Vreau sa imi vopsesc parul, ce culoare să aleg ?

 

Schimbare de look-alegerea culorii ideale a părului

vreau sa imi vopsesc parul ce culoare sa aleg

 Vopsirea părului este cel mai rapid mod de a vă împrospăta lookul și de a schimba ceva cu adevărat la aspectul dvs. fizic. Dar schimbarea culorii părului este și o motivație suficient de bună pentru a schimba câte ceva prin garderobă pentru a se asorta cu culoarea părului. Dar schimbarea culorii părului nu este cel mai simplu lucru din lume. Dacă vă doriți o schimbare radicală, ar fi cazul să vă gândiți la rezultatul pe care îl veți obține și la cât de bine vă prinde culoarea aleasă. Cel mai bine ar fi să cereți sfatul unui stilist în ceea ce privește alegerea culorii părului, deoarece este o schimbare radicală și va trebui să o purtați cu mândrie cel puțin o perioadă.

 

Vrem sa ne vopsim parul, ce culoare să alegem?

 În primul rând trebuie să știți că nu există o culoare universală care să se potrivească la toată lumea. În funcție de tipul de ten, de culoarea ochilor, de constituția dvs., veți lua decizia să vă schimbați culoarea părului. Dacă vreți să vă vopsiți brunetă pentru că așa s-a vopsit colega de birou, s-ar putea să aveți o mare surpriză în ceea ce privește schimbarea radicală. Ceea ce i se potrivește unei femei, celeilalte se poate să nu i se potrivească. Altfel spus, trebuie să fiți foarte atentă atunci când faceți o asemenea alegere, contrastul să nu fie foarte puternic cu tenul. Altfel spus, dacă aveți tenul măsliniu, nu puteți alege sub nicio formă un blond platinat, iar dacă aveți un ten foarte deschis, negru cu siguranță nu vă va avantaja.

 

Optați pentru șaten, este mai natural

 Șatenul ar putea fi cea mai sigură alegere în ceea ce privește culoarea părului, dat fiind faptul că șatenul se potrivește aproape fiecărei femei, în funcție de nuanța sa. Însă pe cât de ușoară este alegerea, pe atât de banală este, deoarece foarte multe femei aleg să se vopsească șatene sau pur și simplu aceasta este culoarea lor naturală (fiind și cea mai des întâlnită). Gândiți-vă însă câte combinații de șuvițe colorate puteți obține cu ajutorul șatenului.

 

Roșu ca focul pentru femeile îndrăznețe

 Roșcatul este poate cea mai sexy nuanță, însă nu este pentru oricine. Femeia care optează pentru culoarea roșie în păr trebuie să fie foarte puternică, demnă și extrem de nonconformistă pentru că roșul atrage din toate punctele de vedere privirile tuturor. Unde mai pui că nu e nici greu de obținut… Aveți mare grijă, deoarece blondele trebuie să își închidă părul în prealabil cu două tonalități altfel efectul roșcatului va fi unul WOW, cu o nuanță de roz ori portocaliu.

 

Brunetă și exotică

 Părul brunet este de departe cel mai ușor de realizat și de obținut pe păr, dacă ne gândim la faptul că cel mai ușor este să îți închizi culoarea părului, negrul acoperind orice altă culoare. Și negrul nici nu deteriorează părul, nici măcar la vopsiri repetate. Negrul este recomandat femeilor cu ten creol ori măsliniu, cu ochi superbi, și mai degrabă femeilor trecute de o anumită vârstă deoarece negrul înăsprește trăsăturile și evidențiază ridurile.

 

Domnii preferă blondele

 Nu, nu este un simplu mit, ci este adevărat. O blondă va întoarce întotdeauna capul bărbaților pe stradă și invidia femeilor, de ce nu. Înainte de a pune în practică hotărârea dvs. trebuie să vă consultați cu un stilist deoarece nu toate nuanțele de blond vă vor prinde și în plus blondul este cel mai greu de obținut în mod uniform pe păr.

 

Tipuri de vopsele de păr

 - Permanent. Aceasta trebuie amestecată cu peroxid, pentru a fixa mai bine culoarea. Mai precis, peroxidul deschide cuticulele firelor de păr, iar vopseaua durează mai mult.

 - Semipermanent. Aceasta nu îți va schimba radical culoarea părului, ci o va nuanța doar, în tonuri mai deschise ori mai închise. Vopseaua semipermanentă ori șamponul colorant afectează părul foarte puțin și se va lua după aproximativ 20 de spălări.

 

Cum reparăm o culoare nereușită?

 V-ați vopsit singură sau cu ajutorul unei prietene casă și nu v-a ieșit culoarea dorită? Credeți că totul este sortit eșecului? Nu disperați. Dacă vopseaua este prea deschisă, scăpați ușor. Lăsați să treacă două zile cel puțin după care folosiți un ton mai închis de vopsea. V-a ieșit culoarea prea închisă? Aici e ceva mai dificil, dar nimic nerezolvabil. Spălați părul în mod repetat vreme de câteva zile pentru a vedea exact culoarea ce vă va rămâne pe păr. Dacă nu vă convine culoarea, puteți încerca soluția cu zeamă de lămâie. Amestecați două pliculețe de șampon (sau mai multe, în funcție de lungimea părului) cu zeama de la o lămâie stoarsă, aplicați pe părul uscat vreme de 30 de minute, apoi spălați. Dacă nici așa nu sunteți mulțumită de rezultat, dați o fugă la coafor.

Categorie: