9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă

 

9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă

9 obiceiuri pentru o dimineață perfectă Majoritatea persoanele tind să fie foarte grăbite în prima parte a zilei și încărcate cu diverse activități.

 Totuși, oricât de puțin timp consideri că ai la dispoziție în acest moment al zilei, poți adopta o serie de obiceiuri care te vor ajuta să devii o persoană mai productivă și mai eficientă.

 Îți prezentăm în acest articol 9 obiceiuri sănătoase și ușor de pus în aplicare pentru a te bucura de acum înainte de dimineți perfecte. Trebuie doar să începi să le înglobezi în rutina ta zilnică:

 

1. Trezește-te puțin mai devreme

 Chiar dacă ți se va părea mai dificil la început, este preferabil să te trezești cu 15 sau 20 de minute mai devreme pentru a-ți acorda suficient timp pentru toate activitățile matinale.

 De exemplu, dacă ai chiar și un sfert de oră în plus, te vei putea bucura de un duș relaxant, un mic dejun preparat cu grijă sau chiar de câteva minute de liniște.

 Soluția pentru a recupera orele de somn este de a merge la culcare mai devreme, sau dacă poțți, să faci o mică siestă după-amiaza.

 

2. Stinge alarma doar după ce te-ai ridicat din pat

 Una dintre greșelile cele mai comune pe care le comitem dimineața este de a amâna alarma pentru a dormi “încă 5 minute”, însă aceasta se va transforma într-un obicei care ne va face să pierdem timpul.

 Este important să începem ziua chiar din momentul în care sună ceasul deșteptător. Chiar dacă ni se pare că este în regulă să mai ațipim câteva minute după ce a sunat alarma, realitatea este că mai târziu în cursul zilei, ne vom simți mai obosiți și somonolenți.

 

3. Organizează-te cu o seară înainte

 În fiecare seară înainte de a te culca poți revizui toate acele activitățo pe care trebuie să le faci în ziua următoare.

Astfel îți vei lăsa lucrurile în ordine cu anticipație pentru ca dimineața să nu pierzi timp prețios cu aceste detalii. Poți chiar să-ți pregătești ținuta și accesoriile pe care le vei purta în ziua respectivă, pentru a fi mult mai eficient/ă dimineața.

 

4. Fă exerciții fizice

 A face câteva exerciții fizice ușoare sau câteva mișcări de stretching înainte de a începe restul activităților, este o modalitate foarte bună de a trezi și de a activa fiecare dintre funcțiile corpului.

 Acest obicei sănătos îmbunătățește circulația sângelui, combate oboseala și stimulează metabolismul pentru ca organismul să funcționeze optim întreaga zi. Exercițiile fizice efectuate dimineața ne oferă o stare de tonus și bună dispoziție (datorită endorfinelor) încă de la primele ore ale zilei.

 

5. Evită verificarea mailurilor sau a rețelelor sociale

 A începe ziua cu verificarea mailurilor sau a mesajelor de pe rețelele sociale nu este deloc un obicei sănătos, dimpotrivă acest lucru ne poate produce stres, anxietate sau nervozitate.

 Primele minute ale dimineții este bine să ți le rezervi pentru a face un plan strategic, pentru a medita sau a îndeplini o sarcină creativă.

 Poți începe să folosești dispozitivele electronice după orele 9 sau 10 ale dimineții.

 

6. Consumă apă caldă cu lămâie la trezire

 Lămâile conțin multe substanțe benefice, în special acid citric, calciu, magneziu, vitamina C, bioflavonoizi, pectină și limonen, care întăresc sistemul imunitar și combat infecțiile. Așa cum se știe, apa cu lămâie este alcalinizantă, favorizează detoxifierea corpului și accelerează metabolismul. În plus, este o modalitate foarte bună de a hidrata corpul pentru ca acesta să funcționeze bine de-a lungul zilei. Totodată, lămâile determină o vigilență crescută, scad somnolența și oferă mai multă energie mentală.

 Stoarce sucul de la o jumătate de lămâie în apa încălzită ușor în prealabil și bea acest preparat dimineața la trezire, întotdeauna pe stomacul gol. Așteaptă apoi cel puțin 30 minute înainte de a lua micul dejun.

 

7. Spală-te cu apă rece

 Un duș cu apă rece sau alternativ cald-rece poate aduce multe beneficii pentru corpul și sănătatea ta. Chiar dacă este mai dificil la început, acest obicei matinalîți va aduce beneficii la nivel circulator, cutanat și te va energiza.

 Practica sa zilnică te va ajuta să te revigorezi și va alunga somnul și senzația de lentoae și de asemenea, te va ajuta să fii mai activ în restul zilei. În plus, acest obicei sănătos îți va menține pielea fermă și hidratată.

 

8. Ia un mic dejun sănătos

 Această masă importantă a zilei îi oferă organismului energia necesară și toți nutrienții de care are nevoie pentru o bună funcționare, atât fizică, cât și mentală.

 Un mic dejun sănătos trebuie să conțină:

  • Fructe sau legume proaspete (consumate crude, în salate sau în diverse sucuri și shake-uri);

  • Cereale integrale;

  • O sursă de proteine;

  • Grăsimi sănătoase.

 Pe lângă faptul de a consuma alimente sănătoase la prima masă a zilei, un alt aspect foarte important este de a mânca întotdeauna în liniște, la masă, fără a privi la televizor sau a citi presa pentru a ne bucura cu adevărat de acest moment special.

 

9. Planifică activitățile zilei

 În timp ce iei micul dejun în liniște, gândește-te la toate sarcinile pe care îți propui să le îndeplinești în timpul zilei și notează o listă cu acestea.

 Dacă realizezi că ai prea multe acțiuni de făcut, identifică și selectează ceea ce este prioritar și ordonează-ți programul cu calm pentru a evita stresul.