Cum sa ne gestionam banii?

 

Ştim cu adevărat să gestionăm banii sau îi cheltuim aşa cum vin?

cum sa ne gestionam banii

 Dacă eşti o persoană cheltuitoare atunci cu siguranţă banii nu stau prea mult în portofelul tău. Acest lucru nu este tocmai indicat pentru o viaţă minunată şi plină de oportunităţi. Pentru că s-ar putea să vină momentul când îţi doreşti ceva foarte mult şi nu ai bani momentan pentru acel lucru.

 

Cum ne putem gestiona banii mai bine?

 Cel mai indicat lucru este să şti ce îţi doreşti să faci cu banii pe care îi ai. Ştii faptul că ai un salar care vine pe o anumită dată. Notează-ţi întotdeauna ce este cel mai important pentru tine să ai. Poate chiria, creditul, asociaţia, haine, mâncare, lucrurile copiilor, poate excursii, cărţi, cosmetice. Orice este cel mai important pentru tine. Notează-ţi toţi banii pe care trebuie să îi dai şi apoi respectă termenul de plată al fiecăruia.

 

Investeşte banii în ce este strict necesar

 Evit să folosesc cuvântul „a cheltui”, pentru că are o conotaţie negativă. Când spui „cheltuiesc” pare un lucru inevitabil şi nu un lucru pe care îl faci din plăcere. Deci încearcă să spui „investesc” decât „cheltuiesc”. Când spui că investeşti banii într-o chirie sau în asociaţie este foarte clar că ai şi anumite beneficii. Ai apă caldă, ai căldură, ai o casă în care să locuieşti.

 Investeşte banii în haine şi vei arăta foarte bine. La fel poţi învesti banii şi în dezvoltarea ta personală dacă asta îţi doreşti. Oriunde ai da bani nu o face ca şi o obligaţie. Nu din obligaţie primeşti căldura şi apă caldă în casă. Nu din obligaţie primeşti un salar. Ci din munca pe care o prestezi. Fiecare om care munceşte primeşte bani în schimbul acelei munci. Atunci când investeşti bani fă-o pentru ce este strict necesar. Creditul, asociaţia, chiria, mâncarea să fie prioritare.Pe urmă timpul liber şi distracţia. Sau depinde ce este prioritar pentru tine.

 

Ai o pasiune? Investeşte banii în ea

 Fiecare dintre noi contribuim la schimbarea lumii. Indiferent dacă suntem sportivi, cântăreţi, scriitori, avocaţi, doctori. Toţi aducem o schimbare. Şi tu poţi să investeşti în pasiunea ta. Îţi place foarte mult să cânţi? Investeşte în muzică, fă cursuri de canto şi de instrumente muzicale. Îţi place să scrii? Investeşte în cărţi, caiete şi apucă-te de scris. Vrei să ai propria ta firmă? Investeşte în ea, documentează-te şi apoi acţionează. Fiecare dintre noi are o unicitate ce este doar a lui personală şi care poate schimba viziunea asupra lumii. Fii întotdeauna conştient de aceste lucruri. Dacă tot amâni vei amâna la nesfârşit şi vei ajunge să nu mai faci nimic niciodată. Şi este posibil să îţi ratezi misiunea în viaţă.

 

Nu investi mai multi bani decât ai

 Suntem deseori obişnuiţi să investim banii în lucruri de care nu avem nevoie momentan. Dar dorim să le cumpărăm pentru a le avea. Acele lucruri nu pleacă nicăieri. Aşteaptă după tine. Deci lasă-le şi atunci când va fi momentul vei putea să le ai. Când cumpărăm lucruri de care nu avem nevoie suntem nişte „investitori pierzători” în loc să fim „investitori strângători.”

 

Strânge banii pe care îţi doreşti să îi investeşti în ceva util

 Strângerea banilor la ciorap a făcut unii oameni să exclame că există printre noi şi zgârciţi. A fi zgârcit nu înseamnă a strânge bani. Eşti zgârcit când ai grămezi de bani şi nu doreşti să îi investeşti în nimic. Îi laşi acolo pentru când va veni timpul. Dar acel timp nu va mai veni. Dacă îi ai este clar că trebuie să faci ceva cu ei. Dar în schimb, este cu totul altceva să strângi bani pentru a înveşti într-o firmă, în dezvoltarea ta personală sau în pasiunea ta. Acest lucru este recomandat şi ajută foarte mult viitorul antreprenor. Când ştii exact ce doreşti să faci şi ai deja o viziune a ceea ce vrei să faci atunci este momentul cel mai oportun să strângi banii şi să îi investeşti în pasiunea ta.

 

Nu spune „nu am bani”

 Cea mai gravă greşeală pe care o pot face oamenii la ora actuală este să se plângă mereu de lipsa banilor. În momentul în care te gândeşti că nu ai bani suficienţi pentru a cumpăra ceva, a învesti sau a-ţi realiza pasiunea, ei vor întârzia să apară. Banii sunt un mijloc de schimb. Dacă nu îţi ajung banii pe care îi ai atunci problema este la tine. Există convingeri în subconştientul tău care nu îţi permit apariţia banilor doriţi în viaţa ta. M-am confruntat de multe ori cu lipsa banilor şi cel mai rău lucru pe care am putut să îl fac a fost să mă plâng. Nu mi-a aduc niciun ban în plus. Pur şi simplu am stagnat. Am rămas în plângerile mele. Dar banii nu au venit. Când vezi că te confrunţi cu lipsa banilor cel mai bine este să te bucuri de lucrurile pe care le ai. Gândeşte-te cât de bogat/ă eşti din moment ce stai într-un apartament sau la o casă? Dacă socoteşti cât costă casa sau apartamentul, poţi să te consideri bogat din start. Mănânci bine, ai haine, ai produse, ai încălzire, ai oameni lângă tine. Chiar nu ai ce să faci decât să te plângi că nu ai bani? Ei nu vor veni la tine decât dacă simţi şi îţi repeţi că deja ai suficienţi bani.

 

Apreciază banii şi oamenii bogaţi

 Un alt lucru care îndepărtează banii din viaţa ta este bârfa sau invidia. Când vezi că rudele sau vecini au bani şi le merge bine începi să îi bârfeşti şi să fii invidios. De ce? Şi tu poţi avea la fel ca şi el sau ea. Şi tu poţi să trăieşti o viaţă minunată. Dar viaţa ta nu viaţa altcuiva. Toţi avem acelaşi potenţial. Sunt oameni care din cerşetori au ajuns milionari. Sunt oameni care nu au mâini sau picioare sau sunt handicapaţi şi totuşi au bani şi sunt fericiţi. Şi asta pentru că ştiau ce îşi doresc de la viaţă. În momentul în care începi să apreciezi oamenii bogaţi şi să te bucuri pentru ei vei deveni şi tu o persoană bogată. Poate nu în acest moment dar cu timpul vei ajunge să te bucuri de tot ce îţi doreşti. Cel mai important lucru este să începi să apreciezi lucrurile pe care le vezi în jur şi totul va deveni mai uşor şi mai frumos pentru tine.

 Banii vin şi se duc dacă îi ştii gestiona aşa cum trebuie. Fă-ţi lista cu cele mai importante investiţii pentru luna în curs şi apoi acţionează. Urmează-ţi pasiunea şi banii vor veni singuri la tine. Nici nu va mai fi nevoie să îi chemi. Încetează să te mai plângi de lipsa lor şi bucură-te de ceea ce ai. Apreciază banii şi oamenii bogaţi şi ei vor veni la tine la fel cum vin şi la alţii.

{jcomments on}