Povestile frumoase ale subconstientului tau

 

Cum îţi poţi spune poveşti frumoase şi pozitive care să te ajute în viaţă

povestile frumoase ale subconstientului tau

 Poveştile subconştientului tău sunt nenumărate. Depinde însă de tine cum ţi-ai antrenat această parte a minţii şi cum îţi creezi viaţa. Unele persoane au vieţi atât de frumoase încât ajungem să devenim invidioşi pe ei şi să ne întrebăm: oare de ce această persoană are o viaţă atât de frumoasă pe când eu am o viaţă atât de neagră şi urâtă? Oare e de vină viaţa sau eu sunt responsabil pentru asta? La o privire mai atentă putem să afirmăm că viaţa este exact aşa cum şi-o face fiecare. Cine îşi doreşte succes şi munceşte în aceea direcţie va primi succes. Cine îşi doreşte o viaţă în care să se plângă şi să vorbească doar de lucrurile pe care nu le doreşte, exact asta va primi. Fiecare ştie ce îşi doreşte în viaţă.

 

Subconştientul este prietenul nostru

 În primul rând este esenţial să ştim faptul că subconştientul este prietenul nostru cel mai bun. El ascultă toate ordinele conştientului nostru. Deci face ceea ce dictează mintea conştientă. Tot ce vede mintea conştientă, tot ce aude, tot ce crede, tot ce simte, subconştientul îl va transmite apoi prin diferite circumstanţe. De asta este bine să începem să vedem toate lucrurile din jurul nostru ca fiind minunate şi pline de farmec, iubire.

 

De ce vedem viaţa în negru?

 Majoritatea oamenilor tind să vadă tot ce este mai negativ, mai urât în viaţa lor şi în viaţa altora.Şi asta pentru că aşa ne-am obişnuit din moşi strămoşi. Ei au fost cei care ne-au transmis aceste lucruri: nu există destul, nu e bine, este imposibil, aveţi grijă, viaţa este o luptă etc. Tocmai pentru că ei s-au luptat, indiferent că a fost un război sau viaţa lor privată. Oamenii din vechi timpuri au luptat pentru ceea ce au dorit. Şi ne-au transmis şi nouă aceste lucruri. Însă noi avem capacitatea de a alege între a crede aceste lucruri sau a crede în ce dorim noi să credem.

 

Viaţa este într-adevăr frumoasă

 Viaţa nu este o luptă. Viaţa nu este urâtă. Viaţa este exact aşa cum ne-o facem noi. Prin gânduri, emoţii, sentimente, cuvinte şi fapte. Toate acestea contribuie la viaţa noastră care este după cum spuneam frumoasă. Ea doreşte să ne ofere tot ceea ce este mai frumos şi mai bun dar noi negăm sau nu ne dorim la fel. Preferăm să suferim şi să avem necazuri decât să fim sănătoşi şi fericiţi. Probabil este şi acest lucru un mod de viaţă.

 

Spune-ţi în fiecare zi o poveste frumoasă

 Ca să poţi trăi o viaţă exact aşa cum îţi doreşti începe să îţi clarifici ce anume îţi doreşti cu adevărat. Poate o casă, poate o familie, poate succes în carieră. Clarifică-ţi ce anume îţi doreşti şi ce anume te face fericit. Povestea pe care o spui trebuie să fie în concordanţă cu dorinţa ta cea mai puternică şi trebuie să te facă fericit/ă. Notează pe o hârtie sau într-un jurnal ce anume te face fericit/ă şi ce anume îţi doreşti să faci în această viaţă. Care este viziunea vieţii tale? Notează tot ce îţi vine în minte şi în suflet. Ce anume îţi face inima să tresară de bucurie? Ce anume te pasionează? Notează-ţi tot ce îţi doreşti. Apoi spune-ţi povestea vieţii tale. Afirmă zi de zi, când te trezeşti şi când mergi la culcare această viziune a vieţii tale. Poate că îţi doreşti să fi un bun avocat. Când mergi la somn şi când te trezeşti să ai în minte viziunea vieţii tale. Observă imaginile pe care le formezi în mintea ta şi spune-ţi cuvintele potrivite. Visează dacă este nevoie, măcar cinci minute pe zi. Ceea ce faci este să îţi schimbi povestea vieţii tale.

 

Mintea poate fi transformată

 Odată ce vei avea acelaşi vis, aceiaşi viziune asupra vieţii în fiecare dimineaţă şi seara, vei începe să faci lucrurile pe care le doreşti în aceea direcţie. O forţă nemaiîntâlnită te va ajuta să mergi în direcţia pe care o doreşti. Mintea ta va fi direcţionată spre scopul vieţii tale, spre misiunea ta şi vei merge în direcţia pe care ţi-o doreşti fără a te mai abate de la drum sau a mai lenevi. Cea mai groaznică boală este lenea pentru că ea te motivează să stai şi să nu realizezi nimic însă timpul trece şi ajungi la o vârstă la care vei regreta că nu ai făcut nimic. Acum este momentul să începi indiferent de vârsta pe care o ai. Acum este timpul să faci toate lucrurile care îţi plac şi care te pasionează.

 

Autosugestia te ajută să îţi spui poveşti frumoase

 Cel mai bun ajutor pe care îl poţi avea este autosugestia. Te sugestionezi singur. Chiar dacă stai câteva minute. Este un real ajutor. Pentru autosugestie trebuie să fii calm, liniştit, relaxat. Astfel cuvintele vor intra mai uşor în subconştientul tău. Repetă calm, cu emoţie povestea ta de viaţă pe care o doreşti, la timpul prezent ca şi cum se realizează acum. Un scurt exemplu: „Eu (numele tău) sunt o persoană calmă, iubitoare, viaţa mea este plină de bucurii, iubire, toate lucrurile minunate vin în viaţa mea iar eu le îmbrăţişez cu mult drag. Tot ce îmi doresc pot să realizez şi sunt o persoană de succes. Sănătatea este prezentă în viaţa mea. Banii sunt prezenţi în viaţa mea. Relaţiile mele decurg minunat. Sunt o persoană fericită, pozitivă şi plină de bucurie.” Dacă doreşti poţi să îţi faci chiar şi o poveste mai detaliată în care să specifici cu lux de amănunte tot ce îţi doreşti să ai, cum îţi doreşti să fi şi ce îţi doreşti să faci. Totul rămâne la atitudinea ta.

 Viaţa ta poate să fie atât de minunată precum îţi doreşti. Trebuie doar să îţi obişnuieşti subconştientul cu asta. Orice faci, oriunde ai fi, oricum ai fi, aminteşte-ţi să îţi spui povestea de viaţă pe care o doreşti. Repetând-o la nesfârşit vei ajunge să o trăieşti şi să te simţi atât de minunat. Acceptă realitatea pe care o ai în prezent dar mută-ţi atenţia spre realitatea pe care o doreşti.