Increderea in sine, zece pasi necesari

 

Află cum poți să-ți câștigi încrederea în sine, în zece pași necesari

increderea in sine zece pasi necesari

 Oamenii de succes au o încredere foarte mare în propriile capacitați. Ei și-au dezvoltat aceste capacitați și propria încredere în sine prin muncă și rezultate. Oricine poate să-și dezvolte propria încredere în sine și să reușească în viață.

 

Afirmații pozitive pentru încrederea în sine

 Pentru o încredere în sine pe care să o consolidezi zi de zi ai nevoie de afirmații pozitive pe care să le spui în fiecare zi și cât mai des cu putință. Afirmațiile pozitive sunt propoziții pe care să le repeți și care odată introduse în subconștient vor modifica comportamentul tău și circumstanțele pe care le întâmpini. Afirmând zi de zi că eşti o persoană de succes, care reușește în orice își propune vei vedea și aceste rezultate în curând. Tot ce ai de făcut este să afirmi că ai încredere în tine, să simți acest lucru şi să îl repeți în continuare până când vei vedea rezultatele. Dacă îți dorești să repeți afirmațiile și după ce ai reușit să îți realizezi încrederea în sine este minunat. De reținut faptul că aceste afirmații este indicat să le spui când eşti într-o stare bună, de fericire şi bucurie, când ai emoții pozitive. Dacă le rostești la nervi sau într-o stare proastă şi cu emoții negative o faci în zadar. Mintea nu te va crede şi vei ajunge din rău în mai rău.

 

Vizualizarea încrederii în sine

 Pentru a avea încredere în sine este necesar să vizualizăm că suntem o persoană de succes, plină de încredere, cu stimă de sine crescută. Zi de zi dacă vizualizezi că eşti o persoană cu încredere deplină în sine, o persoană care crede în ea, o persoană care știe că reușește indiferent de orice ar fi, atunci ai toate șansele ca aceasta vizualizare să devină o realitate pentru tine. Vizualizarea te ajută să îți creezi în mod vizual încrederea în sine. Închide ochii şi privește prin ochii mintii cum eşti plin de încredere. Fă-ți un scenariu în care te prezinți la locul de muncă sau la un interviu şi în care eşti foarte sigur pe tine şi pe ceea ce știi şi faci în viață. Imaginează-ți cum persoana din faţa ta te admiră şi îți strânge mâna cu o mare bucurie. Are încredere în tine şi știe că poți să faci mult mai multe decât i-ai spus. Simte această realitate pe care o vezi în mintea ta. Cu cât emoțiile sunt mai puternice cu atât reușești mai bine ceea ce îţi propui.

 

Postura încrederii în sine

 Un om cu o încredere în sine mare are o postură de om drept, cu privirea înainte şi relaxat. Paşii sunt mai mari decât a celor care nu au încredere în sine. Omul cu încrederea în sine scăzută are un mers nesigur, coloana încovoiată şi privirea îndreptată în jos. Întotdeauna să fii atent la cum mergi pe stradă. În cazul în care ai acest mers din obişnuinţă poţi începe să te corectezi singur atunci când observi că ai o încredere în sine scăzută. Postura este foarte importantă pentru că ea influenţează mintea şi emoţiile. În momentul în care te-ai îndreptat şi ai început să mergi cu privirea înainte, relaxat şi cu paşii mari, îi spui minţii tale faptul că eşti o persoană cu încredere în sine şi astfel comportamentul şi emoţiile tale se vor schimba. Încearcă şi ai să vezi!

 

Recunoştinţa şi încrederea în sine

 Atunci când ai încredere mare în propriile tale capacităţi simţi şi o imensă recunoştinţa pentru ce ai primit şi ai dezvoltat în viaţa ta. În momentul în care reuşeşti în viaţă şi eşti o persoană cu o mare încredere în sine, rezultatele vor veni rapid în viaţa ta. Recunoştinţa este una dintre cele mai importante chei în dezvoltarea ta. De câte ori simţi o încredere în tine crescută, simte şi recunoştinţa pentru asta. De câte ori reuşeşti să faci ce ţi-ai propus simte recunoştinţa pentru asta şi eventual notează-ţi într-un caiet reuşita ta. Astfel vei reuşi să îţi creşti încrederea în sine tot mai mult şi rezultatele rapide şi pozitive vor da năvală în viaţa ta.

 

Atitudinea unei încrederi în sine

 Oamenii importanți din toată lumea știu că acesta este unul dintre marile secrete ale încrederii în sine. Atitudinea. Chiar dacă nu ai o încredere foarte mare, în momentul în care mergi cu atitudinea aceasta în faţa şefului sau la un interviu vei fi apreciat/ă şi vei avea foarte mult de câştigat. Asta nu înseamnă să minţi sau să pretinzi că eşti ceea ce nu eşti. Dar contează foarte mult atitudinea ta. Când mergi la un interviu dacă eşti timid/ă, fricos/fricoasă, cu mâinile tremurând şi vorbeşti foarte puţin cu siguranţă nu vei face o impresie foarte bună. La fel se întâmplă şi când eşti în faţa şefului şi el începe să îţi arate greşelile. Dacă tu îl vezi pe el mai mare decât tine şi te simţi mic şi neînsemnat sau vinovat pentru ceea ce ai făcut, şeful tău îţi va recunoaşte slăbiciunile şi se va comporta mereu aşa cu tine. În schimb dacă eşti o persoană care arată o atitudine deschisă, de încredere în sine, vei avea mai multe şanse şi mai puţine certuri cu şeful tău.

 

Vorbeşte cu cât mai mare încredere în sine

 Ca să îţi dezvolţi încrederea în sine este foarte important să te apuci să vorbeşti. Urmăreşte să fii prezent/ă la cluburile de vorbit în public din oraşul tău. Dacă nu este, crează unul. Să vorbeşti în public îţi dezvoltă foarte mult încrederea în sine. Când poţi face asta în faţa unui public numeros şi probabil pe care nu îl cunoşti suficient de bine încât să nu ai emoţii vorbind, eşti pe calea cea bună. Cei mai mulţi antreprenori şi oameni de succes au început vorbind în public. Adunând oamenii şi spunându-le ce gândesc ei, ajutând pe alţii, au creat comunităţi prin care au schimbat sau au implementat lucruri noi, au adus ceva nou în lume. Astfel de lucruri se întâmplă şi în ziua de azi, de asta recomandarea mea este să participi la un curs sau să vorbeşti în public. Fă asta cât de des poţi. Indiferent de domeniul în care eşti. Toate domeniile au nevoie de oameni care să vorbească în public.

 

Exerciții fizice şi alergat pentru o încredere în sine mare

 Exercițiile fizice şi alergatul te pot ajuta foarte mult în dezvoltarea încrederii tale în sine. Şi asta pentru că pe lângă dezvoltarea corpului tău fizic, îţi dezvolţi şi încrederea în tine, atitudinea faţă de viaţă şi faţă de tine cât şi dezvoltarea minţii tale. În primul rând pentru că obişnuieşti mintea să respecte un program, devii mai organizat/ă mai disciplinat, gândurile pozitive vor invada mintea ta mai des decât a făcut-o până acum şi vei avea şi un corp frumos şi sănătos. Dimineaţa este cel mai indicat să te apuci măcar jumătate de oră. Dar în cazul în care nu poţi, este bine şi seară înainte de culcare.

 

Fii primul oriunde ai merge, astfel vei avea încredere în tine mai mare

 Fie că mergi la cinema, la scoală, la un curs sau la birou întotdeauna aşează-te în faţă. Mulţi oameni aleg să se aşeze în spate şi asta pentru că au o încredere de sine mai scăzută. Consideră că nu prezintă interes persoana lor sau se consideră inferiori celor pe care îi întâlnesc. Se mai întâmplă să nu dorească să fie băgaţi în seamă şi astfel se aşează în spate. Le este teamă să iasă în faţă şi să fie recunoscuţi. Aşezându-te însă în faţă, vei deveni cunoscut, vei avea o încredere mai mare în tine şi îţi vei dezvolta şi capacitățile mentale. Pe lângă asta vei asimila mai bine informaţiile pe care le primeşti la curs sau la şcoală.

 

Dezvoltă încrederea în sine prin lucrurile motivaţionale

 Cel mai bine îţi dezvolţi încrederea în sine ascultând şi citind articole motivaţionale. De asemenea este indicat şi să asculţi oamenii care au reuşit în viaţă, care au încredere în ei şi care sunt de succes. Fă-ţi timp în fiecare zi să te relaxezi citind cărţi motivaţionale sau ascultând muzică şi mesaje motivaționale.În zilele noastre aceste lucruri sunt foarte răspândite şi le poţi găsi foarte uşor. Aceste materiale motivaționale îţi oferă o încredere în tine, îți sugerează cu ce să începi, te îndrumă spre succes.

 

Îmbrăcămintea favorizează încrederea în sine

 Atunci când te îmbraci cu haine frumoase şi care iți plac te simţi foarte bine în pielea ta şi îţi crești încrederea în tine. Este foarte important acest aspect pentru că te favorizează atunci când mergi la muncă sau la un interviu. De asemenea, oriunde ai fi, fie că eşti acasă în pijama sau la o cină festivă trebuie să te simţi foarte bine în hainele pe care le ai. Aceste sentimente pe care le ai îmbrăcat fiind în hainele respective îţi vor crește automat încrederea în tine. Când nu te simţi bine acest lucru afectează interacţiunea cu oamenii din jurul tău dar şi cu tine însuţi. Nu odată ai simţit că nu îţi mai doreşti să faci ceva, că eşti trist sau supărat sau dezamăgit. Acest lucru te afectează pe toate planurile. Felul cum arăţi şi cum te simţi te prezintă pe tine lumii întregii.

 Sunt multe lucruri pe care le poți face pentru a-ți crește încrederea în tine. Cel mai important este să începi de undeva și să acționezi chiar acum.