Rezoluție de Anul Nou - găsește fericirea

 

Prezentul aduce fericire

rezolutie de anul nou gaseste fericirea

 Ființa umană modernă a devenit depresivă deoarece mintea sa nu poate să rămână în prezent, deoarece se preocupă mereu pentru mâine și uită să se bucure de chiar această clipă.

 

Alege fericirea!

 Cei înțelepți spun că fericirea este o alegere pe care o poți face în orice moment și în orice loc. Gândurile tale sunt cele care te fac fericit sau nefericit și nu circumstanțele în care te afli. Sunt atâția oameni bogați care sunt triști și depresivi și paradoxal sunt atâția oameni săraci, dar fericiți și recunoscători pentru puținul pe care îl au. Amintește-ți că singurul lucru pe care îl poți controla cu adevărat în această lume sunt gândurile tale. Fii capabil să te transformi pe tine însuți și întreaga lume se va transforma odată cu tine!

 

Fii responsabil de corpul și de mintea ta!

 Hrănește-ți corpul într-un mod și în cantități echilibrate. Fă exerciții fizice deoarece îți îmbunătățesc aspectul fizic, te eliberează de stres și generează în corp secretarea endorfinaelor care în mod cert te vor face să te simți mai bine. De asemenea, hrănește-ți mintea și emoțiile cu aceeași grijă pe vate o acorzi corpului tău fizic.

 

Acceptă-te și iubește-te!

 Străduiește-te să devii o persoană mai bună, însă aceasta nu înseamnă să intri în competiție cu ceilalți, ci doar să fii cea mai bună versiune a ta. Învață să iubești, pentru că doar iubindu-te și acceptându-te vei putea să-ți deschizi cu adevărat inima față de ceilalți. Cu cât ajungi să te cunoști mai mult, cu atât mai puțin îți va fi teamă să-ți deschizi inima în iubire.

 

Urmează-ți idealurile!

 Știi care este diferența dintre un vis și un scop? Un vis este ceva la care tânjești, care nu este real sau concret, în timp ce un scop (bine definit) este un vis având chiar o dată concertă pentru a deveni realitate, așa că îndrăznește să visezi și mai ales să-ți urmezi visele, pentru ca acestea chiar să devină realitate. Amintește-ți că nu există vise imposibile, ci doar vise care au nevoie de eforturi mai mari decât altele.

 

Alege buna-dispoziție!

 Râsul și bucuria sunt foarte importante pentru a avea o bună stimă de sine. Atunci când râzi și zâmbești, inclusiv când nu ai neapărat chef să faci aceasta, creierul tău primește un semnal că totul este bine și trimite un mesaj sistemului nervos central ca să elibereze o substanță numită beta-endorfină. Electricitatea costă, însă un zâmbet nu, iar acesta din urmă luminează chiar mai mult.

 

Bucură-te de fiecare moment!

 Fericirea nu vine odată cu anii și nici cu zilele, fericirea poate fi prezentă în fiecare clipă atunci când ești atent. Trebuie să fii conștient că trebuie să trăiești acest moment, să te bucuri cu adevărat de el și să lași deoparte traumele și suferințele trecutului sau neliniștea pentru viitor.

 

Ai grijă de relațiile tale!

 Fie că este vorba de partenerul tău, fie de prietenii și de apropiații tăi, amintește-ți că aceștia sunt o adevărată comoară pe care viața ți-a dăruit-o. Fundamentează-ți relațiile, de orice natură ar fie ele, pe respect și pe comunicare. Prietenia este asemeni unei grădini, ale căror flori trebuie să le îngrijești, cu atenție și răbdare. Petrece timp de calitate alături de oamenii pe care îi prețuiești, bucură-te de compania lor și nu uita, fii o persoană autentică și astfel vei avea prieteni adevărați.

 

Practică iertarea!

 Ura și resentimentele sunt sentimente care ne fac nefericiți, iar tot ceea ce proiectăm rău asupra altora se întoarce de fapt la noi. Partea minunată a iertării nu este că-l eliberează pe celălalt de vinovăție, ci că îți permite să-ți abandonezi ranchiuna și resentimentele și implicit suferința sufletului tău. Învață să ierți și renunță la învinovățirea celorlalți pentru nefericirea din viața ta.

 

Fii generos!

 Atunci când dăruiești fără să primești nimic în schimb, universul îți va înapoia mai devreme sau mai târziu aceste daruri sub o formă sau alta. Însă nu uita, dacă dai ură vei primi tot ură în schimb, dacă oferi iubire și ești generos, vei primi aceleași daruri minunate. Doar cine iubește poate dărui cu adevărat și mai ales poate dărui în mod dezinteresat.

{jcomments on}