Fitness-ul, o practică sănătoasă

 

Fitness-ul, o practică sănătoasă

Fitness-ul, o practică sănătoasă Pentru domnii și doamnele care vor să slăbească, dar și pentru cei care vor să se păstreze în formă, să își mențină starea de sănătate și să și-o îmbunătățească, fitness-ul reprezintă o variantă excelentă, alături de o alimentație sănătoasă, de un consum de lichide regulat și de asemenea de respectarea orelor de odihnă. Fitness-ul este o practică sănătoasă pentru toată lumea, indiferent de greutate, de statut social, de alt tip de sport practicat, de locul de muncă și de alimentația zilnică.

 

Sedentarismul ne pune în pericol sănătatea

 Sedentarismul este una din cele mai grave ”afecțiuni” ale secolului în care trăim. Sedentarismul are mai mulți factori – locul de muncă ce presupune ore în șir de stat la birou, lipsa timpului pentru activități sănătoase, cum ar fi fitness-ul, dar și viața pe care ne-o creăm stând în fața calculatorului toată ziua. Sedentarismul poate declanșa însă multe probleme de sănătate, cum ar fi constipația cronică și acută, colesterolul ridicat, dezvoltarea bolilor de inimă, instalarea diabetului, precum și multe alte inconveniente.

 Sedentarismul predispune și la obezitate, o altă afecțiune a secolului în care trăim care se datorează lipsei mișcării regulate și alimentației nesănătoase, de tip fast-food, a programului haotic de somn, etc. Cel mai bun remediu pentru combaterea sedentarismului și automat a problemelor rezultate, este fitness-ul.

 

De ce este important fitness-ul în viața noastră?

 Mișcarea este esențială pentru a ne simți mai bine, pentru a fi în formă, pentru a combate obezitatea și alte afecțiuni grave. Ce facem atunci când nu avem timp să facem mișcare însă ne dorim să schimbăm ceva în viața noastră? Este simplu. Fitness-ul este răspunsul la întrebările și problemele noastre. Cu ajutorul fitness-ului ne vom dezvolta musculatura și vom scăpa de kilogramele în exces. Ce facem atunci când nu avem timp să alergăm sau să mergem la sală pentru o ședință de fitness? Cumpărăm un aparat de fitness, sau chiar mai multe, pe care le vom folosi chiar în confortul propriei noastre locuințe, după orele de muncă. Puteți să alegeți un fitball cu ajutorul căreia veți face gimnastică de calitate pentru întărirea mușchilor abdominali, un giroscop, cu ajutorul căruia vă veți întări mușchii brațelor, o bicicletă magnetică pentru musculatura picioarelor, pentru slăbire și menținerea tonusului, un aparat de vâslit de fitness, ori o bandă de alergare sau chiar aparate multifuncționale. Aceasta poate fi o modalitate foarte eficientă de a vă antrena în confortul propriului cămin, iar astfel lipsa timpului nu mai poate fi folosită ca scuză ca să nu faceți mișcare.

Categorie: