Sportul pe timpul verii

Sportul, un factor esențial pentru sănătate

Sportul pe timpul verii Știți care sunt cele mai bune momente ale zilei pentru a practica sport și exerciții fizice în timpul lunilor de vară? Aflați în acest articol care sunt orele cele mai potrivite și câteva sfaturi pentru practicarea sportului în timpul verii.

 Nu există nicio îndoială că, în lunile mai calde ale anului, ar trebui să creștem măsurile de precauție în ceea ce privește practica sportivă, dar, evident, nu este recomandat să nu mai practicăm exerciții fizice.

 Este extrem de important să exersăm în mod regulat exerciții fizice nu numai pentru a ne bucura de sănătate bună, ci și pentru a ne menține o pondere corespunzătoare și pentru a ne menține activi din punct de vedere fizic. Dar considerând ca vara este cea mai călduroasă perioadă a anului, este foarte important să știm care este cel mai bun moment al zilei pentru a practica sportul în acest sezon.

Care este cea mai bună perioadă pentru sport vara?

 Având în vedere că vara este caracterizată de căldură este clar că trebuie să mărim precauțiile atunci când decidem să ieșim la practicarea oricărui sport sau exercițiilor fizice. Cele mai fierbinți ore ale zilei sunt cuprinse între orele 12 și 16, deci se recomandă practicarea sportului numai dimineața (între orele 7:00 și 9:00) sau seara (între orele 19:00 - 22:00).

 În cazul în care există un val de căldură, este recomandat să evitați sporturile în aer liber în timp ce acesta durează. În acest sens, în ceea ce privește recomandările și sfaturile înaintea unui val de căldură, este evidentă importanța evitării sporturilor în aer liber și reducerea cât mai mult posibil a activităților fizice în momente în care căldura este excesivă.

Importanța unei hidratări corecte vara

 Hidratarea este esențială în practica sportivă, pentru a preveni debutul de deshidratare, iar pentru a menține hidratarea corpului, trebuie să consumați câte 200 ml de lichide în timpul exercițiilor, la fiecare 15-20 de minute.

 Puteți opta pentru băuturi care conțin o cantitate mică de clorură de sodiu și carbohidrați. Prima componentă este esențială pentru a minimiza deshidratarea și pentru a menține echilibrul de sodiu al organismului, în timp ce a doua componentă ajută la îmbunătățirea performanței sportive.

Alte recomandări utile pentru a practica sport vara

 Vara nu trebuie să devină un inamic al exercițiilor fizice și al sportului. De fapt, vremea bună ne poate încuraja să practicăm sportul în afara casei, în aer liber, fie pe plajă, fie în natură. Cu excepția faptului că, așa cum am menționat anterior, este cel mai bine să ne ferim de valurile de căldură sau de temperaturile foarte mari. În aceste cazuri, trebuie să ne luăm anumite măsuri de precauție.

 Pentru a vă fi de folos în acest sens, vă oferim în ceea ce urmează câteva sfaturi utile pentru practicarea exercițiilor fizice în timpul lunilor de vară:

 - Mențineți o hidratare adecvată: așa cum am menționat pe scurt într-un paragraf anterior, în timpul sportului - în orice moment al anului - este esențial să se mențină hidratarea corpului nostru, și mai ales în perioada foarte călduroasă de vară. În aceste cazuri, este foarte important să aveți o sticlă de apă la voi și să beți constant din aceasta.

 - Folosiți îmbrăcăminte adecvată: cel mai adecvat pentru practicarea sportului sau a exercițiilor fizice este să optați pentru îmbrăcăminte confortabilă și care nu se lipește de corp. În plus, este recomandabil să alegeți articole de îmbrăcăminte care să fie respirabile, pentru a permite pielii să respire mai bine, ajutând la evaporarea transpirației.

 - Faceți stretching întotdeauna: nu numai că acest lucru trebuie făcut în timpul verii, ci este esențial să îl realizați oricând, înainte și după ce ați făcut exerciții fizice, pentru a evita crampele și tensiunile musculare.

Categorie: