Consuma mai putine calorii

 

Cum să consumăm mai puține calorii?

consuma mai putine calorii

 Cu toții ne-am dori să avem greutatea ideală și să arătăm perfect, însă de cele mai multe ori acest lucru presupune un efort destul de mare, diete, exerciții fizice, abțineri de la bunătăți... Ce-ați spune dacă nu ați începe direct o dietă drastică și ați încerca să o luați ușor, să consumați cât mai puține calorii și să încercați să mergeți mai mult pe jos, pentru început. Cum să consumați cât mai puține calorii, vă întrebați? Este simplu. Câteva sfaturi extrem de utile vă vor fi de un real ajutor la începutul oricărei diete.

 

Alegeți variantele light ale unor alimente

 Pentru a consuma mai puține calorii decât de obicei, este suficient să găsiți variante și alternative mai light la unele alimente precum untul, maioneza, sosurile, chiar si sandvișurile. Este suficient să înlocuiți baconul din sandviș cu o feliuță de pastramă de curcan și ați consumat mai puține calorii. Evitați să consumați sosuri grase și mai degrabă înlocuiți-le cu variante mai light. Spre exemplu, brânza pe care o consumați încercați să fie cât mai ușoară, fără prea multă grăsime. Înlocuiți milkshake-ul cu un smoothie de fructe cu iaurt. Folosiți iaurtul și smântâna slabă în locul maionezei și pâinea neagră sau de secară în locul celei albe, consumați biscuiți digestivi în locul celor cu cremă din comerț. Dressingurile de salată pot fi cu succes înlocuite cu variante mai light, spre exemplu stropiți salata cu lămâie proaspătă și puțin ulei de măsline.

 

Recurgeți la înjumătățirea cantităților

Este ideal să puteți reduce cantitatea de mâncare pe care o consumați. Pentru aceasta, mâncați din farfurii mai mici, cu tacâmuri mai mici, consumați doar jumătate din ce v-ați fi propus. Alegeți cea mai mică brioșă din cofetărie și alegeți să împărțiți o prăjitură la cofetărie cu o prietenă. Astfel veți înjumătăți și caloriile. Mâncați încet și evitați să cumpărați o ciocolată întreagă, alegeți în schimb bomboanele de ciocolată. Atunci când vreți să consumați chipsuri ori alte snack-uri cel mai bine este să le puneți în boluri individuale, de mărime mică și să le umpleți o singură dată.

 

Optați pentru alternative mai sănătoase

 Alegeți alternative sănătoase la felurile de mâncare preferate. Consumați carne de pui pe grătar și nu prăjită, gem natural și preferabil fără E-uri, conservanți și zahăr, legume fierte la abur în locul celor fierte normal sau legume pe grătar în locul celor prăjite sau preparate sub formă de tocănițe. Astfel veți reduce mult caloriile consumate de-a lungul unei zile.

Categorie: