5 trucuri pentru ochi mai mari

 

Trucuri pentru un machiaj irezistibil

5 trucuri pentru ochi mai mari

 Dacă dorești să te bucuri de un machiaj irezistibil, este necesar să urmezi câteva sfaturi simple, însă de efect, cum ar fi de exemplu conturarea echilibrată a sprâncenelor. Dacă acestea au forma potrivită pentru a marca privirea, pot oferi senzația de ochi mai mari și expresivi.

Însă cheia pentru a obține un machiaj perfect constă desigur, în a urma câteva sfaturi de bază care să creeze efectul de ochi mai mari, chiar dacă aceștia nu sunt așa în mod natural. Poți să ai ochi mai mari cu ajutorul machiajului dacă urmezi cele 5 trucuri ușor de aplicat pe care le oferim în acest articol.

 Cum să ai ochii mai mari cu ajutorul machiajului: 5 trucuri simple

1. Ascunde cearcănele

 Pentru a avea ochi mai mari, primul lucru pe care trebuie să-l iei în considerare este camuflarea cearcănelor cu ajutorul unui corector potrivit pentru nuanța tenului. Neplăcutele cearcăne pot strica un machiaj reușit, deoarece umbrele întunecate de sub ochi micșorează optic privirea și dau impresia că ochii sunt mai mici.

 Este important să folosești un anticearcăn cu o nuanță mai deschisă decât cea a fondului de ten, care să ilumineze privirea. Aplică anticearcănul sub forma unui triunghi sub ochi, apoi tapotează-l ușor cu degetele sau cu un burețel special de machiaj. Aplicarea în triunghi a corectorului va oferi feței un efect instant de lifting și de privire odihnită.

 Dacă te confrunți cu cearcăne pronunțate, este necesar să știi că înainte de aplicarea unui anticearcăn deschis se va aplica un corector special, și anume: pentru camuflarea cearcănelor de nuanță albăstruie se aplică un corector portocaliu, cele de nuanță violet se neutralizează cu un corector gălbui, iar cearcănele de nuanță maro se ascund cu un corector lila. Aceste corectoare speciale se găsesc de obicei în magazinele de specialitate.

2. Conturează-ți ochii

 Conturarea este probabil unul dintre trucurile cele mai folosite pentru mărirea ochilor cu ajutorul machiajului. Atunci când se aplică farduri sau creioane care urmăresc conturul natural al ochilor (atât pe pleoapa inferioară cât și pe cea superioară) se va evidenția astfel forma ochiului.

 Este important să estompezi ușor codița de tuș, creion sau de fard de pe pleoapa superioară, însă fără a pierde intensitatea conturului de pe linia genelor. O altă alternativă pentru a mări ochii este aceea de a contura linia internă inferioară a ochilor folosind un creion într-o nuanță nude, astfel ochii vor părea mai mari.

3. Folosește umbrele

 Unul dintre trucurile cele mai populare pentru a obține efectul de ochi mari este acela de a folosi tehnica de blending (estompare a umbrelor). Această tehnică specială de machiaj îți permite ca oricare ar fi tonalitatea pe care o alegi să obții senzația de profunzime a privirii.

 Pentru a obține efectul dorit, fardul ales se va estompa orizontal, pornind de la partea inferioară înspre în sus și conturând apoi ochii cu negru intens ambele pleoape.

 Umbrele ne permit de exemplu să aplicăm o nuanță de maro închis pe pleoapa superioară, estompându-l apoi prin blending și amestecându-l cu o tonalitate intermediară pe pleoapa mobilă. Sub sprâncene și în colțul ochilor se va aplica întotdeauna o nuanță deschisă de genul alb, argintiu sau auriu care conferă privirii luminozitate și realizează contrastul dintre tonuri.

4. Ai grijă de gene

 Genele pot fi aliatele noastre cele mai bune pentru a avea ochi mari și expresivi. Aceasta se poate obține cu ajutorul unui rimel potrivit, care deschide privirea.

 În prezent, există pe piață o mare gamă de rimeluri care ne ajută să avem gene mai lungi și cu volum. Trucul pe care trebuie să-l ai în vedere atunci când aplici rimelul este de a începe de la rădăcina genelor până la vârfuri cu mișcări de zigzag, având grijă să nu aplici o cantitate prea mare aproape de baza genelor, deoarece ar avea un aspect prea încărcat.

5. Conturează sprâncene impecabile

 Esteticienele afirmă că sprâncenele sunt ca o ramă a chipului nostru, iar forma pe care o au ne poate ajuta să obținem efectul de mărire a ochilor.

 Cel mai indicat este să recurgi la ajutorul unei esteticiene sau cosmeticiene pricepute care să-ți confere o formă perfectă sprâncenelor.

Categorie: