Farfuria care te întinerește!

 

Regimul mediteranean te ajută sa trăiești mai mult

farfuria care te intinereste

 Vrei să fii mereu tânără sau măcar să pari mai tânără? Trebuie să introduci în meniul tău mai multe fibre şi mai mulți peşti grași de bună calitate. Acesta este mesajul pe care specialiştii îl transmit celor care își doresc acest lucru.

 Un lucru este sigur: regimul mediteranean este cel care poate să reducă riscul apariției unor boli cardiovasculare, a diabetului, dar şi a anumitor tipuri de cancer.

 Acest regim, bogat în fibre şi în omega 3, provenite din pești se regăsește în toate regiunile unde se trăieşte cel mai mult. Iată cum trebuie să faci. Îți venim în ajutor cu exemple.

Micul dejun

 Trebuie să consumi alături de băutura ta de dimineață tartine de pâine integrală sau cu maia naturală, cu unt sau cu un fruct, dar şi cereale integrale cu lapte.

 

 Cel mai bine ar fi să consumi fructe întregi mai degrabă decât să consumi fructe stoarse sau amestecate în compoturi sau conserve. Sunt mai puțin bogate în fibre.

Gustarea

 Dacă îţi este foame, cel mai bine ar fi să consumi un amestec de migdale, nuci sau alune care nu sunt sărate.

 Mănâncă-le una câte una pentru a nu termina pachetul.

Mesele principale

 La prânz sau seara trebuie să faci un efort ca să consumi legume care sunt bogate în vitamine şi în minerale. Fibrele lor sunt cele care vor regla nivelul de colesterol, dar şi de zahăr din sânge, sunt cele care pot îmbogăți flora intestinală, dar şi cele care pot îmbunătăți senzația de sațietate.

 Nu uita că jumătate din farfurie trebuie să consume legume, un sfert carne, peşte sau ouă, un alt sfert feculenţi cu un slab indice glicemic.

 O salată de roșii, o salată verde sau de ridichi se poate adăuga mesei.

 

Alimentele anti-age

 - Broccoli, care conține molecule care facilitează eliminarea celulelor cancerigene;

 - Spanacul fresh care este o bună sursă de vitamina C şi care contrează reacțiile chimice provocate de o coacere la o temperatură prea mare;

 - Căpșunile şi zmeura. Sunt cele care pot ameliora sănătatea cardiovasculară, care au proprietăți anti-inflamatorii care blochează multiplicarea celulelor tumorale;

 - Sardinele care conțin acizi de tip omega 3;

 - Uleiul de măsline este cel care protejează inima şi vasele de sânge şi este unul din cele mai importante în regimul mediteranean;

 - Ceaiul verde este cel care reduce riscul de apariție a accidentului cardiovascular. Trebuie să bei însă cel puțin 3 cești de ceai pe zi.