Savurează pizza fără regrete

 

Pizza: savurează-o fără regrete!

savureaza pizza fara regrete

 Toată lumea iubește o pizza delicioasă! Dar atunci când vrei să ai cea mai armonioasă siluetă, trebuie să te privezi sau să devorezi o pizza cu patru tipuri de brânză și apoi să te culpabilizezi? Deoarece pizza nu este în top atunci când vine vorba despre cea mai armonioasă siluetă.

 Dar asta nu înseamnă că nu poți consuma din când în când câte o felie. Și trebuie să știi că în funcție de garnitura sa, pizza poate să explodeze atunci când vine vorba despre calorii. Dar vestea cea bună este că poți găsi mereu unele trucuri pentru a compensa inflația calorică de la masa ce urmează. Iată câteva trucuri și sfaturi deci.

 

Pizza cu patru tipuri de brânză: 488kcal/200 de grame.

 Atuul său este calciul, cu jumătate din aporturile zilnice recomandate. Dar este o bombă cu sare din cauza brânzei. Dar pentru a contrabalansa ai nevoie de potasiu, deci o salată verde la aceeași masă sau obligatoriu un fruct.

 Pentru o zi foarte sportivă, dacă ai făcut mai mult de o oră de sport poți savura o astfel de pizza, ținând minte însă că este un fel de pizza interzisă în cazul în care reții apa.

 

Pizza Chorizo.

 Pizza Chorizo are un mic aport de proteine, deci s-ar putea să îți fie foame destul de repede după. Și dacă mai are și chorizo și brânză, vorbim despre o porție dublă de grăsimi. Dar acizii grași omega 9 – măslinele sunt cele care vin cu un echilibru lipidic.

 Deci consumă acest tip de pizza mai degrabă la prânz decât seara deoarece este mult prea grea. Consumă și o salată, un fruct, un iaurt, brânză sau un ananas.

 

Pizza four seasons.

 Are 376kcal/200 de grame. Este cea mai echilibrată. Mozzarella este un tip de brânză care nu conține foarte multe grăsimi. În plus, mai poate conține și rucola, măsline sau roșii cherry și este mult mai bună decât o tartă quiche, mai ales pentru copii.

 

Pizza cu ciuperci.

 Este ideală mai ales dacă aceasta conține numai ciuperci- fibre și minerale, sos de roșii și puțină verdeață. Dar nu are proteine. Trebuie deci să mai consumi la prânz un ou, suncă sau pește rece.

 

Pizza Regina.

 Este cea mai clasica și cea mai completă. Conține proteine: jambon dar și salată.

 Și dacă prepari o pizza în casă trebuie să folosești un aluat pe bază de făină integrală, trebuie să folosești cât mai multe legume: broccoli, sparanghel sau produse din mare, un concentrat de roșii și oțet pentru salata de lângă.