne surprindă?

 O primă opțiune ar fi să alegeți o opțiune care să fie mai puțin cunoscută și cu un cost mai mic la acea dată pe care o doriți. Veți putea ajunge într-un loc în care nu v-ați gândit inițial și veți vedea lucruri pe care nu le-ați imaginat niciodată.

 În primul rând, ar fi convenabil să se diferențieze două cuvinte care pot fi foarte importante: călătorul și turistul. Călătorul știe să intre în contact cu o nouă cultură, oameni, locuri, evenimente și mâncarea locală. Luați-vă cât mai mult timp pentru a explora tot ceea ce trebuie să cunoașteți din acea zonă, fără a vă concentra doar pe locurile și elementele cele mai turistice.

 În schimb, turistului în esența sa pură, este cel care vizitează doar un loc sau o zonă într-un timp limitat, se concentrează pe cunoașterea atracțiilor turistice cele mai relevante, a restaurantelor "tradiționale", a tururilor pentru o utilizare mai bună a timpului. În funcție de călătoria pe care doriți să o realizați, veți cheltui mai mulți sau mai puțini bani.

 Care ar putea fi aceste alternative? Ideal ar fi să aveți un buget pe zi, astfel încât veți vedea că puteți face mult mai multe lucruri decât credeați fără a cheltui însă excesiv. Nu este vorba de a fi zgârciți, ci de economisi.

Cum să dormim în călătorii cu bani puțini?

 Există oameni care își pun la dispoziție propria locuință, iar pe lângă faptul că puteți economisi astfel niște bani, veți întâlni o persoană din zona pe care îl vizitați care vă poate informa și despre mai multe locurile respective.

 În funcție de momentul în care veți călători, este probabil mai profitabil să închiriați o cameră într-o pensiune sau într-un locuință, decât să optați pentru un hotel care, datorită numărului de stele și serviciilor pe care le oferă, vă poate reduce zilele de vizită în oraș. De asemenea, dacă sunteți mai aventurier, există unele pensiuni sau campinguri unde puteți să vă instalați cortul. Există chiar și alternativa de a închiria o cameră privată într-o casă atât timp cât doriți să fiți în oraș.

Transportul: cum să călătorim ieftin?

 Puteți utiliza întotdeauna transportul public pentru a călători în mod normal, nu este foarte scump și, de asemenea, de obicei ajunge în unele puncte care merită să fie cunoscute în orașul în care vă aflați.

 Există de asemenea alternativa cum ar fi opțiunea de a împărți o mașină cu alte persoane la un preț fix. Astăzi există numeroase aplicații și companii dedicate acestui lucru. Cu siguranță astfel veți descoperi noi locații pe care nu le-ați fi văzut cu transportul public.

Mâncarea și băutura în călătorii

 Poate că aceasta este una dintre cele mai mari cheltuieli pe parcursul unei călătorii. Totul depinde dacă doriți să mâncați în restaurantele cu stea Michelin sau pur și simplu căutați locuri cu mâncăruri tipice în zona respectivă. Puteți lua întotdeauna micul dejun la domiciliu în majoritatea locurilor, unde există de obicei un supermarket în apropiere. Salvarea micului dejun în fiecare zi înseamnă că veți avea un buget mai mare pentru alte tipuri de activități pe care doriți să le faceți. Astfel, veți putea să încercați gastronomia locală fără însă să exagerați.

Cultura și divertismentul

 Dacă sunteți una dintre acele persoane cărora le place să meargă la muzee, temple, biserici, cea mai bună opțiune este să aflați în ce zi intrarea în acele locuri este gratuită și să economisiți astfel costurile.

 În general, intrarea în aceste locuri nu este de obicei ieftină, deoarece este de mare interes turistic. Dacă nu există gratuitate într-o zi, căutați cupoane sau reduceri. Acestea sunt câteva dintre alternativele pe care le puteți avea pentru a avea un buget de rezervă în cazul în care se întâmplă ceva neprevăzut în timpul călătoriei.