3 beneficii ale squash-ului

 

Squash, un sport foarte în vogă

3 beneficii ale squash ului

 I-ai auzit pe cei din jur că au început să joace squash? Cu siguranță. Este un sport foarte în vogă care te va ajuta să te menții în formă.

 Foarte trendy în ultimii ani, squash este un sport care a apărut pe la începutul secolului 20, în Pakistan. Un sport care începe să detroneze încet-încet fotbalul, golful sau alte activități sportive populare. În plus, este un sport care se poate practica de la cele mai mici vârste.

 Squash este o disciplină care, pe lângă faptul că este foarte populară, are mai multe virtuți asupra corpului și asupra sănătății noastre morale.

 

Squash luptă contra stresului

 Un veritabil aliat contra stresului, squash este un sport care vine cu o incredibilă senzație de stare de bine fizică, dar și psihică. Jucătorii trebuie să se străduiască să dea niște lovituri cât mai puternice și trebuie să se miște cât mai repede. Aceste două criterii fac din această activitate o adevărată metodă de refulare.

 Squash este și o activitate care se practică în doi deci este foarte ușor să organizezi partide în mod regulat pentru a te elibera de tensiuni și de oboseală.

 

Squash lucrează mușchii corpului

 Squash este un sport care te va ajuta să îți lucrezi swing-ul și să îți lucrezi și suplețea articulară prin intermediul loviturilor. Îți poți lucra și mușchii spatelui, dar și cei stabilizatori care se află la nivelul umerilor.

 Dar asta nu este totul. Squash  te va ajuta să îți sculptezi și cea mai frumoasă siluetă. Practicarea acestui sport te va ajuta să obții cei mai sexy fesieri deoarece cei mai solicitați mușchi sunt cei ischiogambieri și fesierii.

 Se impune însă o bună încălzire și hidratare pentru a nu-ți epuiza rezervele.

 

Squash favorizează și o eliberare a energiei

 Squash este un sport care cere și mult efort din partea jucătorilor. Deci este excelent pentru a-ți reveni în formă. Trei sferturi de oră de squash corespund cu 8 km de alergare sau cu 2 ore de tenis.

 În plus, vei arde 900 de calorii la fiecare oră de squash. Nu e de mirare deci că este unul din cele mai preferate sporturi. Din motive evidente bineînțeles.

 Squashul rămâne și un sport prin intermediul căruia te poți distra împreună cu partenerul tău.

 

Beneficiile pe scurt ale squash-ului

 - dezvoltă suplețea, rapiditatea și reflexele;

 - solicită mușchii cardiaci;

 - ameliorează rezistența-accelerări repetate, o activitate intensă, o recuperare rapidă;

 - face apel la intensitate, la recuperare și la accelerări repetate.