Trucuri împotriva pielii grase

 

Trucuri împotriva pielii grase

trucuri impotriva pielii grase

 Singurul avantaj al pielii grase este faptul că apariția ridurilor este mult mai târzie. Pielea grasă este un adevărat coșmar pentru doamnele și domnișoarele din întreaga lume. Unele tenuri sunt mai grase decât altele. Regimul alimentar și mărimea glandelor sebacee din jurul nasului sunt principalii responsabili pentru această problemă. Iată cinci trucuri pentru a limita neplăcerile produse de această problemă.

 

1. Caută un echilibru

 Nu căuta să îți usuci tenul prin diferite metode. Declarând război sebumului, renunțând la cremele hidratante vei reuși doar să înrăutățești situația. Trebuie să înțelegi cât mai bine această problemă pentru a putea găsi soluția adecvată. În realitatea, pielea produce un exces de sebum în momentul în care nu este suficient de hidratată sau dacă este mult prea uscată. Soluția? Trebuie să găsești echilibrul.

 Folosește un produs de curățare al tenului blând pentru a reduce aspectul lucios al tenului fără să îl agresezi, după care folosește pentru demachiere discuri demachiante tonifiante. Vei termina acest ritual cu un ser pe bază de acid glicolic (pe timp de noapte) sau o cremă hidratantă non-grasă (pe timpul zilei).

 

2. Elimină toate produsele cosmetice strălucitoare

 Există pe piață o mulțime de produse cosmetice cu proprietăți luminoase sau strălucitoare. Aceste produse reflectă lumina și accentuează aspectul lucios al pielii. Se pare că bazele de machiaj sunt adevărate arme în lupta cu pielea grasă. În afară de aceste baze trebuie să folosești un fond de ten lejer, non-gras, o cremă hidratantă blândă dar și o pudră absorbantă. Toate aceste produse au un efect de lungă durată și matifiant.

 

3. Adoptă produsele matifiante

 Producția de sebum este controlată de numeroși factori (genetici în special). De aceea, este aproape imposibil să elimini complet strălucirea epidermei tale. Folosirea pudrelor matifiante se dovedește a fi utilă deoarece, fixând excesul de sebum, aceste produse pot usca pielea timp de mai multe ore.

 

4. Atenție la regimul alimentar

 Alimentele prea grase sau prea dulci nu numai că sunt nocive pentru siluetă, dar sunt și extrem de nefaste pentru pielea grasă. Astfel, adoptând un regim alimentar sănătos și echilibrat, va îmbunătăți în mod considerabil aspectul pielii tale. Este primordial să consumi 1,5 l de apă pe zi.

 

5. Soarele este un prieten fals

 Cu toții am remarcat acest lucru: soarele ne usucă tenul și ne scapă de coșuri. Însă acest efect nu este de lungă durată. Odată cu apariția iernii pielea ta riscă să reacționeze în mod negativ la supra-producția de sebum.