4 sfaturi pentru amplificarea carismei

 

Ce este carisma?

4 sfaturi pentru amplificarea carismei Carisma este acea magie personală pe care o au anumite persoane și care se traduce printr-o influență cu adevărat atractivă asupra ființelor cu care relaționează. O personalitate carismatică este aceea care îi motivează pe ceilalți și are o prezență magnetică, care iese în evidență și devine centrul de atracție în orice loc s-ar afla.

 Această magie personală a constituit motivul de interes al multor psihologi și psihoterapeuți care studiază comportamentul uman, deoarece este o calitate care într-adevăr exercită o influență puternică asupra persoanelor.

 În realitate, toți oamenii au acest potențial de a-și dezvolta la maxim magia personală, însă foarte puțini cunosc secretele acestei forme pozitive de fi. În acest articol îți prezentăm patru calități esențiale pe care dezvoltându-le, te vor ajuta să devii o persoană carismatică și să ai o influență benefică asupra celorlalți. Iată care sunt acestea:

 1. AMABILITATEA: această calitate poate fi uneori mai dificil de scos la lumină, deoarece în mod preponderent noi ne gândim la binele nostru și nu neapărat al celorlalți. Totuși, dacă îți propui și vei începe să acționezi și pentru ceilalți așa cum ai face-o pentru tine însuți, vei vedea cum persoanele care se relaționează cu tine vor începe să reacționeze în mod pozitiv față de tine. De exemplu, chiar și simplu fapt de a zâmbi de fiecare dată când vorbești cu cineva poate să te transforme într-o persoană foarte plăcută și simpatică.

 Alte modalități de a dezvolta amabilitatea este să înveți să îi ajuți pe ceilalți atunci când au nevoie de aceasta, dar acționează într-un mod sincer și dezinteresat. Aceasta este adevărata amabilitate, mai exact disponibilitatea sufletească și deschiderea față de ceilalți. Un alt gest care denotă amabilitate este ca atunci când te afli într-un grup să-i saluți pe toți cei prezenți, și nu doar pe persoanele pe care le cunoști. Aceasta este de altfel o regulă infalibilă pentru a te face plăcut și pentru a construi noi relații. În viață apar multe situații în care poți să fii amabil, totul este să le recunoști și să acționezi ca atare.

 2. PREZENȚA PERSONALĂ: puterea prezenței tale personale include modul de a gândi, atitudinea și chiar modul în care te îmbraci și te îngrijești. Nu este necesar să epatezi prin ținuta personală și nici să încerci cu orice preț să fii la modă. Uneori, simplitatea este mult mai de impact decât orice accesorii extravagante. Este suficient să te simți bine cu tine însuți, să te simți în largul tău așa cum arăți. Psihologii au punctat în numeroase rânduri faptul că îmbrăcămintea, coafura și limbajul non-verbal spun de fapt foarte multe despre obiceiurile, gândurile și chiar emoțiile noastre. Acordă atenția cuvenită acestor aspecte și alege-ți ținutele și accesoriile în conformitate cu personalitatea ta. Vei avea numai de câștigat!

 3. SINCERITATEA: a spune ceea ce gândești cu adevărat despre cineva sau despre o anumită situație poate fi chiar în avantajul tău. Nu trebui să faci o dramă din a spune lucrurilor pe față dacă simți aceasta, ci fi natural și mai ales cu bun-simț, pentru a nu răni persoana respectivă. Sinceritatea autentică arată de fapt o personalitate matură și responsabilă. Aceasta este o calitate pe care dacă știi cum să o folosești, te va face o persoană apreciată și respectată de către ceilalți.

 4. ÎNCREDEREA ÎN TINE ÎNSUȚI: încrederea este una dintre cheile secrete ale unei persoane carismatice. Încrederea în sine însuși implică o atitudine optimistă și relaxată și este caracteristică persoanelor care îndrăznesc să-și asume riscuri în viață și care învață din experiențele personale. Pentru a avea încredere în tine însuți trebuie să începi să îndrăznești, să ai curaj să fii tu însuți, să-ți asumi chiar și criticile celorlalți și chiar dacă uneori pierzi, să te ridici și să mergi mai departe. De regulă persoanele care au încredere în ele însele debordează de entuziasm și sunt dinamice. De asemenea, persoanele încrezătoare le insuflă și celorlalți din energia lor benefică și îi încurajează să spere și să lupte pentru ceea ce își doresc. O astfel de persoană, încrezătoare în forțele proprii, însă nu arogantă și cu aere de superioritate, va avea întotdeauna un impact pozitiv asupra celorlalți.

 Poți începe chiar de azi să pui în aplicare toate aceste recomandări, simple dar esențiale, și vei putea observa chiar repede cum te transformi într-o persoană carismatică și cu adevărat plăcută.