De ce să te apuci de jogging?

 

Apucă-te de jogging

De ce sa te apuci de jogging În curând timpul frumos își va face apariția, iar pofta de sport va reapărea și ea. Dar nu trebuie să exagerezi. Trebuie să mizezi pe un sport cât mai simplu și să profiți de natură pentru a începe să alergi. Iar dacă încă nu reușești să îți găsești motivația necesară, iată câteva motive care s-ar putea să te convingă:

 

Alergatul te face să fii mai inteligent

 Da, da. Nu este o glumă. Mai multe studii au demonstrat faptul că joggingul este cel care poate ameliora performanțele cerebrale datorită unei mai bune oxigenări de care profită întreg organismul și chiar și neuronii. Deci alergatul este cel care poate favoriza creșterea celulelor cerebrale, poate întări memoria și care poate menține în formă capacitățile cognitive.

 

Alergatul este aliatul siluetei noastre

 Pe lângă faptul că va garanta o greutate stabilă, cu condiția să nu te arunci pe înghețată sau fast food după, alergatul este cel care poate tonifia partea de jos a corpului. Un antrenament regulat poate să întărească mușchii, ligamentele și tendoanele și alungă în același timp riscul de rănire.

 Și cele care vor să slăbească pot conta pe jogging pentru a arde grăsimile. În plus, ședințele regulate de jogging pot să regleze metabolismul, iar astfel vei reuși să arzi mai multe calorii.

 

Joggingul se recomandă atunci când ai diabet

 Se pare că joggingul poate să reducă și efectele diabetului deoarece exercițiile regulate pot să mențină un nivel de glicemie normal. Joggingul reduce și rezistența la insulină, caracteristică diabetului de tip 2.

 

Joggingul mărește densitatea osoasă

 Impactul picioarelor cu solul îți ajută corpul să fie mai rezistent în fața șocurilor. Deci zonele care sunt solicitate de efort vor obliga corpul să se adapteze și acest lucru duce la o mărire a densității osoase minerale. Rezultatul – se poate reduce totodată și riscul de fracturi.

 

Joggingul reduce stresul

 Se știe că sportul face parte din cele mai bune antidoturi pentru moral. Și un lucru este dovedit – joggingul poate să combată simptomele depresive și ale anxietății. După aproximativ 30 de minute de alergare se instalează un sentiment plăcut de stare de bine și asta datorită eliberării faimoaselor endorfine.

 

Joggingul are grijă și de inima noastră

 Alergând, inima va deveni mai musculoasă și se va obișnui cu efortul. Și va ajunge să lucreze fără efort. Deci te vei putea bucura de o mai bună funcționare cardiovasculară iar tensiunea arterială nu va scădea, deci mai puține riscuri de boli cardiace.

Categorie: