Fii frumoasă fără să îți ruinezi bugetul

 

Fii frumoasă cu ajutorul rețetelor home made

fii frumoasa fara sa iti ruinezi bugetul

 Raioanele magazinelor și farmaciilor ne propun o mulțime de produse cu preturi care mai de care mai piperate. Cu toate acestea, nu este întotdeauna nevoie să cheltui sume exorbitante pentru a avea grijă de tine. Există o mulțime de rețete home made a căror eficiență a fost dovedită de-a lungul vremii. Iată o selecție de rețete pentru tot corpul pe care le poți prepara cu ajutorul unor ingrediente 100% naturale.

 

Pentru cearcăne

 Varsă apă clocotită peste doi săculeți de ceai verde. Apoi, pune-i timp de 10 minute la congelator pentru a se răci. Aplică-i sub ochi timp de 10 minute pentru o privire regenerată.

 

Exfoliant cu zahăr

 Amestecă 3 linguri de zahăr fin cu câteva picături de ulei de măsline sau de migdale. Aplică mixtura obținută cu ajutorul unor mișcări circulare, insistând pe frunte, în zona nasului și pe frunte. Clătește cu apă călduță și aplică o cremă hidratantă.

 

Pentru hidratarea tenului în profunzime

 Mixează ¼ de avocado, o lingură de miere și 3 linguri de smântână. Aplică amestecul obținut pe ten într-un strat generos. După 20 de minute clătește cu apă călduță. Vei fi surprinsă de rezultat.

 

Mască pentru ten frumos

 Răzuiește doi morcovi de mărime medie și adaugă câteva picături de ulei de măsline sau de migdale. Aplică amestecul obținut pe ten și după 15 minute clătește din abundență.

 

Pentru părul uscat și deteriorat

 Pune la încălzit câteva linguri de ulei de măsline sau de migdale și aplică-l pe vârfurile părului. După 20 de minute, spală-ți părul.

 

Clătire pentru un păr strălucitor

 Adaugă ¼ de ceașcă de oțet de cidru sau de suc de lămâie proaspăt într-un litru de apă. Adaugă un buchet generos de pătrunjel proaspăt și lasă amestecul să stea timp de câteva zile. După aceea, filtrează amestecul și folosește-l pe post de apă de clătire după șamponarea obișnuită.

 

Demachiant home made

 Folosește în cantități egale puțină apă de trandafiri și ulei de migdale dulci. Păstrează acest amestec într-un recipient și agită bine înainte de fiecare utilizare: acest demachiant poate înlătura chiar și cel mai rezistent machiaj.

 

Gomaj pentru corp

 Amestecă ¼ de ceașcă de zaț de cafea și aceeași cantitate din gelul tău de duș preferat. În timpul dușului, aplică-l pe tot corpul cu ajutprul unor mișcări circulare, insistând în părțile în care pielea este mai tare – coate, genunchi.

 

Pentru unghii mai frumoase

 Amestecă câteva picături de suc de lămâie cu puțin bicarbonat de sodiu. Pune-ți unghiile în acest amestec și stai așa timp de 15 minute. Pentru rezultate optime, repetă procedeul de mai multe ori pe săptămână.

Ce alte rețete de frumusețe ieftine știi?