6 obiceiuri bune pentru optimiști

 

Ce este optimismul?

6 obiceiuri bune pentru optimiști Optimismul este acea capacitate pe care o au unele persoane de a privi și de a judeca lucrurile dintr-o perspectivă pozitivă și plină de încredere. Optimismul este de fapt, o decizie personală care ne permite să avem o atitudine favorabilă față de toate tipurile de situații care apar în viață. Într-adevăr, a menține o atitudine pozitivă nu este neapărat un lucru ușor. Însă pe măsură ce reușim să adoptăm această atitudine pozitivă față de viață, vom putea înfrunta cu succes dificultățile, evita stresul inutil și ne vom putea bucura astfel mai mult de tot ceea ce ne oferă viața.

 Optimismul mai înseamnă să accepți și să încerci să găsești soluții optime pentru orice tip de probleme, având convingerea interioară că acestea se vor rezolva cât mai bine.

 A fi optimist înseamnă să alegi preponderent, în viața de zi cu zi, gândurile, obiceiurile, emoțiile binefăcătoare, frumoase, minunate, deschizând astfel larg ușa fericirii. Optimismul este de fapt încrederea într-o forță divină superioară care ne oferă necondiționat susținerea și puterea de a merge mai departe.

 Vei găsi în acest articol 6 sfaturi care te vor ajuta să devii o persoană plină de optimism. Trebuie doar să le pui în aplicare!

1. Bucură-te de prezent

 A face planuri pentru viitor este o atitudine foarte bună, și de fapt, este o necesitate pe care o resimt majoritatea ființelor umane. Totuși, planurile și proiectele, în oricare domeniu al vieții, nu trebuie să devină un motiv de anxietate sau de frustrare. Pe cât posibil, încearcă să trăiești la maxim prezentul și acționează astfel încât fiecare zi să devină o oportunitate pentru dezvoltarea ta.

 Dacă ai o zi mai dificilă sau dacă uneori totul pare să nu fie chiar atât de „roz”, este bine totuși să menții o atitudine pline de încredere și de speranță, ceea ce te va ajuta să alungi stresul și să vezi „partea plină a paharului”.

2. Renunță la energiile negative

 Din nefericire, energiile negative pot fi provocate fie de anumite discuții sau situații de la locul de muncă sau din familie, probleme de cuplu sau orice altă situație care ne cauzează stres și emoții perturbatoare.

 A lăsa la o parte resentimentele și a încerca să soluționăm cu calm și răbdare conflictele este cea mai bună modalitate de a evita ca acestea să devină un obstacol în calea stării noastre de bună-dispoziție.

 De asemenea, este primordial să evităm acele persoane care tot timpul trasmit o stare de negativitate, fiind foarte pesimiste, invidioase sau pline de resentimente. Este dreptul nostru să alegem să fim înconjurați de oameni veseli, tonici și cu o energie pozitivă și caldă.

3. Acceptă-ți eșecurile

 Eșecul face parte din experiență și din procesul de învățare. Cu toții trecem prin momente în care ne confruntăm cu eșecurile, în oricare dintre aspectele vieții.

 Aspectul cel mai important este să devenim conștienți că orice eșec poate fi transformat în succes și că trebuie să încercăm iar și iar până când vom obține rezultatele cele mai bune pe care le dorim.

 A te lăsa copleșit de experiențele mai puțin bune de care ai parte la un moment dat, îți va aduce doar frustrare și va atrage chiar și mai multe obstacole care vor bloca orice alt tip de oportunități.

4. Descoperă-ți talentele

 Persoanele care își descoperă talentele și au încredere în ele însele au în general o viziune mai veselă asupra vieții și știu să se bucure mai mult de tot ceea ce trăiesc. Acest lucru se datorează faptului că stima și aprecierea de sine mărită îi ajută să aibă relații sociale și personale armonioase și echilibrate.

 Încrederea în tine însuți este un factor determinant pentru a face față cu brio oricărei situații dificile. Chiar dacă deocamdată nu te-a preocupat în mod deosebit să-ți cultivi anumite talente care-ți sunt specifice, ar fi un moment bun să te descoperi și să-ți dezvolți acele aptitudini și calități care îți vor aduce un plus de bucurie, încredere și împlinire.

5. Combină gândurile pozitive cu obiceiuri fizice sănătoase

 Combinând factorii mentali cu obiceiuri fizice și emoționale se îmbunătățește starea de sănătate în general, înfățișarea și capacitățile înnăscute. Exercițiile fizice îmbunătățesc de asemenea circulația sanguină, oxigenează profund țesuturile și celulele imunitare care circulă în sânge.

 De exemplu, în prezent se cunoaște faptul că exerciţiile fizice determină un proces cunoscut sub termenul de neurogeneză, mai exact, capacitatea creierului de a se adapta și de a dezvolta noi celule cerebrale, independent de vârstă.  Exercițiile fizice efectuate dimineața ne oferă o stare de tonus și de bună dispoziție (datorită endorfinelor) încă de la primele ore ale zilei. De asemenea, exercițiile fizice efectuate în mod regulat produc o relaxare profundă și îmbunătățesc somnul și contracarează efectele negative ale stresului.

6. Acționează cu curaj

 Uneori, o atitudine activă și implicată înseamnă mai mult chiar decât cuvintele pozitive sau încurajările, oferite atât ție, cât și celorlalți. Viața ne cere adeseori să luptăm și să fim perseverenți pentru a ne atinge scopurile dorite. Curajul este o atitudine specifică persoanelor optimiste, încrezătoare și care acționează în direcția îndeplinirii acestora. A acționa cu curaj și a-ți asuma toate riscurile este infinit mai valoros decât a sta pe margine și a-ți plânge de milă.

 Punând în aplicare zilnic toate aceste sfaturi, vei constata că vei începe să ai o atitudine din ce în ce mai pozitivă și orientată către succes. Aceasta te va ajuta cu siguranță să depășești cu bine toate dificultățile sau obstacolele care pot apărea pe calea ta.