Fructe recomandate pentru o musculatură definită

 

Fructe recomandate pentru o musculatură definită

fructe recomandate pentru o musculatura definita

 Unele alimente sunt mai bune decât altele pentru persoanele care încearcă să-și crească masa musculară. Aceste alimente pot fi considerate “superalimente”. O persoană care dorește să câștige în greutate sau în acest caz masă musculară, trebuie să aibă o alimentație corectă și să consume suficiente calorii pentru a obține aceasta. Este necesar totuși să se realizeze într-un mod care să nu aducă un surplus de grăsime sau care să pună în pericol sănătatea.

 Shake-urile sunt o formă rapidă de a include calorii sănătoase în dieta ta. Fructele se pot combina cu alte ingrediente în shake-uri pentru a crește numărul total de calorii conținute de acestea.

 

Avocado

 Fructele de avocado se pot prepara sub formă de guacamole și pot fi adăugate la multe feluri de mâncare. Avocado este un fruct și nu o legumă și are multe calorii,  aproximativ 400 de calorii pentru o jumătate de avocado, cu un conținut ridicat de grăsimi. Avocado conține de asemenea 20 de vitamine.

 

Bananele

 Banana este fructul ideal pentru a fi combinat cu altele într-un shake. Este ușor să o incluzi în dieta ta, atât în băuturi cât și pentru a prepara un sandwich sănătos cu unt de arahide sau migdale și bucățele de banane. Dacă îți place să gătești, poți folosi bananele și pentru a coace chec de banane, brioșe sau o prăjitură delicioasă cu cremă de banane. O banană medie are în jur de 105 calorii.

 

Nucile

 Nucile oferă o mulțime de beneficii, inclusiv incredibila combinație de grăsimi monosaturate sănătoase, fitosteroli și aminoacidul L-arginină. Datorită acestei combinații, nucile aduc un aport caloric și nivele ridicate de oxid nitric, o substanță naturală din corp care ajută la stimularea recuperării și creșterii musculare. Nucile ajută inclusiv la prevenirea bolilor cardiace și a cancerului, deoarece anulează efectele negative ale grăsimilor saturate din alimentele dăunătoare siluetei. Dacă scopul tău este să-ți crești musculatura, asigură-te că incluzi în dieta zilnic aproximativ 20 de grame de nuci.

 

Portocalele

 Vitamina C este un protector puternic al nivelelor de oxid nitric din corp. Portocalele conțin o mare cantitate din această vitamină, care ajută la menținerea oxidului nitric "biodisponibil" pentru construirea masei musculare. Efectele benefice ale vitaminei C împreună cu cele ale nucilor vor face minuni pentru corpul tău. Dacă mănânci o portocală cu 30-45 minute înainte de antrenament, aceasta te va ajuta să-ți menții nivelele de oxid nitric la nivel optim, chiar în timp ce te antrenezi.

 

Fructele uscate

 Deși conțin puțin zahăr, fructele uscate sunt de asemenea bogate în fibre și conțin cantități însemnate de vitamine și minerale care sunt necesare corpului pentru a se menține sănătos și tonifiat. Fructele uscate reduc cantitatea de grăsime corporală care se depozitează și au suficiente calorii ceea ce înseamnă că sunt utile în creșterea masei musculare. Dacă consumi fructe uscate, asigură-te că bei și suficientă apă pentru a evita deshidratarea.

 

Stafidele

 Stafidele au fost întotdeauna recomandate într-o dietă ce viza creșterea în greutate. O jumătate de cană de stafide conține 218 calorii. Le poți ține la îndemână pentru a le putea consuma pe parcursul zilei sau le poți folosi împreună cu alte fructe sau la prepararea deserturilor.

 

Smochinele

 Smochinele se pot consuma ca atare și sunt fructe bogate în calorii, aproximativ 3 smochine au 111 calorii. Nu uita să le alegi dacă scopul tău este de a-ți defini musculatura.

 O dietă sănătoasă și echilibrată, care să conțină și aceste fructe recomandate, împreună cu un stil de viață care să includă în mod constant mișcarea și sportul, te vor ajuta cu siguranță să ai un corp mai sănătos, cu o musculatură mai fermă și o piele strălucitoare. Pune în aplicare neîntârziat toate acestea și vei avea parte de rezultate extraordinare!

Categorie: