Panasonic Lumix DMC CM-1 un Smart Camera

 

Panasonic Lumix DMC CM-1 aparat foto cu smartphone integrat

panasonic lumix dmc cm 1 un smart camera

 Salutare și bine te-am găsit la o nouă ediție de noutăți în gadgeturi. Azi o să îți prezint un device destul de interesant dar totodată foarte elegant. Este vorba despre Panasonic Lumix DMC CM-1, un smart-camera fiabil, și peformant.

 Panasonic este un producător de Top în electronice și electrocasnice, cu toate că în România nu prea se știe de diversele aparate pe care le realizează în mai toate segmentele vieții. Un astfel de aparat este și Lumix DMC CM-1, un smart-camera foarte elegant cu un senzor foto de invidiat. Această cameră nu este una obișnuită, cel puțin nu din perspectiva dimensiunii fizice. Dar despre detaliile acestea am să vorbesc mai pe larg după o scurtă descriere a specificațiilor tehnice.

 

Panasonic Lumix DMC CM-1 are următoarele specificații (conform GSMArena):

Rețea 2G

GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 - SIM 1 & SIM 2

Rețea 3G

HSDPA

Rețea 4G

LTE

SIM

Micor SIM

 

 

Dimensiuni

135.4 x 68 x 21.1 mm (5.33 x 2.68 x 0.83 in)

Greutate

204 g (7.20 oz)

 

 

Ecran

Capacitive touchscreen, 16M colors

Rezoluție/dimensiune

1080 x 1920 pixels, 4.7 inches (~469 ppi pixel density)

Multitouch

Da

 

 

Alertă

Vibration; MP3, WAV ringtones

Difuzor

Da

Jack 3.5 mm

Da

 

 

Card Slot

microSD, up to 128 GB

Memorie

16 GB Stocare, 2 GB RAM

 

 

Date GPRS

Da

Date EDGE

DA

Viteză Date

HSDPA, HSUPA; LTE, Cat4, 50 Mbps UL, 150 Mbps DL

WLAN

Da

Bluetooth

Da

NFC

DA

USB

MicroUSB 2.0

 

 

Cameră primară

20 MP, 4992 х 3744 pixels, Leica optics, autofocus, LED flash

Facilități

1'' sensor size, geo-tagging, touch focus, face & smile detection

Video

2160p@15fps, 1080p@30fps

Cameră secundară

1.1 MP

 

 

Sistem de operare

Android OS, v4.4.2 (KitKat)

Chipset

Qualcomm MSM8974AB Snapdragon 801

Procesor

Quad-core 2.3 GHz Krait 400

Procesor grafic

Adreno 330

Sensori

Accelerometer, proximity

Mesagerie

SMS(threaded view), MMS, Email, Push Mail, IM

Browser

HTML5

Radio

Nu

GPS

Da, cu A-GPS

Java

Da, prin emulator Java MIDP

Culori

Negru

PLayer

MP4/H.264/MP3/WAV/eAAC+

 

Organizator

 

Editor foto/video

 

Document Viewer

 

Apelare vocală/memorare vocală

 

 

Baterie

Li-Ion 2600 mAh

 

 Cam astea ar fi specificațiile tehnice ale acestui minunat dispozitiv Panasonic Lumix DMC CM-1, care nu este stă foarte rău la capitolul hardware.

 

Aspect Panasonic Lumix DMC CM-1

 Panasonic Lumix DMC CM-1 are un aspect plăcut la prima vedere. Aș putea spune chiar elegant pentru un smart-camera. Are o carcasă destul de robustă, ceea ce ii conferă o oarecare rezistență la șocuri fizice nu foarte mari, deoarece pe partea frontală are un ecran de 4.7” care nu este cu protecție Gorilla Glass. Pe partea din spate se află camera și senzorul de 20 MP, cu o dimensiune destul de impresionantă, care este puțin ieșită din carcasă. Camera de 20 MP poate capta imagini excelente. iar dacă ne mai folosim și de opțiunile pe care le putem ajusta prin intermediul controllerului din jurul lentilelor Leica, putem realiza niște imagini impresionante.

