12 sfaturi pentru a trăi liber, fericit și plin de entuziasm

 

Ce este fericirea?

12 sfaturi pentru a trăi liber, fericit și plin de entuziasm Cu toții ne dorim să fim fericiți și să ne bucurăm de viață. Multe ființe umane însă, consideră că domeniile precum educația, căsătoria, familia și statutul social și financiar le pot face fericite.

 Totuși, studiile efectuate de psihologi despre fericire au arătat că aceste câștiguri au foarte puțin de-a face cu adevărata fericire, iar pentru milioane de persoane, fericirea continuă să fie un obiectiv dificil de atins.

 La modul obișnuit, fericirea poate fi identificată ca fiind "orice lucru care ne face fericiți." Odată ce am identificat această activitate aducătoare de fericire, putem începe să ne focalizăm mintea asupra acesteia, astfel încât viața noastră să fie predeterminată să facă mai mult din această activitate.

 De asemenea, un simț de aventură și libertate poate ajuta în atingerea acestei senzații de fericire, uneori dificil de atins. Acest lucru nu necesită vacanțe scumpe cu vreo destinație exotică – ci o simplă plimbare prin pădure poate fi suficientă, sau pur și simplu să schimbați drumul obișnuit de acasă la locul de muncă.

 În majoritatea cazurilor, lucrurilor mici și simple ale vieții sunt cele care aduc cea mai mare bucurie și sunt cele mai revigorante. Într-un articol referitor la aceste aspecte, Lynn Newman, o autoare cunoscută de articole de dezvoltare personală scrie despre ceea ce îi aduce bucurie:

 "Când mă focalizez asupra lucrurilor simple care îmi aduc bucurie, corpul și spiritul meu se înflăcărează. Mă simt cu adevărat vie și extraordinar de fericită. Mă simt eliberată de sarcinile și responsabilitățile cele mai dificile, credințele și problemele complicate care mă fac să mă centrez asupra dificultăților vieții.”

 

               12 sfaturi pentru a trăi liber, fericit și plin de entuziasm

 În articolul său, Lynn Newman oferă 10 sfaturi simple pentru a trăi "fericit, liber și plin de entuziasm".

 1. Scrieți o listă cu lucrurile simple care vă oferă plăcere și realizați-le cel puțin de câteva ori pe săptămână

 Notați lucrurile care vă oferă o senzație de plăcere și fericire și revizuiți lista în mod regulat, acordați-vă timp pentru a realiza aceste mici lucruri simple care consolidează credința faptului că acestea sunt bune.

 2. Faceți exerciții fizice

 Exercițiul fizic crește nivelele chimice care beneficiază sănătatea cerebrală, precum serotonina, dopamina și norepinefrina, ceea ce poate ajuta la amortizarea efectele stresului și ameliorarea simptomele depresiei. În loc să vedeți exercițiul fizic ca un instrument simplu pentru a pierde din excesul de greutate corporală și prevenirea bolilor – toate beneficiile care vor apărea în viitor – încercați să vedeți exercițiul fizic ca un instrument zilnic pentru a vă îmbunătăți imediat starea de spirit, pentru reducerea stresului și pentru a vă simți mai fericiți.

 3. Mâncați alimente ușoare și potrivite

 Ceea ce mâncați vă afectează în mod direct dispoziția și nivelele de energie, atât pe termen scurt cât și pe termen lung. A consuma alimente pure și sănătoase determină corpul și creierul să fie focalizate pe starea de bună-dispoziție sau chiar de fericire, în timp ce consumul alimentelor procesate vă vor face să vă simțiți epuizați și predispuși la apariția bolilor cronice. Același lucru se petrece și în cazul unui exces de alimente, ceea ce va determina apariția inflamației în corp și a epuizării

 4. Spălați-vă cu apă rece

 Expunerea la temperaturi reci prin folosirea apei reci crește circulația sanguină și ajută la reducerea inflamației. De asemenea, apa rece vă va face să vă simțiți energizați și revigorați și este indicat să se facă dușuri alternative calde-reci dimineața sau după efectuarea exercițiilor fizice.

 5. Vorbiți mai puțin și ascultați mai mult

 Vorbind mai puțin și ascultând mai mult, poate ajuta la o mai bună comunicare sufletească. Faptul de a-l asculta pe celălalt vă va ajuta totodată să vă relaxați mintea și să vă deschideți sufletul. Procedând astfel, puteți totodată să aveți acces la perspective diferite și veți ajunge în timp să înțelegeți mai bine oamenii și implicit să vă treziți empatia.

 6. Expuneți-vă zilnic la soare

 Ați observat cât de bine vă simțiți atunci când vă plimbați într-o zi însorită? Expunerea la soare permite corpului să producă vitamina D, iar această vitamină este foarte bună pentru menținerea unei stări de entuziasm și de bună-dispoziție.
O expunere regulată la soare este un factor critic pentru o sănătate optimă, fericire și împlinire generală. Dacă vă expuneți la soare pentru o perioadă mai mare de timp, este necesar să folosiți o cremă protectoare cu scopul de a evita arderea pielii. De asemenea, este indicat să consumați cât mai multe fructe și legume proaspete care sunt bogate în antioxidanți. Carotenoidul numit astaxantina este în mod particular eficient pentru protejarea împotriva razelor ultraviolete.

 7. Stingeți televizorul

 S-au făcut multe studii care au arătat că reducerea timpului petrecut în fața televizorului poate crește durata de viață. Conform unui studiu recent, fiecare oră de privit la televizor echivalează cu o reducere cu 22 de minute a speranței de viață. Privitul la televizor are de asemenea un impact important în procesele chimice din creier. De fapt, cu cât priviți mai mult la televizor, cu atât creierul activează modul receptiv și pasiv, ceea ce înseamnă că mesajele sunt transmise în creier fără participarea voastră. De aceea, în loc să alegeți să aveți un creier pasiv, de ce să nu alegeți să stingeți televizorul și să participați în mod activ la o activitate care vă face plăcere?

 8. Fiți creativi

 În acest caz, nu trebuie să fiți un artist pentru a fi creativ. Creativitatea poate lua orice formă, de la grădinărit până la gătit, dans sau muzică. Cel mai important este să fie o activitate care simțiți că vă împlinește și vă crează o stare de relaxare, de contemplare și de bucurie profundă.

 9. Bucurați-vă de natură

 A petrece timp în natură este un "medicament” excelent pentru sănătatea mentală. Iar în timp ce vă bucurați de aceasta, renunțați de bunăvoie la folosirea telefoanelor sau a altor dispozitive electronice, pentru a simți cu adevărat conexiunea cu Mama Natură, admirând în voie fiecare element din spațiul în care vă aflați. Puteți avea de asemenea o mică grădină, chiar dacă aveți un spațiu mic, chiar și pe balcon, puteți fi creativ și găsi un loc pentru câteva plante pentru o mică oază de verdeață.

 10. Cunoaște-ți adevărul despre voi înșivă

 Pentru a realiza acest lucru, trebuie să vă acordați, ideal zilnic, un mic răgaz doar pentru a medita și a vă ruga în liniște, un timp în care mintea să se liniștească, iar sufletul să înflorească. Iată câteva cuvinte inspirate care vă pot ajuta în acest sens:

 “Cu entuziasm și încredere, manifestați ceea ce considerați că este adevărat vizavi de ființa voastră autentică. Întrebați-vă: "Ce este adevărat în acest moment despre mine însumi? De exemplu, "Merit tot ceea ce e mai bun, sunt demn, sunt bun, sunt iubit, am tot ceea ce am nevoie, am succes. Faceți aceste afirmații cu voce tare de câteva ori pentru a personifica astfel esența a ceea ce sunteți în realitate în acest moment. Acceptați și credeți în acest adevăr!”

 11.Exprimați recunoștință

 Persoanele care sunt mulțumite cu ceea ce au sunt mai capabile să facă față stresului și au în general, emoții pozitive. Cea mai bună modalitate de a profita de puterea pozitivă a recunoștinței este prin intermediul unui jurnal de recunoștință sau a unei liste, pe care să notați în mod perseverent și cu exactitate pentru ce anume sunteți recunoscători. Dacă veți recurge la aceasta, veți vedea că ținerea unui jurnal al recunoștinței este relaționat cu o mai bună stare sufletească, cu un optimism mai mare și cu o mai bună sănătate fizică. Amintiți-vă că viitorul depinde în mare măsură de gândurile pe care le aveți azi. Așa încât alegeți în mod conștient să vă gândiți la lucruri pozitive, la speranță, încredere, iubire și succes. Un obicei simplu cu care puteți să începeți această practică este exprimarea recunoștinței la fiecare masă pe care o luați, fie cu voce tare, fie în tăcere, după cum simțiți că vi se potrivește.

 12.Râdeți din toată inima !

 Atunci când râdem, corpul eliberează substanțe chimice numite endorfine care sunt "analgezice" naturale care contribuie în mod direct la starea de bună-dispoziție și pot contracara efectele hormonilor de stres și face ca vasele de sânge să se dilate. Cercetătorii au descoperit că doar anticipând un zâmbet vă puteți crește nivelele de endorfine, în timp ce râsul vă pot ajuta să vă stimulați sistemul imunitar și reduce inflamația din corp, care este relaționată cu o varietate de boli.

 

Un stil de viață sănătos amplifică fericirea în mod natural

 Sub multe aspecte, un stil de viață care vă optimizează starea de sănătate vă va ajuta de asemenea să aveți în același timp și o stare de spirit mai optimistă și mai fericită. Nu se poate separa sănătatea fizică de sănătate mentală sau emoțională. Odată ce adoptați o atitudine orientată către fericire și inclusiv înainte de a o realiza, acesta vă va ajuta să vă mențineți o stare de bună-dispoziție în mod natural, chiar și într-un mediu tensionat. Persoanele fericite tind să fie persoane sănătoase și viceversa, astfel încât în plus față de recomandările anterioare, următoarele strategii de stil de viață vă vor ajuta de asemenea să obțineți nivele mai mari de fericire:

 1.Utilizați instrumente eficiente pentru a controla stresul, precum tehnicile de eliberare și de vindecare emoțională;

 2. Beți din abundență apă pură de izvor;

 3. Limitați-vă expunerea la toxine, atât în alimentație, cât și din produsele cosmetice și de curățenie;

 4. Consumați grăsimi sănătoase;

 5. Consumați suficiente alimente crude, ideal organice și/sau cultivate local;

 6. Optimizați-vă nivelele de insulină și de leptină, eliminând zahărul/fructoza și cerealele din alimentație și adăugați un antrenament  de intensitate ridicată efectuat la intervale regulate în rutina dumneavoastră de exerciții fizice;

 7. Faceți exerciții fizice în mod regulat;

 8. Odihniți-vă suficient de bine;

 9. Petreceți cât mai mult timp în natură.