Misiunea în viață

 

Misiunea în viață sau destinul nostru

misiunea in viata

 Dragilor, cu siguranță mulți ați auzit de misiunea în viață. Dar presupun la fel de mulți ați și crezut că acesta este ceva ce îi privește numai pe oamenii cu adevărat speciali. Oameni cu capacități și talente speciale. Ei, în primul rând trebuie să vă spun că sunteți cu toții speciali. Și cu toții aveți o misiune în viață. Chiar dacă momentan nu știți de ea. Și simplul fapt că citiți acum acest rânduri, se datorează misiunii voastre în viață. Iar acest articol servește tuturor oamenilor care doresc să afle mai multe despre ce este misiunea în viață. Misiunea nu este ceva fantastic. Acesta este practic destinul pe care ni-l decidem. Direcția spre care ne îndreptăm. Dar misiunea mai reprezintă ceva. Și acest ceva este motivul pentru care o parte din oameni cred că misiunile sunt rezervate doar câtorva oameni foarte speciali, cum a fost de exemplu Iisus Hristos.

 

Ce este misiunea în viață?

 După cum am precizat mai sus, misiunea este un destin pe care noi ni-l stabilim de mici sau ni-l însușim când suntem mai mari. Este ceva ce simțim că este necesar să facem. Dar trebuie să vă spun că acest lucru este valabil pentru absolut toți oamenii de pe pământ. Nu există excepții. Diferența este că unii o simt, alții nu. Unii recunosc, iar alții neagă faptul că în inima și sufletul lor arde un dor de a face ceva pentru omenire. Ceva cu care să-i ajute pe ceilalți. Dragilor aceasta este misiunea în viață. Ceva ce vrei să dăruiești celorlalți și să ajuți la evoluția colectivă. Indiferent din ce punct de vedere, fie la tehnologie sau teologic, psihologic sau spiritual, științific sau fictiv.

 

Dar cum poți să contribui tu la evoluția omenirii?

 Tu poți contribui la evoluția omenirii cu foarte multe. Chiar dacă acum încă nu ești sigur de asta. Orice faci din inima ta, este contribuție pentru omenire. Nu contează că tu pictezi, sau proiectezi. Nu contează că tu ești tâmplar și asamblezi un scaun, sau ești scriitor și scrii despre un tâmplar. Absolut orice izvorăște din inima și sufletul tău, aparține de misiunea ta de viață. Și asta deoarece nu poți să faci nimic denigrant sau negativ din inimă. După cum vezi misiunea în viață poate fi foarte simplă. Și este ușor de urmat, parțial. De ce spun parțial? Pentru că, în cazul în care misiunea ar fi foarte ușor de urmat, fiecare om ar face asta.

 

Dar de ce nu-ți urmezi misiunea ta în viață?

 Tu nu-ți urmez misiunea în viață, în primul rând pentru că nu ai fost învățat să faci asta. Nu vreau să dau vina pe societate sau instituțiile statelor. Dar sunt puțini care își învață copii ca să-și urmeze inima. Urmarea misiunii poate părea de multe ori dificilă. Dar asta numai aparent și numai pentru cei care nu știu secretele din spatele misiunii.

 

Secretele din spatele misiunii

 Un prim secret din spatele misiunii este practic o introspecție riguroasă. Asta pentru a afla cine suntem noi cu adevărat. Prin introspecție nu mai luptăm cu exteriorul, ci ne clarificăm treburile din interiorul nostru. În al doilea rând este necesar să fii conștient că în momentul în care îți urmezi inima pentru desăvârșirea misiunii tale de viață, vei fi pus la încercări. Acestea pot fi grele sau ușoare în funcție de percepția ta asupra lor. Încercările sunt importante, deoarece acestea îți dau de înțeles că ești sau nu pe drumul cel bun. Acestea servesc și pe post de ghidare. În momentul în care îți urmezi inima și nu ai nici un obstacol sau provocare, poate însemna două lucruri:

 - Nu ești pe drumul tău

 - Ești super evoluat din toate punctele de vedere, deții echilibrul universal și posibil să fii un maestru înălțat. (acesta din urmă nu este imposibil, dar destul de rar, ca cineva să fie atât de conștient ca să poată înțelege viața cu asemenea profunzime)

 

Cum să afli misiunea ta?

 Misiunea în viață se poate afla relativ ușor, în cazul în care ai inima și mintea deschisă. În cele ce urmează voi prezenta câteva modalități care să te ajute în aflarea misiunii personale în viață. Dar înainte de asta, este necesar să-ți spun că poți avea chiar și mai multe misiuni în viață. Acestea ți se pot revela deodată, sau consecutiv. Asta înseamnă că poți parcurge mai multe misiuni în paralel, dacă le poți duce. Sau doar o misiune odată și după terminarea unei misiuni te apuci sau conștientizezi următoarea misiune.

 

Acum să vedem cum poți afla ce misiune ai în viață:

 1. Un prim pas este descoperirea pasiunilor și talentelor tale. Pentru asta este indicat să vezi ce ți-a plăcut foarte mult să faci când erai mic. Poate ți-a plăcut să desenezi, să dezasamblezi și să montezi jucăriile, Caută acele lucruri pe care le faci și acum cu drag și plăcere. Lucruri pe care le faci din inimă, chiar și atunci când nu ești plătit.

 2. Dacă ți-ai găsit pasiunile, vezi la care ai cea mai bună îndemânare, fie el comunicare verbală sau scrisă, fie o pasiune tehnică sau mecanică. Absolut nu contează domeniul sau nișa. Ceea ce contează să o faci cu plăcere și din suflet.

 3. Dacă ești bun la ceva, nu te lăsa și nu te mulțumi cu atâta. Dezvoltă-te mai departe. Ține pasul cu tendințele sau inovează și creează ceva ce nu a mai fost. Dezvoltă-ți creativitatea. Singura persoană pe care trebuie să o depășești ești doar tu. Fii mai bun în ceea ce faci, cu fiecare zi ce trece. Participă la cursuri de perfecționare. Fă tot posibilul să fii extraordinar de bun în ceea ce-ți place să faci.

 4. Poți să te dezvolți în mai multe domenii în cazul în care simți că trebuie să faci mai multe lucruri.

 5. Dacă îți place ceea ce faci cu siguranță nu te vei lăsa de ea până nu simți că ai contribuit cu ea la întreaga omenire.

 6. Dacă însă nu știi cu ce poți contribui celorlalți oameni, atunci îți recomand să cercetezi ce se cere, dar ceva mai important ar fii să observi tu și să vezi în sinea ta, de ce ar avea nevoie oamenii din punctul tău de vedere. Și sunt șanse ca tu să fii acel cineva care va dărui cel mai important lucru omenirii la momentul potrivit.

 7. Poți începe prin a vedea de ce are nevoie familia ta, prietenii tăi, localitatea în care stai, județul, țara, continentul și apoi întreaga omenire.

 Dacă te ghidezi după aceste aspecte aparent minore, cu siguranță vei afla misiunea ta. În cazul în care nu, probabil nu ești hotărât să faci asta și este bine. Fiecare va face asta când va simți. Un aspect important pe care mai trebuie să menționez este că misiunea în viață este ceva pentru care îți asumi responsabilitatea la cel mai înalt nivel. Și asta datorită faptului că vrei să faci ceva pentru omenire, iar acest lucru îți ridică simțul responsabilității. Eu sunt curioasă câți oameni responsabili voi vedea în perioada ce urmează. Iar voi dragilor să vă aduce-ți aminte că suntem cu toții la fel de speciali. Nu este nimeni mai special decât altul. Suntem egali, deoarece cu toții avem una sau mai multe misiuni în viață. Așadar baftă la descoperit misiuni.