 La un asemenea potențial fotografic nu strica și un bliț xenon care să faciliteze fotografierea nocturnă mai bine, dar în lipsa acesteia trebuie să ne rezumăm la blițul de tip LED Flash, care este tot mai bună decât nimic.

 

Hardware Panasonic Lumix DMC CM-1

 Lumix DMC CM-1 are un hardware destul de puternic, luând în considerare procesorul Snapdragon 801 Quad-Core la 2.3 GHz și 2GB memorie RAM. Dar la filmare 4K și 1080p, nu face față la fel de bine ca Samsung Galaxy S5, acesta din urmă având performanțe mai bune la capitolul filmare 4K și 1080p. În rest memoria internă este suficientă, având în vedere extensibilitatea memoriei până la 128 GB cu ajutorul unui card microSD. Procesorul grafic fiind un Adreno 330, se descurcă bine, sistemul de operare Android 4.4 (KitKat) rulând destul de fluent. Fără probleme. Iar acest lucru face ca această cameră foto să fie și un smartphone veritabil. Dacă ar fi mai subțire și mai ușor ar putea concura cu câteva dintre Smartphone-urile 4G de Top.

 Camera foto de 20 MP cu lentilele Leica DC Elmarit, cu deschidere f/2.8, este mai mult decât suficient pentru orice amator de fotografii. Senzorul de 1” al camerei este cu mult peste orice cameră foto care este folosită în smartphone-uri. Nu mă înțelege greșit, nu vreau să denigrez camerele foto ale altor producători de telefoane, dar nu se pot compara senzorii de la telefoane cu cel din dispozitivul de față. Deși eu sper că într-o bună zi camerele foto vor putea concura cu camerele foto actuale. Poate dacă se vor realiza senzorii pe bază de grafen.

 Ecranul Full HD de 4.7” are o densitate de pixeli destule de impresionantă (aprox. 469Ppi). Iar acest lucru îi permite dispozitivului, redarea imaginilor Full HD la o calitate foarte bună, fie ele fotografii sau materiale video.

 

Concluzie Panasonic Lumix DMC CM-1

Plusuri

 - Cameră foto cu senzor de 1”, 20 MP

 - Hardware performant

 - Ecran 4.7” (nici prea mare nici prea mic)

 - Design elegant pentru Smart-Camera

 - Controller manual în jurul lentilelor

Minusuri

 - Grosimea de 21.1 mm (nu foarte ideal pentru o alternativă de smartphone)

 - Greutatea de 204 g (Nokia Lumia 1020 are 158 g, 10.4 mm grosime și acestea sunt motivele pentru care nu prea este popular, deși este smarphone.)

 - Lipsa protecției Gorilla Glass

 - Prețul (pragul de 900 € este cam nejustificabil) în raport preț/performanță/calitate)

 Per total Panasonic Lumix DMC CM-1 este un Smart Camera destul de bunicel, chiar foarte bun pentru fotografii pe timp de zi. Însă la filmare cam lasă de dorit. Deși are hardware suficient de potent pentru filmare, dar 30 FPS la 1080p mi se pare puțin în comparație cu alți producători la hardware similar. Ca și alternativă pentru smartphone, nu vreau să spun că nu se merită, dar dimensiunile și greutatea nu prea permite ca Lumix DMC CM-1 să fie o alternativă justificabilă. Poate dacă se vor reduce grosimea și greutatea la modelele viitoare va putea chiar concura și pe segmentul de smartphone.

 Dar acesta este părerea mea, iar în rest fiecare știe pe ce vrea să dea banii. Lumix DMC CM-1 va fi lansat lansat oficial în luna Noiembrie al acestui an. Dar până atunci vom avea de văzut multe alte dispozitive care poate sunt și pe la noi în țară.

 Eu îți mulțumesc că ai fost alături de noi și azi, iar dacă ți-a plăcut acest articol dă-ne un Like și lasă-ne părerea ta într-un comentariu mai jos.

Categorie: